de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Messi: de beste voetballer met de slechtste kledingsmaak

 • Geplaatst op
 • 2
Messi: de beste voetballer met de slechtste kledingsmaak

Lionel Messi wordt gezien als de beste voetballer van de wereld op dit moment. Over zijn kledingsmaak valt echter te discussiëren. Zijn optredens de afgelopen jaren tijdens de Gouden Bal verkiezingen leverde hilarische plaatjes op. Lees hier meer over de kledingsmaak van Messi.

De slechte kledingsmaak van Lionel Messi

Johan Cruijff wordt door veel Nederlanders nog steeds gezien als de beste voetballer aller tijden. Maar de laatste 10 jaar zijn het met name Cristiano Ronaldo en Lionel Messi die het voetbal beheersen. De twee topvoetballers zijn duidelijk beter dan de rest en voeren een tweestrijd uit wie zich ieder jaar de beste van de wereld mag noemen. De laatste 7 jaar pakte Messi 4x de gouden bal en Cristiano Ronaldo 3x.

Op het gebied van kledingstijl lijkt het wel duidelijk wie van de twee de meeste stijl heeft. Messi valt behoorlijk uit de toon met zijn kledingsmaak. 

Messi laat liever zijn voeten spreken

Niemand twijfelt over de voetbalkwaliteiten van Lionel Messi. Als je de afgelopen 5 jaar zijn statistieken bekijkt zijn deze verbluffend: 270 doelpunten in 250 wedstrijden. Hier wordt hij ook rijkelijk voor beloond met een jaarsalaris bij FC Barcelona van 20 miljoen euro. Dit staat nog los van alle sponsoren die voor hem in de rij staan en het veelvoud van zijn jaarsalaris bij FC Barcelona betalen.

Toch is Messi heel ‘gewoon’ gebleven, zeker als je hem vergelijkt met Cristiano Ronaldo die voortdurend in de schijnwerpers staat. Vorm hij hier een uitzondering in de voetbalwereld?

Het antwoord is Ja. Messi is een rasvoetballer die vooral van het spelletje houdt. Alle heisa rondom het voetbal kan hem gestolen worden. Het liefst staat Messi niet continu voor de camera, maar op het veld. 

Slechtste kledingsmaak van alle voetballers?

Over de kledingsmaak van Messi zijn de meningen behoorlijk verdeeld. Zo baart hij telkens opzien met zijn eigenaardige pakken tijdens de uitreikingen van de Gouden Bal. Bij de laatste uitreiking, in januari 2015, verscheen Messi in een donkerrood pak. Waar alle andere aanwezig topvoetballers zich hadden gekleed in een keurig zwart of donkerblauw pak vergezeld met mooie vrouwen, zat Messi treurig in zijn eentje in zijn afschuwelijk lelijke pak.

Links op de foto zit de vriendin van Messi die zich blijkbaar tijdens de uitreiking voor haar vriend schaamde en naast Cristiano Ronaldo ging zitten. 

Mess in het rood

Kan het nog lelijker?

Het pak wat hij aanhad tijdens de uitreiking van de gouden bal van 2012 was misschien nog wel lelijker: zwart met witte stippen. Gelukkig zien onze shirts met zijn afbeelding er stukken beter uit.

Messi gouden bal 2012

Avondje stappen met Messi

Je zou nog kunnen denken dat hij deze pakken expres uitkiest tijdens de voetbalgala’s om op een ironische manier te wijzen op de gekte van de voetbalwereld. Helaas hebben wij het vermoeden dat niet het geval is.

Nog niet zo heel lang geleden maakte Messi zich samen met wat andere voetballers van FC Barcelona op voor een avondje stappen. Toen werd deze foto gepost:


Messi zonder kledingsmaak


Misschien is het beter dat Messi zich puur op het voetbal concentreert in plaats van het uitkiezen van zijn eigen kleding. Toch heeft ook hij inmiddels al zijn eigen kledinglijn bij Adidas geïntroduceerd.

Wat vinden jullie van de kledingsmaak van Messi? Kan hij dit niet beter aan zijn grote rivaal Cristiano Ronaldo overlaten?

 

Reacties

 1. Petra Petra

  Toch alleen maar leuk dat die ander soort kleren aan heeft dan de rest. Schijt aan alles en lekker je eigen ding doen! Top! Maar goed verder heb ik niks met voetbal ik zocht alleen een donkerrood pak haha

 2. Lester Lester

  Messi is overschat! En zijn kledingstijl is inderdaad dramatisch. Ronaldo is misscien arrogant, maar ik denk dat we hem meer moeten gaan respecteren

 3. Messifan Messifan

  Hahaha Messi is de biggest hero ever. Toch prachtig dat het hem zo wienig kan schelen!!!1 Beter dan die gladde enge Portugees!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »