de vlag es vlag se vlag eu vlag

Mannen overhemd dilemma: hoe draag je hem?


Het dragen van een mannen overhemd brengt meer vraagstukken met zich mee dan je in eerste instantie zou denken. Moet je een overhemd bijvoorbeeld in of uit je broek dragen? Moet hij lekker strak zitten of juist wijd en luchtig zijn? En welke kleur past in godsnaam het beste bij je?

Regeltjes overhemd mannen


Tip: kijk allereerst naar je boordmaat. Het gaat om het aantal centimeters dat om je nek is gemeten. Als je nog wat ruimte over hebt tussen je nek en de boord van het overhemd, zit je goed. Zo niet, dan staat je een lange, pijnlijk dood te wachten. Ok, dat is misschien overdreven, maar reken erop dat je je gedurende de dag nogal ongemakkelijk zult voelen. 

Nog iets belangrijks: de mouwlengte. De meeste mannen hebben mouwlengte 5. Als je armen aan de langere kant zitten, kun je al snel aan een mouwlengte van 7 zitten. Check het dus gewoon!

Overhemd mannen


De bovenstaande twee punten zijn net zo belangrijk. Je hebt bij Style Italy getailleerde Italiaanse overhemden, maar een soepele heren blouse maakt ook deel uit van het assortiment. Waar voel jij je het prettigst bij?

En dan kleur: ga voor een stijlvolle zwarte blouse of witte blouse? Of hebben andere, meer opvallende of stoere kleuren jouw voorkeur? Goed om over na te denken, want je wilt geen spijt krijgen van je keuze!

Hoe draag je tenslotte jouw blouse? Meestal dragen mannen hem in hun broek, maar er zijn uitzonderingen op de regel. Een trendy of ontspannen exemplaar leent zich bijvoorbeeld prima om lekker los gedragen te worden. Succes met je zoektocht!

Back to top
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »