de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

De beste tips voor het kopen van een winterjas!

  • Geplaatst op
  • 0
De beste tips voor het kopen van een winterjas!

Wat zijn nuttige tips om op te letten bij het kopen van een jas voor de winter? Lees het hier.

Een hippe winterjas kopen, die ook nog warm is én bestand tegen de geregeld winderige en regenachtige dagen in ons knusse kikkerlandje. Het lijkt bijna onmogelijk, want bij warme winterjassen denk je al snel aan onflatteuze Michelin pop vormen.

Tijd voor tips waar je op moet letten bij het kopen van een winterjas die zowel stijlvol is, als doet waar een winterjas voor bedoeld is, namelijk je beschermen tegen kou, wind en regen. Als het dan ook nog een jas is die geschikt is voor diverse gelegenheden en bij ieder outfit past, dan heb je de juiste winterjas te pakken.

De praktische kant van een winterjas

Tegenwoordig is stijlvol en praktisch gelukkig prima te combineren. We hoeven dus niet meer te kiezen tussen ‘stijlvol, maar tot op het bot bevriezen’ of ‘lekker warm de winter door, maar er uitzien als een propje dons’. En dat scheelt, want een winterjas kan een flinke investering zijn.

Er zijn echter nog wel een paar functies waar een jas aan moet voldoen om je ook echt de bescherming te bieden die je nodig hebt in de winter.

Hij moet bijvoorbeeld wind- en waterdicht zijn. De lengte moet bescherming bieden aan je broek of rok bij het zitten. En uiteraard moet een winterjas voldoende warmte bieden.

Winterjas kopen, waar je op moet letten als vrouw

dames winterjas tips

De juiste jas is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder:

Bepaal welk figuur je hebt

Heb je een recht figuur, dus slank zonder weinig rondingen, dan accentueert een getailleerde jas wat meer je vrouwelijke lijnen. Heb je juist veel rondingen dan zijn overslagmodellen jassen juist flatterend. Kies vooral voor soepel vallende stoffen.

Tip: Ben je klein dan is het niet altijd makkelijk een jas te vinden die je een slanke en elegante uitstraling ondersteunt. Let erop dat een jas boven je knie valt en vooral getailleerd is. Zo oog je langer.

Ook zijn er diverse technieken om bepaalde vormen van je lichaam: borsten, buik, schouders, etc. te accentueren óf juist te camoufleren.

Een neutrale kleur duurt het langst

Tip: Een neutrale kleur gaat het langst mee. Je loopt geen risico dat een kleur uit de mode gaat of dat een kleur niet bij een outfit past. En je kunt het geheel altijd opleuken met kleurige accessoires.

Kies je toch voor een kleurige winterjas, lees dan even deze kleding kleurentips. Geldt trouwens ook voor mannen!

Winterjas kopen, waar je op moet letten als man

 

winterjas heren tips
Ook voor mannen geldt het belang van een goede basiskleur. Een jas die zowel over een pak heen goed staat als over je zondagse outfit. En ook een getailleerde jas is voor de stijlbewuste man van tegenwoordig belangrijk.

Verder is er voor elk type man een geschikte jas te vinden. Het stoere leren jack dat zowel zakelijk als casual uitstekend te combineren is. Of een sportief, maar stijlvol Italiaans model voor een gedistingeerde look.  

En bovenal is het voor zowel dames als heren belangrijk te kiezen voor een winterjas die past bij je manier van leven. Dus ga jij het weekend graag in de sneeuw ravotten met de kinderen (kijk dan meteen even naar deze kleding wassen tips) of ga je liever op weg naar het theater in stijl?

 

Winterjas online kopen? Bekijk hoe je je kledingmaat kan berekenen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »