de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

10 feiten die je niet weet over Sylvester Stallone

  • Geplaatst op
  • 0
10 feiten die je niet weet over Sylvester Stallone

Wie kent Sylvester Stallone niet? Wereldberoemd acteur door zijn rollen als Rambo en Rocky. Denk je alles van hem te weten? Toch hebben we nog 10 feiten gevonden die je waarschijnlijk niet weet. Lees snel verder!

Deze zomer wordt hij 70 jaar, heeft tientallen awards op zijn schoorsteenmantel staan en is de meest markante acteur die we kennen. Natuurlijk hebben we het dan over Sylvester Stallone. Misschien wel de grootste acteur ter wereld.
 

Je zou zeggen dat je alles wel weet van zo’n wereldberoemde acteur. Toch hebben we nog tien feiten gevonden over Sylvester Stallone die je waarschijnlijk nog niet wist. We zetten ze voor je op een rijtje.
 

1. Zware bevalling voor mama Stallone

Nog voor zijn geboorte was Sylvester al een stoere kerel. Dat moest wel door de nogal ruwe verloskundige die mama Stallone moest helpen om Sly ter wereld te brengen. Het duurde zo lang, dat de verloskundige besloot om er een tangverlossing van te maken. Door de tang zijn er zenuwen in zijn lip en ooglid beschadigd, waardoor hij zijn bekende grimas heeft gekregen.
 

2. Autokerkhof als sportschool

Sly werd gepest op school. Om weerstand te kunnen bieden tegen de pestkoppen, is hij gaan trainen. Niet met gewichten in de sportschool, want dat was te duur. Wel op het autokerkhof met zware auto-onderdelen. 

3. Geld was er niet altijd in overvloed voor Sylvester Stallone

Sterker nog, hij heeft zelfs zijn hond voor 50 euro moeten verkopen om rond te kunnen komen. Dit was nog voor zijn Rocky tijd. Later heeft hij de hond weer teruggekocht voor een slordige 15.000 euro.
 

4. Elitaire sport

Geen voetbal of boksen in huize Stallone, maar polo. Je weet wel, die paardensport die vooral beoefend wordt door de ‘rich and famous’ en koninklijke families. De vader van Sylvester had geld verdiend met zijn haarsalons en heeft zich daarna volledig op deze sport gestort.
 

5. School nummer 15

In zijn jonge jaren was Sylvester Stallone geen leerwonder en was ook niet gezegend met een talen- of wiskundeknobbel. Hij was dan ook liever aan het vechten, fikkies aan het stoken, pijlen wegschieten uit het raam en kruizen stelen van de nonnen. Tot 14 keer toe werd Sylvester van school gestuurd. Uiteindelijk lukte het mama Stallone nog wel om haar zoon op een Amerikaanse school te krijgen. In Zwitserland, dat dan weer wel.
 

6. Eerste grote, pikante rol voor Stallone

Zijn eerste rol als acteur was gelijk een pikante. In 1970 speelde hij de rol van Stud in ‘Party at Kitty and Stud’s’. De titel klinkt nog onschuldig, maar in werkelijkheid was het een softpornofilm. Uit die tijd stamt ook zijn bijnaam Italian Stallion.


 

7. Gaat Rambo dood?

Als Sylvester Stallone het originele verhaal van Rambo gevolgd zou hebben, dan zou er maar één film uitgebracht zijn in plaats van vier. Bovendien zou er dan ook niet zoveel merchandise zijn, zoals de sweaters van Rambo in onze webshop. In het boek van David Morell pleegde John Rambo namelijk zelfmoord aan het einde van het verhaal. Die zelfmoord scène is wel gefilmd trouwens, maar de filmmakers besloten om deze niet te gebruiken in de uiteindelijke film. En dat zou een gouden greep blijken te zijn. 

8. Guiness Book of World Records

Rambo III staat in het Guiness Book of World Records als de meest gewelddadige film die ooit gemaakt is. Dat is te danken aan de 221 geweldsmomenten en 108 doden in de film. Opvallend feitje: de Rambo-film uit 2008 overtreft dat record met maar liefst 236 doden. Oftewel 2,5 doden per minuut. Tikje luguber is het wel.
 

9. Record aantal Razzies voor Stallone

Sylvester Stallone heeft ontzettend veel awards op zijn naam staan. Jammer genoeg zijn een deel daarvan Razzies. Tien om precies te zijn. Vier keer is Stallone uitgeroepen tot slechtste acteur en de award voor slechtste acteur van de eeuw is speciaal voor hem gemaakt. Met 30 nominaties is Sylvester recordhouder bij de Golden Raspberries.
 

10. Sly, het magazine

Een beetje bekende artiest, acteur of presentator heeft een eigen magazine. Zo ook Sylvester Stallone. In 2005 lanceerde hij het blad ‘Sly’, speciaal voor mensen van 40 jaar en ouder. Hij zag daar een gat in de markt, alleen zijn doelgroep zag dat niet zo. Na vier uitgaven is het magazine niet meer uitgebracht.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »