de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

5 feiten die je niet wist over Marilyn Monroe

5 feiten die je niet wist over Marilyn Monroe

Marilyn Monroe is waarschijnlijk de meest herinnerde ster van de Hollywood-geschiedenis, maar de actrice leidde een ongelukkig leven. Lees in deze blog vijf bizarre feiten die je nog niet wist over het sekssymbool van Amerika in de jaren 50!

1. Marilyn Monroe was niet haar echte naam

Marilyn Monroe werd als Norma-Jeane Mortenson geboren in Los Angeles maar later omgedoopt tot Norma-Jeane Baker. Er wordt vermoed dat Monroe de tweede naam van Marilyn’s moeder was en dat ze deze naam combineerde met Marilyn om zo tot een artiestennaam te komen. Hierover zijn vele speculaties, maar niets is bevestigd.

2. Marilyn Monroe’s tweede huwelijk duurde slechts 274 dagen

Nadat Marilyn al op haar 16e getrouwd was geweest trouwde ze in 1952 opnieuw, dit keer met de beroemde honkbalspeler Joe DiMaggio. Na 274 dagen eindigt het huwelijk echter alweer. DiMaggio dronk veel alcohol en was erg agressief richting Marilyn. Na het huwelijk trouwde Marilyn nog met Arthur Miller, maar dat huwelijk liep stuk omdat hij er met een andere vrouw vandoor ging.

Na haar dood in 1962, zei DiMaggio dat de twee bijna voor een tweede keer in het huwelijksbootje waren gestapt. Het was geen geheim dat ze samen goede vrienden waren gebleven nadat DiMaggio zijn gedrag had verbeterd. DiMaggio organiseerde de hele uitvaart van Marilyn en bracht tot zijn eigen dood drie keer per week nieuwe rozen naar haar crypte, 20 jaar lang.

3. Marilyn Monroe was een echte ruziezoeker

In 1946 tekent Marilyn Monroe een contract bij Century Fox. Ze verschijnt voor het eerst in 1947 in een film met een bijrol. Nadat deze film uitkwam, besloot Fox haar contract niet te verlengen. Na enkele tussenstations bij andere filmproducers komt ze in 1950 weer terecht bij Fox.

Hierna krijgt Marilyn steeds grotere rollen. In 1954 wordt ze geschorst door Fox. Na de schorsing gaat ze weer aan het werk, alvorens ze in 1956 opnieuw geschorst wordt. Ze blijft werkzaam voor Fox maar wordt in 1962 definitief ontslagen vanwege contractbreuk, enkele weken voor haar dood.

 

4. Hefner en Monroe forever

Hugh Hefner was oprichter van de Playboy en op de eerste editie was Marilyn Monroe te zien als coverstar. Hoewel de twee elkaar nooit ontmoetten was Hugh Hefner haar wel dankbaar en kocht hij de crypte naast die van haar voor een bedrag van omgerekend ongeveer €56.000,-.

Overigens was de crypte boven die van haar gekocht door een fan. In eerste instantie was deze crypte van DiMaggio, maar hij verkocht de crypte nadat ze scheidden. Een fan kocht de crypte maar veranderde later van gedachte en zette de crypte te koop. Er werd een bedrag van €3,7 miljoen geboden, maar de koper trok zich uiteindelijk terug.

5. Marilyn Monroe’s mysterieuze dood

Marilyn Monroe overleed op 5 augustus 1962 op 36-jarige leeftijd. De doodsoorzaak staat bekend als zelfmoord na een overdosis aan pillen. Hier is echter niets van zeker. Er zijn hevige geruchten dat de Kennedy’s achter de moord van Marilyn Monroe zouden zitten. Marilyn had een affaire met Bobby en John F. Kennedy en wist op den duur teveel volgens de familie. Ze zouden haar daarom het zwijgen hebben opgelegd.

Andere speculaties zijn dat Marilyn overleed aan een verkeerde combinatie van pillen en dat haar arts haar een dodelijke injectie gaf waardoor haar ribben braken terwijl ze gereanimeerd werd. Bij die laatste speculatie zijn er ook weer geruchten dat haar arts dit gedaan zou hebben onder dwang van de Kennedy’s.

Waarschijnlijk zullen we nooit achter de exacte doodsoorzaak komen, maar de Amerikaanse filmster heeft wel een enorme invloed gehad op verschillende zaken in haar korte leven. Ben jij ook zo’n fan van Marilyn? Bekijk dan eens onze Marilyn Monroe-collectie!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »