Parka's voor heren

De heren parka is populairder dan ooit tevoren. Van origine was de jas bedoeld voor stoere mannen die op expeditie gingen naar de Noorpool, maar tegenwoordig is het een heus mode item. Parka jassen zijn tijdloos en naast dat ze getailleerd en stoer zijn, zijn ze uitermate geschikt als winterjas voor heren. De parka kenmerkt zich door de middellange lengte, waardoor de warmte goed behouden blijft. Daarnaast zijn veel van onze parka's uitgerust met een capuchon en kennen ze een gewatteerde voering, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor de winter, maar bijvoorbeeld ook geschikt voor een wintersport. De parka winterjas is eenvoudig te combineren met andere kledingstukken.

Wat is een parka?

Wat een parka letterlijk is, is een jas gemaakt van pels. Dit betekent het woord namelijk in het Russisch. Het woord werd echter 'geleend' door de Ungangen. Zij leven op een eilandengroep bij Alaska, de Aleoeten. De pooljack hield de mensen warm in de ijskoude omstandigheden. In het westen werd de parka bekend rond 1950 toen de jas door de Amerikaanse krijgsmacht in gebruik werd genomen. Een decennium later was de parka ook verkrijgbaar op de openbare markt en werden in eerste instantie verkocht bij armydumps. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel parka's in het legergroen zijn uitgevoerd. Door de populariteit bij de jeugd zijn er later diverse uitvoeringen op de markt gebracht.

Parka met bontkraag en capuchon

Veel van onze parka's zijn uitgerust met een bontkraag en capuchon. Elke bontkraag is uniek doordat het een natuurproduct is. Naast een zelfverzekerde look dragen de capuchon en de kraag van bont ook bij aan extra comfort. Zeker wanneer u veel onderweg bent is dit de ideale jas door de vele praktische functionaliteiten. Zo is de parka tevens uitgerust met meerdere zakken. 

Parka zonder bontkraag

In onze collectie hebben wij ook parka’s zonder bontkraag. Zonder bontkraag heeft een parka een wat zakelijkere look en kun je deze jas prima combineren met een zakelijke outfit. Het is ook mogelijk om een parka te bestellen met een bontkraag die je kunt loskoppelen. Zo kun je de jas combineren met diverse outfits en kun je de bontkraag ook af doen als het warmer wordt. Zo kun je ook in de herfst optimaal genieten van je parka en wordt je bontkraag niet nat vanwege de regen.

Een lange parkajas

Wij hebben middellange parka’s, maar ook lange parka’s in onze collectie. Een lange parka houdt je lichaamswarmte nog beter vast en zorgt ervoor dat je het nooit meer koud krijgt. De parka’s van Styleitaly.nl zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Zo kun je kiezen voor een opvallende kleur zoals een groene parka of een rode parka zodat het een echte eyecather is. Of je kunt kiezen voor een neutrale kleur, bijvoorbeeld een donkerblauwe parka of een zwarte parka. Deze kun je ook gemakkelijk combineren met je zakelijke outfit.

Goedkope parka’s

De jassen in onze collectie zijn van goede kwaliteit en goedkoop. Wij bieden diverse merken aan, zo bestaat onze nieuwe parka collectie uit parka's van Daniele Volpe, Enos, Stegol, Warren Webber en Y Chromosome. Maar ook deze jassen zijn niet duur en wij hebben regelmatig parka's in de sale. Deze kan je herkennen door de sale uiting bij het desbetreffende product. Benieuwd welke producten nog meer in de sale zijn? Bekijk hier de totale sale.

Back to top