de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Kledingmaat berekenen voor online kleding kopen

  • Geplaatst op
  • 1
Kledingmaat berekenen voor online kleding kopen

Online kleding kopen bespaart veel tijd doordat je niet meer naar fysieke kledingwinkels hoeft om kleding te kopen. Maar er is één nadeel: je kunt geen kleding meer passen. Om toch de juiste keus te maken, leggen wij in dit artikel uit hoe je je eigen kledingmaat kunt berekenen.

Hoe bereken ik de juiste kledingmaat?

Wil je dolgraag online kleding kopen, maar heb je geen idee wat jouw kledingmaat is? Maak je geen zorgen, in dit artikel leggen we uit hoe je je eigen kledingmaat kunt achterhalen. Je kledingmaat berekenen gaat gemakkelijker dan je denkt. Dit geldt zowel voor het bovenlichaam als het onderlichaam. Hierna kun je je favoriete truien, t-shirts en broeken online aanschaffen in onze webshop. 

Kleding moet lekker zitten en perfect passen

Niets is zo vervelend als kleding dat niet lekker zit. Daarom kun je hier je kledingmaat gemakkelijk berekenen. Hiermee voorkom je dat je kleding retour moet sturen. Zorg ervoor dat je een meetlint bij de hand hebt en ga direct aan de slag met het opmeten van het lichaam. Hieronder leggen wij je precies uit hoe je dat doet. 

Bespaar retourkosten door je kledingmaat te berekenen

Door je kledingmaat te berekenen, bespaar je kosten voor het terugsturen van kleding. Daarom is het zeker aan te raden gebruik te maken van onderstaande stappen en de inzichtelijke maattabel. Je weet dan zeker dat je dit seizoen verrassend voor de dag zult komen met perfect zittende kleding. Daardoor zul je extra genieten van je aankoop. 

Kledingmaat berekenen voor het bovenlichaam

Hoe kun je nu het beste de kledingmaat berekenen voor het bovenlichaam? Eigenlijk gaat dat heel simpel. Stap voor stap leggen wij je hieruit hoe het werkt:

  1. Meet je lichaam op met behulp van een meetlint. Doe dit zonder kleding aan.
  2. De borst bereken je door het breedste gedeelte van de borst op te meten. Dit is het gedeelte rond de tepels
  3. Naast de borst meet je ook de taille. Dit is het smalste gedeelte van het bovenlichaam.
  4. Lees je maat af in de onderstaande maattabel 
     

Kledingmaat berekenen voor het onderlichaam

De kledingmaat berekenen voor het onderlichaam werkt in principe hetzelfde als bij het bovenlichaam. Hiervoor zijn de heupomvang en de binnenbeenlengte van belang.

  1. De heupomvang kun je berekenen door het breedste gedeelte van de heupen om te meten. Deze bevindt zich ongeveer 20 centimeter onder de taille.
  2. De binnenbeenlengte is de lengte vanaf je kruis tot de vloer.
  3. Lees je maat af in de onderstaande maattabel 
     

Lees je maat in de maattabel

Wanneer je alles hebt opgemeten is de laatste stap je kledingmaat aflezen van een maattabel. Wij hebben hiervoor een universele maattabel opgesteld, waarbij je jouw maat voor zowel bovenlichaam (t-shirts, truien en jassen) als onderlichaam (broeken) kunt aflezen.

maattabel kleding

Op deze manier kies je dus de juiste maat uit voor kleding die je graag online via onze webshop wilt kopen. 

Toch nog hulp nodig? Neem contact op met onze klantenservice

Uiteraard kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice wanneer je twijfelt over de maten van de kleding. Onze medewerkers helpen je graag om de aankoop van je kleding tot een succes te maken. Wij vinden het namelijk net zo belangrijk als jij dat je kleding goed past en je de juiste keus maakt!

Reacties

  1. Rebecca Rebecca

    Ik wou dus net een winterjas bestellen ik heb zelf maat M
    Ik heb ook op maat M gedrukt zijn dat ook de zelfde Nl maat?

    Gr Rebecca

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »