de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Welke maat boxershort moet ik kopen?

  • Geplaatst op
  • 0
Welke maat boxershort moet ik kopen?

Voor optimaal draagcomfort is het belangrijk om de juiste maat boxershort te kopen. Maar hoe bepaal je eigenlijk de juiste maat? In dit artikel geven we je een paar handige tips voor het kopen van nieuwe boxershorts.

Een boxershort kopen lijkt in eerste instantie niet zo moeilijk. Mannen blijven toch vaak trouw aan één merk. Als die prettig zit, is dat natuurlijk helemaal prima. Maar weet je wel zeker dat je een boxershort hebt die het beste bij jou past? We geven je een aantal tips waarbij je op kan letten wanneer je een boxershort gaat kopen.

Kies de juiste maat voor je boxershort

Het klinkt zo ontzettend logisch, maar daar gaan veel mensen (zowel mannen als vrouwen) toch de mist in. Of ze kopen ondergoed wat te klein zit zodat alles wordt afgekneld. Bovendien loop je dan ook nog het risico dat je boxershort continu omhoog aan het kruipen is en dat het sneller slijtageplekken gaat vertonen. En is je boxershort te groot, dan mis je weer de juiste ondersteuning en een prettig draagcomfort.

Daarom is het zo belangrijk om de juiste maat voor je boxershort te berekenen. De makkelijkste manier is om naar je broekmaat te kijken. Heb je broekmaat 50 of heeft je jeans maat 34? Dan kies je voor je boxershort maat M. Wanneer je exact wilt berekenen wat de juiste maat boxershort is voor jou, pak dan een meetlint en meet de omtrek van je buik. Aan de hand van onderstaande maattabel kan je vervolgens eenvoudig aflezen welke maat boxershort jij nodig hebt.

 

Katoen of synthetisch?

Wanneer je de juiste maat berekent hebt, staat alweer de volgende vraag op je te wachten. Namelijk wat voor soort stof je voor je boxershort wilt. Vanwege het draagcomfort wint katoen steeds meer aan populariteit. Katoen is een ademende stof, absorbeert goed en voelt warm aan. 100% katoen verliest echter snel zijn vorm (gaat snel ‘lubberen’), dus kies in dat geval voor elastisch katoen. Dat draagt ook nog eens prettiger dan 100% katoen.

Daarnaast kan je ook kiezen voor een synthetische stof. Het grote voordeel van deze stof is dat het kleurvast is en minder snel slijt. Daardoor heb je ook langer plezier van een boxershort met een synthetische stof. Het voelt ook koeler aan op je lichaam. Vooral sporters vinden dat een erg prettige bijkomstigheid.

Welk model boxershort past bij jou?

De laatste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je nieuwe boxershorts gaat kopen, is het model van je ondergoed. Kies altijd voor een model dat uitstekend bij je lichaamsbouw past. Mannen met wat stevigere bovenbenen, zoals sporters vaak hebben, kunnen beter kiezen voor een slip of een boxershort met lange pijpjes. Deze blijven dan beter zitten en zullen niet zo snel omhoog kruipen. Een short met korte pijpjes past dan weer beter bij mannen met slanke of ‘normale’ benen. En heb je een buikje, kies dan voor bijvoorbeeld een hipster of een boxershort met een lagere tailleband. Hierdoor voorkom je dat de rand omklapt tijdens het dragen.

Kies je voor een boxershort, houd er dan rekening mee dat de perfecte boxershort ongeveer 2/3 van je bovenbenen bedekt. Dan heb je nog voldoende ruimte om te bewegen en profiteer je van optimaal draagcomfort.

Kopen die boxershort!

Heb je antwoord gegeven op bovenstaande vragen? Dan is het nu tijd om je boxershort te kopen! Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn, maar het kan wel. Goedkopere boxershorts hebben toch de neiging om snel hun model of kleur te verliezen. Of dat ze na een paar keer wassen toch echt korter zijn dan toen je ze had gekocht. Dus houdt dat in gedachten wanneer je op zoek gaat naar de perfect boxershort. En mannen hoeven niet meer een standaard witte of zwarte boxershort te kopen. Bij Style Italy hebben we juist een leuk assortiment met kleurrijke prints en dessins. Speciaal voor de modebewuste man!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »