De Witte blouse heren: een iconisch en toch simpel kledingstuk

De witte blouse heren (ook wel bekend als wit overhemd) is een iconisch kledingstuk met een rijke geschiedenis. Het overhemd in deze smetteloze kleur ontleent zijn naam aan het feit dat je hem (wait for it) over je hemd draagt. Dat wisten de meesten al. Maar wist je ook dat het in de Middeleeuwen de functie had van onderkleding of nachtjapon? Weer een feitje over heren overhemden erbij...

Korte geschiedenis van de witte blouse heren

Tot aan het einde van de 19e eeuw zagen mensen de witte blouse heren als teken van welvaart. In de 20e eeuw begon het witte overhemd geassocieerd te worden met een soort uniform dat bij de industrialisatie hoorde. 

Waar de witte blouse heren vaak aangaf dat de drager voldoende geld had om hem vaak te (laten) wassen, symboliseert het (witte) overhemd tegenwoordig vaak juist zakelijkheid en verantwoordelijkheid. 

Witte blouse heren is perfect voor mannen op de werkvloer


Een man in een heren blouse ziet er op de werkvloer meestal een stuk geloofwaardiger uit. Als je witte overhemden combineert met een stropdas en pak, scoor je bijna overal stijlpunten - al is een spijkerblouse heren of een zwarte blouse zeker ook niet verkeerd. 

Omdat zichtbare zweetplekken nooit mooi staan, is het slim fit overhemden aan te schaffen waarin je je een beetje goed kunt bewegen. Als je de juiste maat, kleur, snit en stijl hebt gevonden, kun je niet meer ontkennen dat dit de meest perfecte heren blouse is voor jou. Nu ben jij een van de mensen die zo'n bijzonder kledingstuk in zijn bezit heeft!

 

Back to top
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »