de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Welke winterjas moet ik kiezen?

  • Geplaatst op
  • Door Thijs de Jong
  • 0
Welke winterjas moet ik kiezen?

Het kiezen van de juiste winterjas kan een behoorlijke opgave zijn, maar hopelijk helpen we jou op weg met dit artikel. Er zijn namelijk een aantal factoren om te bepalen of een jas bij jou past, los van welke modellen en kleuren er in de mode zijn. Wat misschien nog wel het belangrijkst is dat je een jas moet kiezen die bij jouw postuur past. Met andere woorden, de jas dient goed aan te sluiten op jouw lichaam.

Het is belangrijk om goed voorbereid te zoeken naar de perfecte jas en daarom hebben we hier een aantal tips voor jou. Deze tips gelden voor heren en dames. Is de tip speciaal voor heren of dames dan staat het erbij.

 

  1. Wanneer je kleiner bent dan 1.65cm dan kies je voor een jas die boven je knie eindigt. Hiermee lijk je langer. Kies je met deze lengte voor een lange winterjas dan oog je nog kleiner.
  2. Opvallend buikje en wil je die camoufleren? Probeer dan eens een jas met een verhoogde mouwinzet. Dit maakt een slanker silhouet.
  3. Ben je atletisch gebouwd? Ga dan voor een jas met een duidelijke taillelijn. Zo komt je lichaam mooi uit.
  4. Ben je een vrouw met kleine borsten dan heb je details op de borsthoogte nodig om je figuur in balans te brengen. Heb je grote borsten dan kies je voor een lichte taillering.
  5. Heb je smalle schouders? Vermijd dan jassen zonder structuur en kies voor een model met een duidelijke schouderlijn en eventueel schoudervullingen.
  6. Heb je daarentegen brede schouders dan kan je voor een jas zonder structuur kiezen. Die staat je zeker weten geweldig!
  7. Kies een kleur die jou goed staat. Neutrale kleuren kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met de rest van de outfit. Kies voor een neutrale kleur, zoals een groen, blauw of zwart als je maar één winterjas hebt. Heb je ruimte voor meerdere jassen dan kan je ook een gedurfde kleur zoals een rood toevoegen aan je garderobe.
  8. Ga altijd voor kwaliteit. Je wilt namelijk geen jas die binnen de kortste keren kapot is en een jas die niet warm is wil je ook niet in de winter. Kies daarom voor wol, dons of voor een jas met katoen en polyester.
  9. Denk na over de situatie waarin je de jas gaat dragen. Is die voor je vrije tijd of is die voor werk en dient die zakelijk te zijn? In je vrije tijd kan je bijvoorbeeld kiezen voor een winterjas met bontkraag. Zo’n jas is voor je werk misschien weer minder geschikt, afhankelijk van het werk dat je hebt.

Welke winterjassen zijn in de mode van 2020/2021?

Elk jaar zien we op de catwalk weer nieuwe winterjassen voorbij komen. We zien de gekste dingen terug die je hoogstwaarschijnlijk niet op de straten gaat zien, maar we zien ook designs terug die echt het straatbeeld gaan vullen. Die designs vind je hieronder.

 Voor 2020/2021 zien we de volgende trends voor vrouwen:

  • Ruitjes jassen
  • Dierenprints
  • De puffer coat
  • Nepbont
  • Beige jassen

Deze trends vind je ook bij onze winterjassen voor dames terug! 

Voor 2020/2021 zien we de volgende trends voor heren:

  • De puffer coat
  • Halflange jassen
  • Ruitjes
  • Lammy coats

Deze trends vind je ook bij onze winterjassen voor heren terug! 

Welke kleur winterjas past bij mij?

Welke kleur winterjas bij jou past is vooral afhankelijk van je huid en natuurlijk je ogen. Zo kan een groene winterjas met groene ogen extra mooi zijn, maar het belangrijkste is de huid. Heb jij bijvoorbeeld een huid die snel rood wordt door de kou dan kan je beter niet voor een rode jas kiezen. Kies in dat geval voor een meer neutrale kleur! Voor de drie verschillende huidskleuren, bleke huid, licht getinte huid en donkere huid, hebben we een keuze tip. 

Bij een bleke huid kan je beter niet kiezen voor lichte, felgele en beige kleuren, omdat je dan nog bleker blijkt. Kies in dat geval voor marineblauw, donkergroen, zwart, bruin of donkergrijs. Ben je overigens goed gebruind door de zon dan kan je wel voor lichte kleuren gaan.

Bij de licht getinte huid kun je vrijwel alle soorten kleuren hebben. De beste match is een kleur die lichter is dan je huid of juist donkerder, maar we geven de voorkeur aan een kleur die lichter is. Zo komt je eigen huidskleur extra mooi huid! 

Bij de donkere huid kan je ook veel verschillende kleuren kiezen, maar waar je bij een bleke huid lichte kleuren ontwijkt daar ontwijk je donkere kleuren bij een donkere huid. Ga daarom voor een lekker kleurtje! Hiermee komt de huidskleur en de jas extra goed naar voren!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »