de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Hoe werd Tony Montana de grootste maffiabaas van Miami?

  • Geplaatst op
  • 0
Hoe werd Tony Montana de grootste maffiabaas van Miami?

Waarom was Tony Montana de grootste maffiabaas van Miami? Hoe ging zijn verhaal waarop de film Scarfae is gebaseerd? Dat lees je in dit artikel.

Wie kent de film Scarface nou niet? De film dateert alweer uit 1983 maar is nog steeds één van de bekendste en meest bekeken maffiafilms allertijden. Het vertelt het verhaal van Tony Montana en hoe hij als Cubaanse vluchteling de grootste maffiabaas van Miami wordt. Maar hoe ging het verhaal ook alweer? Spoiler alert voor degenen die de film toch nog nooit gezien hebben!

Van misdadiger naar drugsdealer

Tony Montana was in Cuba al een veroordeelde misdadiger. 15 jaar heeft in de gevangenis in Havana doorgebracht, voordat hij naar de Verenigde Staten afreist. Naar Miami om precies te zijn, want daar is ook zijn moeder Georgina Montana ondertussen naartoe verhuist. Via de Mariel scheepslift arriveert Montana samen met zijn beste vriend Manolo ‘Manny’ Ribera en worden ze direct doorgestuurd naar een bewaakt kamp: Freedom Town. 

Na een maand krijgt Manny de opdracht om de Cubaanse politicus Emilio Rebenga te vermoorden. In ruil daarvoor zouden ze een baan als afwasser krijgen bij een fastfoodtent. Tijdens een opstand in het kamp lukt het Tony om Rebenga te vermoorden. Beloofd is beloofd en ze krijgen de baan. Maar niet voor lang, want dan krijgen ze het aanbod van Omar Suarez om aan een grote cocaïnedeal te werken. Nadat de deal gigantisch mis gaat, worden Tony en Manny aan Frank Lopez voorgesteld, op dat moment de grootste drugsbaas van Miami en ze gaan voor hem werken. 

Macht groeit, net als het wantrouwen

Tony Montana wordt steeds machtiger en verdient bakken met geld voor Lopez. Zijn moeder vindt het verschrikkelijk dat Tony een misdadiger is geworden en wil niets meer van hem weten. Zijn zus Gina probeert hij zo goed mogelijk te beschermen. Dat doet hij door elke man die bij haar in de buurt komt te intimideren. Ondertussen groeit de band tussen Tony en Lopez’ vriendin Elvira Hancock.
 

Na een reis naar Bolivia naar Alejandro Sosa (grootste cocaïne exporteur), wordt Omar Suarez ontmaskerd als politiespion. Hij wordt vanuit een helikopter opgehangen. Sosa en Tony maken een deal waarbij 2.000 kilo Miami wordt binnengesmokkeld.

 

Terug in Miami groeit het wantrouwen van Lopez ten opzichte van Tony Montana. Hij beveelt Tony zelfs om de deal met Sosa af te blazen. Tony weigert en gaat alleen verder. Al blijft hij Elvira wel zien.

Tony Montana ontmoet Mel Bernstein

Tony Montana ontmoet de corrupte agent Mel Bernstein voor het eerst in de Babylon Club. Bernstein had gehoord van de gigantische deal die Tony had gesloten en daar wilde hij een graantje van meepikken. Tijdens de onderhandelingen over het smeergeld, wordt Tony beschoten door twee Colombiaanse huurmoordenaars. Hij ontsnapt, duikt onder en belt zijn maten Manny en Chi Chi. Zij helpen hem om Lopez te ontmaskeren als opdrachtgever voor de aanslag op Tony. Manny vermoordt Lopez, Tony schiet Bernstein neer. Ernie, de rechterhand van Lopez, wordt gespaard en krijgt een baan bij Tony.
 

In de tussentijd heeft Tony zijn eerste deal afgerond met Sosa waarmee hij 75 miljoen dollar heeft verdiend. Maar dat is niet genoeg. Al snel verdient Tony 10 tot 15 miljoen dollar per maand, koopt hij een gigantische villa voor hem en Elvira en een schoonheidssalon voor zijn zus Gina.
 

De moord op een journalist

Tony Montana wordt opgepakt door undercoveragenten op het moment dat hij 1,3 miljoen dollar probeert wit te wassen. Sosa helpt hem om gevangenisstraf te ontlopen. Het enige wat Tony daarvoor hoeft te doen, is een journalist vermoorden die dreigt de praktijken van Sosa aan het licht te brengen. Met een autobom in de aanslag rekent hij niet op de vrouw en kinderen van de journalist. Omdat Tony geen onschuldige vrouwen en kinderen wil vermoorden, laat hij niet de autobom ontploffen, maar schiet hij de journalist neer.

 

Het begin van het einde

Na de aanslag op de journalist keert Tony naar huis waar hij merkt dat Elvira hem verlaten heeft. Vol verdriet gaat hij naar het huis van zijn moeder, waar hij zijn zus Gina en zijn beste vriend Manny samen aantreft. Razend van woede Tony schiet twee kogels door het hoofd van Manny, op dat moment al de echtgenoot van Gina. Verdoofd keert Tony terug naar zijn villa waar hij bergen met coke naar binnen snuift.
 

Gina komt verhaal halen bij Tony op het moment dat ook huurmoordenaars van Sosa de villa binnendringen. Zij wordt vermoord wat Tony nog woedender maakt. Met getrokken geweren gaat Tony de strijd aan, maar hij verliest zijn wapen, wordt neergeschoten en valt van het balkon in het zwembad dat gelijk rood kleurt.
 

Tony Montana bij Style Italy

We kunnen wel zeggen dat Tony Montana de grootste maffiabaas was van Miami. En bovendien, de film Scarface waarin Al Pacino de hoofdrol vertolkte, is nog steeds waanzinnig goed! Als tribute aan de film, hebben wij een collectie sweaters en shirts bij Style Italy.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »