de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

10 Muhammad Ali quotes voor de ultieme motivatieboost!

10 Muhammad Ali quotes voor de ultieme motivatieboost!

Muhammed Ali heeft hard moeten werken om bokskampioen aller tijden te worden. Veel van zijn ervaringen nam hij mee in de aanloop naar wedstrijden. Opgeven is voor hem geen optie en met een positieve kijk op het leven kom je er wel, zegt hij. Ali is er van overtuigd dat het leven, zijn positieve gedachtes en ervaring hem hebben geleid naar de overwinningen in de boksring.

Muhammad Ali is een van de grootste boksers allertijden. In 1942 werd hij geboren als Cassius Marcellus Clay, vernoemd naar zijn vader. Al gauw kreeg hij in de bokswereld de bijnamen The Greatest en Louisville Lip. Toen hij zich aansloot bij een religieuze stroming Nation of Islam, veranderde hij zijn naam in Muhammad Ali. Ali werd driemaal wereldkampioen zwaargewicht en won tijdens de Olympische Spelen in Rome in 1960 goud in de categorie halfzwaargewicht. Nadat hij opgenomen werd in het ziekenhuis met ademhalingsproblemen, stierf hij op 74-jarige leeftijd aan de ziekte van Parkinson. Ali stond niet alleen bekend om zijn boksprestaties, maar ook om zijn sterke en motiverende quotes.

 

Quote 1: Hoe maak je je dromen waar?

‘The best way to make your dreams come true is to wake up.’

De beste manier om je dromen waar te maken is iedere dag opstaan. Ali had een zware jeugd. De grootste les die hij daaruit leerde, was dat je altijd iedere dag een doel moet hebben. Dat motiveert je om op te staan en er iets van te maken.

Quote 2: Opgeven is geen optie

‘I hated every minute of training, but I said: ‘Don’t quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.’

Muhammad Ali bedoelde hiermee dat opgeven nooit een optie voor hem is en dat hij altijd door zal gaan met vechten voor zijn doel. Ook al zit het tegen, je zult de rest van je leven spijt hebben als je opgeeft.

 

Quote 3: Alleen jij bent de beste

‘To be a great champion you must believe you are the best. If you’re not, pretend you are.’

Een kampioen gelooft in zichzelf. Hij vindt zichzelf de allerbeste. Ook Muhammad geloofde dat hij een kampioen was nog voordat hij er officieel eentje werd. Zit het tegen of lukt het even niet? Doe dan net alsóf je de beste bent.


Quote 4: De aanhouder wint!
‘What your’re thinking is what you’re becoming.’

Wat je denkt, dat word je. Als je maar goed genoeg je best doet, kun je alles bereiken wat je wilt. Wees daar ook voorzichtig mee, houd het wel realistisch.

Quote 5: Zonder dromen geen doel

‘The man who has no imagination has no wings.’

Iemand zonder fantasie of doel heeft geen vleugels om te vliegen. Er is wel iets voor nodig om je doel te behalen. Je moet willen, een plan maken en over doorzettingsvermogen beschikken.

Quote 6: Rassenhaat

‘Hating people because of their color is wrong. And it doesn’t matter which color does the hating. It’s just plain wrong.’

Muhammad Ali stond bekend om zijn uitgesproken mening over racisme. Hij was fel tegenstander van iedereen die een voorkeur voor kleur, ras of afkomst had. Volgens hem was iedereen gelijk. Volgens hem is het verkeerd om mensen te haten vanwege hun kleur. Maakt niet uit welke kleur, iedereen is gelijk.

Quote 7: Leef met de dag

‘Live everyday as if it were your last because someday you’re going to be right.’

Leef met de dag, plan niet te veel vooruit en geniet van de dingen om je heen. Geniet van het moment, geniet van elke overwinning in de boksring.

Quote 8: Vallen en opstaan

‘Inside of a ring or out, ain’t nothing wrong with going down. It’s staying down that’s wrong’. Het leven is met vallen en opstaan. Ook in de boksring zal je uitgeschakeld worden. Daar is niks mee. Sta daarna wel weer op en probeer het nog eens. Dát is belangrijk, niet blijven liggen.

 

Quote 9: Het is wat het is

‘It’s just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up’.

Ali kreeg veel kritiek te verduren. In de boksring was hij keihard en ging op zijn doel af. Hij wilde winnen, koste wat het kost. Hij zei daarom: ‘Iedereen doet zijn ding en ik boks nou eenmaal.’ Het gras groeit, vogels vliegen, de golven bonken op het zand en ik sla mensen in elkaar. Het is wat het is.

Quote 10: Allah en vrede

‘It’s hard to be humble when you’re as great as I am.’

Mohammad Ali stond bekend om zijn onbescheidenheid. Een tikkeltje zelfingenomen liet hij regelmatig weten zichzelf de beste te vinden.

Style Italy en Muhammad Ali

Ben jij ook zo’n fan bokslegende Muhammad Ali? Kijk dan in onze webshop voor stoere t-shirts met opdruk of een warme trui met zijn naam. Wij verkopen sportieve shirts met korte mouwen, warme longsleeves en heerlijke truien. Het comfortabele materiaal zorgt ervoor dat je ze lekker in de sportschool kunt dragen of gewoon op je vrije dag thuis.

Use the free JavaScript formatter browser program to format your client-side scripts to optimize your code!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »