de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Top 10 beste boksers aller tijden

  • Geplaatst op
  • 0
Top 10 beste boksers aller tijden

Boksen is een heel populaire vechtsport. Velen zijn er groot geworden en hebben één of meerdere wereldtitels op hun naam staan. Wij zochten uit wie bij de 10 beste boksers van de wereld behoort. Je vindt een overzicht in deze blog, inclusief hun behaalde wereldtitels in verschillende gewichtsklassen.

De ene bokser wint door de tegenstander knock-out te slaan, de andere bokser vecht tot het einde en wint de match met een onverwachte linkse slag. De eerste georganiseerde wedstrijden die op boksen leken zoals wij dat nu kennen,  werden ooit door de Grieken bedacht. In 688 voor Christus was boksen voor het eerst een olympische sport. Het boksen zoals wij het nu kennen is ontstaan ergens rond 1700 in Groot Brittannië. Inmiddels is het een uitermate populaire vechtsport en hebben vele boksers hun strepen verdiend in deze ruige wereld. Wij zetten de 10 beste boksers aller tijden voor je op een rijtje.

 

1.     Mohamed Ali aka Cassius Clay

Mohamed Ali werd ook wel The Greatest genoemld. En terecht, want hij was de eerste die drie keer de wereldkampioenschappen zwaargewicht won. Nadat hij uit het boksen verbannen was wegens het weigeren van de dienstplicht in Vietnam, kwam hij terug in 1974 en verbaasde vriend en vijand door de match tegen George Foreman te winnen. Voor velen is Ali de boksheld van de eeuw. Wij zetten hem daarom op nummer één.
 

 

2.     Mike Tyson

Michael Gerard ‘Mike’ Tyson is geboren in 1966 en was professioneel bokser van 1985 tot 2005. Hij was wereldkampioen zwaargewicht en was de jongste bokser ooit die de WBA, WBC en IBF titels in de categorie zwaargewicht behaalde. Tyson groeide op in de achterbuurten van New York en liep zijn hele jeugd op straat. Op zijn dertiende was hij al 38 keer gearresteerd. Tyson werd in 1992 veroordeeld voor verkrachting en moest zes jaar zitten. De rest van zijn leven kwam hij in aanraking met justitie, maar tussendoor behaalde hij mooie overwinningen in de bokswereld. Inmiddels is hij financieel failliet verklaard en leeft hij een teruggetrokken leven.

 

3.     Sugar Ray Robinson

Walker Smith Jr, oftewel Sugar Ray Robinson, werd geboren in 1921 en overleed in 1989. Robinson was actief als bokser van 1940 tot 1965. In 1946 won hij de wereldtitel in de klasse weltergewicht. Hij deed een poging naar de klasse lichtzwaargewicht, maar verloor. Toch werd hij gezien als de meest veelzijdige boksers ooit. In bijna alle klassen won hij de wereldtitel. Van de 123 gevechten verloor hij er slechts één. Het meest succesvol werd hij in de middengewichtsklasse.
 

4.     Joe Frazier

Smokin’ Joe werd Joe Frazier ook wel genoemd. Frazier was een Amerikaanse professionele bokser, won Olympisch goud in 1964 in Tokio en werd wereldkampioen zwaargewicht. Frazier was bekend om zijn krachtige linkse slagen. Hij was actief als bokser tussen 1965 en 1976 en won in die periode tientallen belangrijke wedstrijden. Toch had hij niet zo’n lange lijst met overwinningen als bijvoorbeeld Mohamed Ali.

 

5.     Rocky Marciano

Geboren in 1923 in Brockton, Iowa (USA) als Rocco Francis Marchegiano , stond hij beter bekend als The Brockton Blockbuster. Hij was de enige Amerikaanse bokser in de geschiedenis die onverslagen was toen hij voorgoed de handdoek in de ring gooide. Hij werd wereldkampioen in de klasse zwaargewicht. Helaas overleed hij in 1969 vroegtijdig bij een vliegtuigongeluk.

 

6.     Joe Louis

Joseph Louis Barrow beleefde zijn bokscarrière van 1934 tot 1951. Hij werd wereldkampioen zwaargewicht in 1937. Zijn bijnaam was The Brown Bomber. Door zijn positieve instelling, het harde werken en eerlijke overkomen, zorgde Louis ervoor dat boksen een goede naam kreeg en steeg in populariteit. Hij werd beroemd door zijn overwinningen in het zwaargewicht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Louis werkzaam als sergeant en zette zijn bokscarrière op een laag pitje. Na de oorlog keerde hij terug in de professionele bokswereld. Hij overleed uiteindelijk in 1981 aan een hartaanval.

 

7.     Manny Pacquiao

Emmanuel Dapridran Pacquiao werd geboren in 1978 in de Filipijnen. Pacquiao werd in 2000 Fighter of the Decade genoemd (vechter van de eeuw). Hij is de enige professioneel bokser die wereldtitels won in vijf verschillende gewichtsklassen én hij won elf andere grote wereldtitels. In 2007 deed Pacquiao een poging om de politiek in te gaan. Dit mislukte, maar een paar jaar later werd hij gekozen tot afgevaardigde van de provincie Sarangani. In 2013 werd hij herkozen.

8.     Sugar Ray Leonard

Leonard werd vernoemd naar de zanger Ray Charles bij zijn geboorte in 1956 in North Carolina. Hij werd ook Boxer of the Decade genoemd gedurende de jaren 80. In de jaren 70 en 80 was Leonard de grootste bokser allertijden in verschillende gewichtsklassen. Totaal won hij 36 keer en verloor hij slechts drie wedstrijden. Hij werd wereldkampioen lichtmiddengewicht, middengewicht, lichtzwaargewicht en supermiddengewicht.  Hij was de eerste bokser die 100 miljoen dollar verdiende in de ring.

 

9.     George Foreman

Foreman staat erom bekend dat zijn bokstechnieken te verdelen zijn in twee periodes: de voor-Ali periode en de na-Ali periode. Foreman had lak aan charisma, daar kon hij niets mee. Hij was een machine, een doordouwer, een geboren bokskampioen. Hij won goud in de categorie zwaargewicht bij de Olympische Spelen in Mexico-Stad. Gedurende de jaren veranderde Foreman in meer mens dan hardcore bokser. Hij werd mateloos populair in de Verenigde Staten en na tien jaar uit de bokswereld te zijn verdwenen, kwam hij terug als de oudste wereldkampioen zwaargewicht. Foreman speelde zijn meest beroemde matches tegen Joe Frazier en Ken Norton.

  

10. Floyd Mayweather jr.

Floyd Mayweather jr. werd geboren in de Verenigde Staten op 24 februari 1977. Zijn bijnamen zijn Pretty Boy en Money. De meningen over zijn populariteit zijn zeer verdeeld. De één ziet hem als een boksicoon, de ander als een slecht verliezer. Hoe het ook zij, zijn verdedigingstechnieken logen er niet om. Mayweather jr. won 48 gevechten zonder verslagen te worden. Dat is nogal wat. Helaas koos hij het boevenpad en moest hij het boksen laten voor wat het was. In 2012 stond hij voor het laatst in de ring.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »