de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Waar moet ik op letten bij het kopen van een nieuwe winterjas?

  • Geplaatst op
  • 0
Waar moet ik op letten bij het kopen van een nieuwe winterjas?

Bij het kopen van een winterjas kan je op een aantal dingen letten. Zoals het materiaal, de details maar ook op de lengte. In dit blogartikel geven wij tips om je te helpen zoeken naar de juiste winterjas.

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe winterjas dan is een goede voorbereiding het halve werk. Een goede voorbereiding voorkomt dat je uren het internet aan het afstruinen bent op zoek naar die ene jas. Een geschikte winterjas dient bij jouw stijl te passen en goed op jouw lichaam aan te sluiten.

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we hier alvast een paar handige algemene tips voor je. Vervolgens vertellen we je waar je op moet letten als man zijnde en als vrouw zijnde.

Tip 1: Ga voor praktisch! Je wilt een jas die warm is en goed te combineren is met je overige kledingstukken. Een neutrale kleur is hier zeker win-win!

Tip 2: Check de mouwen bij het dragen van de jas. Zijn deze lang genoeg? Niks is namelijk vervelender dan een jas met veel te korte mouwen.

Tip 3: Houd rekening met de kleding onder de jas. Je gaat zeker truien en vesten dragen en het laatste dat je dan wilt is een beknellend gevoel.

Tip 4: Bekijk de winterjassen in de sale voor heren of dames! Je weet nooit wat je tegenkomt ;) De sale is ook altijd een mooie plek voor een extra jas! Zo kan je diverse outfits creëren en ook spelen met neutrale en excentrieke kleuren.

Tip 5: Ga voor kwaliteit. Natuurlijk is het belangrijk dat je er goed uitziet in je nieuwe winterjas, maar het is nog belangrijker dat je er warm bij loopt en droog blijft.

Tip 6: Bepaal de stijl van je jas. Ga je voor zakelijk of casual? Houd hier rekening mee.

Waar moeten vrouwen op letten bij het kopen van een nieuwe winterjas?

Naast bovenstaande tips let je als vrouw zijnde vooral op wat voor figuur je hebt. Daar pas je vervolgens het model op aan. Wanneer je kleiner bent dan 165cm dan kies je voor een korte winterjas i.p.v. een lange winterjas, omdat je dan langer lijkt en niet kleiner.

Een andere belangrijke tip is om voor een overslagmodel te kiezen wanneer je rondingen hebt. Hiermee kan een eventueel buikje ook gecamoufleerd worden. Ben je daarentegen mager en heb je minder rondingen? Dan kies je voor een jas met verschillende details, zoals zakken en brede kragen.

Waar moeten heren op letten bij het kopen van een nieuwe winterjas?

Naast de algemene tips hierboven voor heren en dames let je als man zijnde ook op je taille. Wanneer je een normaal postuur hebt dan komt een getailleerde winterjas goed tot zijn recht. Een buikje kan daarentegen weer gecamoufleerd worden met een overslagmodel. Voor heren geldt ook dat je een korte winterjas kiest als je kleiner bent dan 165cm en boven de 165cm kan je een lange winterjas kiezen. Maar het belangrijkste is om rekening te houden met het doel van de jas. Dat is bij heren en dames altijd de basis!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, acties en/of nieuwe blogartikelen? Volg ons dan op Facebook en Instagram. En vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief! Dat kan rechts onderaan de pagina. Vul je e-mail adres in en klik op meld me aan.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »