de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Welke spijkerbroek of jeans past bij mijn figuur?

  • Geplaatst op
  • 0
Welke spijkerbroek of jeans past bij mijn figuur?

Slim fit, skinny fit, regular fit, of toch tapered jeans? Welk spijkerbroek model past het beste bij jou? Lees het hier!

Een spijkerbroek die als gegoten zit. Alsof die speciaal voor jou gemaakt is. Dat is wat je zoekt in een jeans. Voor elk figuur is een geschikte spijkerbroek te vinden. We hebben drie verschillende jeans fits voor je op een rij gezet. Dit zijn de meest gekochte spijkerbroek modellen op dit moment.

Lees ook waar je de jeans het beste mee kan combineren voor een stijl die bij je past.

Een slim fit jeans, wat is dat eigenlijk?

Een slim fit jeans is een strakke jeans, maar door de stretch die vaak in de broek zit uiterst comfortabel. De slim fit is beter bekend als de skinny jeans. De naam zegt het al een beetje natuurlijk, de slim fit staat het beste bij mensen met een wat slanker figuur, omdat het strak om de bovenbenen zit en smal toeloopt. Heb je dus wat vollere bovenbenen dan past de regular fit beter bij je.

De slim fit is een spijkerbroek die je heel gevarieerd kan combineren. Zowel formeel als informeel. Met een simpel T-shirt en stoere sneakers heb je al een hippe look. Een sjiek jasje en een paar opvallende pumps maken er een ideaal outfit van voor een gezellig avondje uit met vrienden. De skinny is ook heel geschikt voor bij smalle heupen.

Regular fit

De regular fit staat het beste bij mannen en vrouwen met een normaal postuur, maar is ook zeker geschikt voor de wat vollere of gespierde bovenbenen. Het is een recht model en de meest voorkomende fit. De combinatie mogelijkheden van dit model met bovenkleding zijn ook heel divers. Let er wel op dat de bovenkleding niet te wijd is, omdat in de broek al weinig vorm zit. Het kan al snel een lomp geheel worden dan. De regular fit werkt ook flatteus bij brede heupen.

Tapered jeans

De tapered fit is nog een vrij onbekende fit, maar wint snel terrein. Het is een combinatie van de regular fit op de bovenbenen en een skinny fit vanaf de knie. De spijkerbroek loopt dus steeds smaller toe. Voor wie wat vollere bovenbenen heeft ziet er in dit model toch slank uit.

De Tapered fit heeft door de unieke combinatie van slim en regular wel een wat uitgebreidere gebruiksaanwijzing qua figuur en combinaties met bovenkleding.

Heb je bijvoorbeeld korte benen dan kan een tapered jeans je al snel nog kleiner doen lijken vanwege de smalle afloop. Dit betekent niet dat de tapered niet geschikt is voor iedereen met korte benen. Het betekent wel dat je meer aandacht aan je bovenkleding moet geven door geen kleding te kiezen die je bovenlichaam optisch verlengt.   

Welke jeans bij welke billen?

Afsluitend nog een paar tips voor het billen dilemma. Welke jeans past bij welke billen? Als je platte billen hebt kun je het beste baggy jeans dragen. Kleine billen krijgen meer vorm door bijvoorbeeld jeans met lage zakken op de kont. Heb je juist vollere billen dan is een basic broek met hoge taille bijvoorbeeld aan te raden.   

Lees hier nog meer handige kledingtips

Welke kleur kleding past het beste bij mij?

Hoe hou je je kleding goed in de was?

Hoe bereken je de juiste kledingmaat?
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »