de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Is een dure jas het echt waard?

  • Geplaatst op
  • 0
Is een dure jas het echt waard?

Is een dure jas het wel waard? Wanneer koop je een dure jas en wanneer niet? De eeuwige vraag die we ons stellen over fashion items. We leggen de voor- & nadelen van een dure en een goedkope jas hier uit.

Een dure jas is het alleen waard wanneer de kwaliteit van de jas perfect is en wanneer de jas een echte toevoeging is op jouw leven. Maar wanneer is een jas perfect en een goede toevoeging? Een jas is perfect als die van goede kwaliteit is en wanneer de jas compleet matcht met jouw smaak. Zo geniet je van de kwaliteit en kan je de jas met trots dragen. Deze combinatie is het geheime recept voor de perfecte jas. Dit betekent dat een dure jas het niet altijd waard is.

In de meeste gevallen betaal je veel geld voor het merk of voor een dure ontwerper als deze de jas heeft ontworpen. Helaas ben je dan nog niet verzekerd van een goede kwaliteit jas, terwijl de kwaliteit van een jas juist zo belangrijk is. Je wilt immers een winterjas die een paar jaar meegaat en een jas die perfect zit. Het ontwerp is daarom erg belangrijk. Een goede kwaliteit winterjas hoeft daarom niet per se duur te zijn. Er zijn ook genoeg goedkopere modellen met een uitstekende kwaliteit die net zo goed zijn als een duurder model.

Kort gezegd: een dure jas is het waard wanneer het voor jou goed voelt, maar duur betekent niet altijd hoge kwaliteit. Houd dat in het achterhoofd!

Waarom kiezen voor een dure winterjas?

Een dure winterjas is vaak erg populair, omdat ze van een bekend merk of een bekende ontwerper zijn. Het geeft de drager van de jas een soort van aanzien, omdat het een bepaalde stijl creëert of een vorm van status geeft. Het is simpelweg een pronkstuk. Dit is niet voor iedereen belangrijk, maar sommigen vinden dit de belangrijkste eis voor een nieuwe jas. Wanneer dit belangrijk voor jou is dan adviseren we om dit te koppelen aan een jas die ook een goede kwaliteit heeft. Kwaliteit kan in dit geval een stevige stof betekenen dat je ook nog eens warm houd.

Naast het merk betaal je voor sommige materialen ook meer, zoals leren jassen. In dit geval betaal je niet per se voor het merk, maar wel voor het materiaal van de jas. Een goed alternatief zijn imitatieleren modellen. Die zijn ook perfect van kwaliteit, maar zitten net iets lager in de prijs. Het grote voordeel van imitatieleren jassen is dat er geen dieren voor dood hoeven te gaan. Het is daarom een echte “vega jas”.

Een duurdere jas wordt ook vaak gezien als een onderscheiding van de mainstream. Veel merken hebben een bepaald type volgers. Neem als voorbeeld BALR die goed scoort in de voetbalwereld.

De voor- en nadelen

Hieronder vind je de voor- en nadelen van een dure winterjas in een notendop.

Voordelen:
Een dure merk jas is een pronkstuk/statussymbool.
Hoge kwaliteit materialen, indien aangegeven.
Met een dure winterjas onderscheid je jezelf van de mainstream.

Nadelen:
Een hogere prijs betekent niet automatisch een betere kwaliteit.
Je betaalt vaak voor het merk/de ontwerper en niet voor de kwaliteit.
Voor de meeste mensen is een jas van gemiddeld 400,- euro te duur.

Waarom voor een goedkope winterjas kiezen?

Een goedkope winterjas heeft meerdere voordelen. Eén daarvan is dat je bespaard op je portemonnee. Je betaald voor het ontwerp en de kwaliteit en niet voor een merk of designer. Met het geld dat je bespaard kan je leuke andere dingen kopen of activiteiten ondernemen. Denk aan extra kleding voor de winter of een dagje weg met vrienden. Het verschil met een echte merk jas kan al snel oplopen tot honderd euro.

Natuurlijk is er wel een verschil tussen een goedkope winterjas met kwaliteit en een goedkope winterjas met slechte materialen. Ga daarom op zoek naar een winterjas die gemaakt is van hoge kwaliteit materialen, zoals wol, dons, katoen en polyester. Een vaak goede voorkomende verhouding is 40% polyester en 60% katoen. Zoek je een jas die je goed warm houd? Kies dan voor een jas met minimaal 80% wol! Bij Style Italy ben je daarvoor aan het goede adres. Wij werken enkel en alleen met de allerhoogste kwaliteit, waardoor je verzekerd bent van een jas die meerdere winters mee kan. Pas daarom wel op dat je geen jas koopt die gemaakt is van goedkopere materialen.

Ben je op zoek naar een goedkope winterjas en hoge kwaliteit? Bekijk dan deze winterjas modellen!

De voor- en nadelen

Hieronder vind je drie voor- en nadelen van een goedkope winterjas.

Voordelen:
Hoge kwaliteit voor een relatief laag bedrag.
Je betaald voor het ontwerp en niet voor het merk/de ontwerper.
Betaalbaar voor iedereen.

Nadelen:
Niet per se onderscheid van de mainstream door een statussymbool.
Niet elk goedkoop model heeft een goede kwaliteit. Je moet zoeken naar de juiste aanbieder en materialen.

Is een dure jas van bekende merken echt beter?

Of een dure jas van bekende merken echt beter is? Dat is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. De één geeft de voorkeur aan ontwerp en kwaliteit waar de ander de voorkeur geeft aan een bekend merk of bekende ontwerper, maar een dure jas van een bekend merk is niet altijd beter. Wanneer de kwaliteit minder is en de jas niet goed warm is voor de winter dan vinden wij een dure winterjas niet beter. Wij vinden ontwerp en kwaliteit belangrijker. Wat vind jij? Ga je voor een bekend merk en aanzien of ga je voor een mooi ontwerp en hoge kwaliteit?

Voor welke winterjas ga jij dit jaar?

Elk jaar zijn er weer trends die terugkomen op het gebied van winterjassen. En we kunnen ons voorstellen dat het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Hierom hebben we de winterjassen voor de winter van 2019 voor heren en dames verzameld. Hopelijk wordt hierdoor je zoektocht naar de perfecte winterjas makkelijker! 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, acties en/of nieuwe blogartikelen? Volg ons dan op Facebook en Instagram. En vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief! Dat kan rechts onderaan de pagina. Vul je e-mail adres in en klik op meld me aan.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »