de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Modetrends voor mannen 2016

  • Geplaatst op
  • 0
Modetrends voor mannen 2016

Wat waren de modetrends voor mannen van afgelopen herfst en winter? Welke trends kunnen we nog verwachten in 2016? Wat moet je als man sowieso in je kast hebben hangen? Je leest het in dit artikel.

De meteorologische lente is inmiddels begonnen, dus daarom is het tijd voor een terugblik op de modetrends voor mannen van dit najaar. Welke kledingstukken moest je echt in je kast hebben hangen om modieus over straat te gaan. Tegelijkertijd kijken we ook vooruit naar wat de rest van het jaar ons nog gaat brengen. Welke modetrends kun je nog verwachten in 2016?

Trends van het afgelopen najaar

Laten we eerst eens terugkijken naar het afgelopen najaar. De herfst en winter van 2015 – 2016 kenmerkt zich door verschillende trends.

Bordeaux is dé kleur

Als echte man moest je toch echt minimaal één item in je kast hebben hangen met een bordeauxrode kleur. Van broeken, truien en blouses tot tassen en zonnebrillen. Donkerrood was de kleur van dit najaar.

Grote, lange en oversized jassen

Om warm de winter door te komen, heb je een goede jas nodig. Deze winter zag je steeds meer mannen met een lange, rechte jas over straat lopen. Hoe groter de jas, des te beter het was. Het handige van de oversized jas, is dat je makkelijk lagen kunt dragen. Ook één van de trends van deze winter.

Laag over laag over laag

Warm aankleden was nog nooit zo modieus. Draag verschillende lagen over elkaar. Bijvoorbeeld een wintertrui onder een blazer met daarover een leren jack. Of een spijkerjack onder je bontjas van nepbont. Het kan allemaal.

Stoere boots en zwarte sneakers

In de zomer kon je niet om de witte sneaker heen, in het najaar werd deze verruild voor een zwart exemplaar. Of voor stoere boots met veters. Het mooie is, je kunt deze schoenen letterlijk overal onder dragen. Je hoeft echt geen nette lakschoenen meer aan onder je driedelig pak. Met sneakers maak je er sportief geheel van en met de boots geef je je outfit een stoer randje.

Vintagelook jeans

Oftewel de gescheurde spijkerbroek die zowel bij de mannen als de vrouwen mateloos hip en trendy zijn. Je kunt deze jeans combineren met een stoer leren jack of juist met een nette blazer. Afhankelijk van de look die je wilt creëren.

Wat mogen we nog verwachten in 2016?

Maart is nog maar net begonnen, dus tijd genoeg om ook de rest van het jaar er fashionable bij te lopen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het updaten van je garderode. Daarom geven we je nu alvast een sneakpeak van de modetrends die je in 2016 nog kunt verwachten.

Wijdere en kortere broeken

De slimfit broeken blijven in de mode, maar wijdvallende broeken (zoals de bandplooibroek) gaan het beeld bepalen in 2016. Met een hoge taille en broekspijpen die recht naar beneden vallen. Ook de enkels mogen weer gezien worden: de enkelhoge broek is terug van weggeweest.

Kleurrijke sokken

Met de enkelhoge broek hoort ook gelijk de volgende trend: kleurrijke sokken. Stropdassen zijn vandaag de dag echt niet meer verplicht. Maar hoe laat je dan je persoonlijkheid zien? Met je sokken dus. Ga voor een effen kleur of juist met een drukke print. Het kan allemaal in 2016.

Vandaag is blauw

Voor pakken, jasjes en accessoires is blauw dé kleur van 2016. Geel, rood en oranje zie je wel terug in knopen en stiksel, maar het is blauw dat het modebeeld bepaald. Alle tinten blauw in elke stijl met denim als echte winnaar.

Unisex kleding

Trends die bij mannen gelden zie je steeds vaker ook terug in de vrouwenmode. En andersom. In 2016 – maar ook de komende jaren – gaan we dit steeds meer tegenkomen. Sterker nog, er gaan unisex kleding en schoenen op de markt komen. En ook de echte man komt daar mee weg.

Herenmode bij Style Italy

Is het nodig om je kledingkast aan te vullen met items volgens de laatste modetrends voor mannen? Bij Style Italy vind je altijd de laatste mode terug in onze webshop. En meer!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »