de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

5 feiten die je nog niet weet over Stewie

  • Geplaatst op
  • 0
5 feiten die je nog niet weet over Stewie

Zeg je Family Guy, dan zeg je Stewie Griffin. Voor degenen die de animatieserie niet kennen stellen we Stewie aan je voor. Maar als je denkt alles te weten: wij geven je 5 feiten die je waarschijnlijk nog niet wist!

Ken je Family Guy? Dan hoeven we je niet te vertellen wie Stewie is. Heb je de animatieserie nog nooit gezien? Dan wordt het hoog tijd om snel een keer naar Comedy Central te zappen. Ja, het is een animatieserie, maar het is zeker geen serie voor kleine kinderen. Het is soms hard, sarcastisch, surrealistisch en vooral hilarisch!

Family Guy in het kort

De serie gaat over de familie Griffin uit het fictieve stadje Quahog, Rhode Island in de Verenigde Staten. Het gezin bestaat uit vader Peter, moeder Loïs, zoon Chris, dochter Meg, baby Stewie en hond Brian. De humor is droog, zwart en absurd. Ze staan er om bekend dat ze regelmatig taboes doorbreken en de draak steken met de Amerikaanse popcultuur.
 

Ondanks dat de serie draait om het hele gezin Griffin, is de hoofdrol stiekem toch weggelegd voor Stewie. Voor degenen die hem nog niet kennen: we stellen Stewie aan je voor.

 

Wie is Stewie Griffin?

De volledige naam van Stewie is Stewart Gilligan Griffin. Hij is nog maar één jaar oud, maar denkt, praat en bedenkt complotten alsof hij al een heel leven achter de rug heeft. Stewie is flamboyant en excentriek, heeft een eigen wil en is onafscheidelijk met zijn teddybeer Rupert. Ook heeft hij een bijzondere band met de hond des huizes, Brian. Zij kunnen elkaar altijd verstaan. De rest van het gezin over het algemeen niet, maar soms als het in de verhaallijn past, dan begrijpen ze Stewie ineens wel.
 

Ondanks zijn jonge leeftijd is Stewie extreem welbespraakt, heeft hij een Brits accent (best bijzonder voor een Amerikaans gezin) en het gerucht gaat dat hij biseksueel is. Hij flirt met mannen, maar lijkt toch een voorkeur te hebben voor vrouwen. Stewie bedenkt iedere keer nieuwe plannen om zijn moeder Loïs te vermoorden, omdat hij een wrok koestert over het feit dat hij negen lange maanden in haar baarmoeder heeft moeten doorbrengen. De gruwel!
 

Maar zijn grote doel is toch wel om de wereld te veroveren en te domineren. Daarvoor maakt hij wilde plannen en wordt geweld niet geschuwd. Daarom draagt hij ook altijd futuristische wapens bij zich, want je weet maar nooit wanneer de mogelijkheid zich voordoet om de wereld over te nemen.
 

Dit weet je nog niet van Stewie

Stewie is aan de ene kant een complexe baby en aan de andere kant heeft hij duidelijke doelen en een visie. Maar wat weet je nog niet van Stewie? We hebben vijf feiten voor je op een rijtje gezet.
 

1. Rupert is half teddybeer, half man

De geliefde teddybeer Rupert is over het algemeen ook gewoon een teddybeer. Totdat de fantasie van Stewie aan de haal gaat met Rupert. Dan verandert hij regelmatig in een gespierde man met het hoofd van een teddybeer.
 

2. De banen van Stewie

Als je één jaar bent hoef je nog niet persé te werken. Toch heeft Stewie al verschillende baantjes gehad, zoals model bij Calvin Klein, duiker, piloot, werknemer bij McBurgertown en psycholoog.
 

3. Stewie’s plannen om de wereld te veroveren

De wereld overnemen doe je niet zomaar, dat moet je vooraf goed plannen en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Na de geboorte van Stewie vonden doctoren nog iets bijzonders in Loïs: een kaart van Europa inclusief plannen om de hoofdsteden te bombarderen.

 

4. Stewie gelooft in de kerstman

Je zou denken dat een narcistisch mannetje als Stewie niet in vage figuren zoals de kerstman zou geloven. Niets is minder waar. Diep van binnen zit er nog een schattig jongetje dat heilig in de kerstman gelooft. Om te bewijzen dat hij écht bestaat, overtuigt hij Brian om met hem mee te gaan naar de Noordpool.
 

5. Stewie gaat over lijken

In de serie gaat Stewie letterlijk over lijken. Op zijn jonge leeftijd heeft hij al meerdere mensen vermoord zoals Mattew McConaughey, Collin Farrell, een oude vrouw en zelfs verschillende kleine kinderen. De wereld overnemen doe je natuurlijk ook niet zomaar.
 

Ach, Stewie Griffin. Of je houdt van hem of je haat hem. Als je net als ons fan bent, dan mag je deze collectie zeker niet missen!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »