de vlag es vlag se vlag eu vlag

Italiaanse Mode | Italiaanse Kleding |Italiaanse Overhemden |

Italiaanse Mode

Italië kent een lange geschiedenis als modehoofdstad, variërend van het klassieke gewaad van het oude Rome tot de moderne mode van Milaan. Historisch gezien heeft Italië fijn textiel geproduceerd, waaronder wol en fluweel, evenals leer van hoge kwaliteit. Of u nu het uiterlijk van de Italiaanse renaissance repliceert, uw stijl aanpast aan de kledij van Rome in de jaren '50 of gebruikmaakt van de moderne Italiaanse mode, Italiaanse kledij brengt een aparte stijl en persoonlijkheid met zich mee.Het Oude Rome

Italiaanse mode : de romeinenDe Italiaanse modegeschiedenis begint in het oude Rome. Zowel mannen als vrouwen in het oude Rome droegen tunieken. De tuniek was een eenvoudig, kort en gemakkelijk kledingstuk, dat werd bevestigd bij de schouders en gedragen met een riem. Vrouwen droegen een lange jurk, de zogenaamde stola, over de tuniek en een palla, een wrap, dat het hoofd bedekte tijdens het uitgaan. De tuniek alleen was de gewone kleding voor de meeste mannen in de oude Romeinse wereld. Echter, rijke mannen droegen ook wel de toga. De toga was een zeer lang stuk wol gewikkeld om het lichaam. Dit kledingstuk was zowel duur als complex, waardoor het een duidelijk teken van rijkdom en status was.De Italiaanse Renaissance

ITaliaanse rennesaince modeItalië onderscheidde zich weer met de uitgebreide kleding van de Italiaanse renaissance. Zowel edelen en de middenklasse gaven de voorkeur aan extreme mode. Veel steden stelden zelfs voorschriften vast met betrekking tot kleding om deze extremen onder controle te houden. De kledij van vrouwen tijdens de Italiaanse renaissance bestond onder andere uit een hemd of Camicia, een onderjurk, mouwen, een overjurk en een partlet. Mannen droegen een hemd en ondergoed, panty's, een doublet, mouwen en een surcoat. Rich silk, fluweel en brokaten waren populair in de boven-en middenklasse.

De Jaren 1950

Italiaanse maatpak circa 1950Italië zag een wedergeboorte van de mode in de jaren na de oorlog van de jaren 1950, toen Italiaanse kleding-design en -cultuur zowel avant-garde en trendy werd. Italiaanse films brachten Italiaanse stijl en mode in de wereld. Italiaanse vrouwen droegen capri broeken, laag uitgesneden blouses, en ring- oorbellen. Deze gepolijste en casual look, gecombineerd met kort donker haar, werd buiten Italië ook trendy. Italiaanse herenmode uit de jaren 1950 bestond onder andere uit goed gesneden zijde pakken en zijden overhemden, een donkere bril en sjaals.

De Designhuizen

Emilio Pucci aan het werkTegen de jaren 1970 was Italiaanse mode uitgegroeid tot een belangrijke industrie. Italiaanse modehuizen, waaronder Gianfranco Ferre, Missoni en Emilio Pucci, boden zowel couture en high-end ready-to-wear collecties aan. Leren collecties, waaronder tassen en schoenen, werden ook prominent. De fashion week van Milaan blijft net zo belangrijk voor de moderne designwereld als de collectie-voorstellingen in Parijs en New York.

Moderne Italiaanse Mode

Italiaanse mode blijft populair vandaag de dag, en klassieke designhuizen blijven innovatieve en prachtige couture kleding produceren. Italiaanse ontwerpers tonen in Milaan, New York en Parijs, waardoor hun persoonlijke stijl de high-end runway bereikt. Veel Italiaanse ontwerpers bieden ook goedkopere lijnen aan om de aantrekkelijkheid van hun stijl te verhogen. Uitstekende designscholen en mogelijkheden maken van Italië een ideale plek voor opkomende designers om te leren en te groeien. Italiaanse kledingontwerpen blijven gebruikmaken van de hoogste kwaliteit materialen.

http://www.battlow.nl/

Back to top
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »