de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

5 redenen waarom Jared Leto niet geschikt is als Bad Joker

  • Geplaatst op
  • 0
5 redenen waarom Jared Leto niet geschikt is als Bad Joker

Wat was er toch aan de hand met de Bad Joker in de film Suïcide Squad? Na de release van de film kwam er veel commentaar op dit karakter. Lees hier 5 redenen waarom acteur Jared Leto niet geschikt is als de Bad Joker.

Wie vol goede moed naar de bioscoop ging in de hoop wederom een briljante vertolking te zien van de Bad Joker, kwam bedrogen thuis. Jared Leto’s poging een goede Bad Joker neer te zetten in de film Suïcide Squad is om meerdere redenen voor de meeste filmliefhebbers faliekant mislukt.

De meningen over Jared Leto’s bijdrage in de film ‘Suïcide Squad’ (2016) zijn nogal verdeeld. De één vond het geweldig, de ander was er niet over te spreken. Ondanks de slechte recensies in de media zijn er weer een recordaantal bezoekers naar deze film geweest.

Jared Leto, waar kennen we hem van?

Deze Amerikaanse acteur, singer songwriter en regisseur is geboren in december 1971. Leto werd vooral bekend door zijn rol in de televisie serie ‘My So Called Life’ in 1994. Een jaar later maakte hij zijn filmdebuut in de film ‘How to Make an American Quilt. In 2012 regisseerde hij de documentaire ‘Artifact’. Voor zijn rol als transgender in de film ‘Dallas Buyers Club’ (2013) won hij een Academy Award, een Golden Globe Award en Screen Actors Guild Award.

Naast acteren is Leto druk met muziek. Hij schrijft nummers voor de band Thirty Seconds to Mars, waarvan zijn oudere broer lid is. Met deze band scoorden zij in 2002 de wereldhit ’30 seconds to Mars’. Daarnaast houdt Leto zich bezig met muziekvideo’s, onder andere voor MTV.

Ondanks zijn succes in de filmindustrie en verworven awards, is zijn verschijning in de film Suïcide Squad een mislukking. Volgens critici was Leto te overdreven verkleed en geschminkt als de Bad Joker. Het had wel iets subtieler gekund, daarmee zou het ook wel duidelijk zijn geweest dat we met deze schurk te maken zouden hebben. Nu is het bijna belachelijk en over de top.

Vele bezoekers concludeerden dat Leto niet geschikt was als de Bad Joker. Waarom niet? Lees hieronder 5 redenen:

Reden 1: hahaha-tatoeage

De Bad Joker heeft een aantal tatoeages. Dat zal niemand zijn ontgaan. Maar de hahaha-tatoeage op zijn borst én op zijn arm is bij veel kijkers in het verkeerde keelgat gevallen.

Reden 2: tatoeage op voorhoofd

De Bad Joker heeft een tatoeage op zijn voorhoofd dat ons verteld dat hij niet spoort en is beschadigd. Alsof we dat niet al konden zien in zijn karakter. De grimeur nam het zekere voor het onzekere en schreef het woord ‘damaged’ op zijn voorhoofd.

Reden 3: grill in mond

De meeste boeven dragen een grill in hun mond om te laten zien dat ze geld hebben. Het is zelfs enige tijd een hype geweest in de Verenigde Staten. Beroemdheden als Madonna en Rihanna droegen een grill als een soort sieraad. Jared Leto heeft er als de Bad Joker ook eentje. Volgens critici had dat niet gehoeven. Het schurken-imago had hij toch al en de grill maakt het alleen maar overdreven.
 

Reden 4: slecht acteerwerk

Naast commentaar op het uiterlijk van de Bad Joker, is er ook veel kritiek op de acteerkwaliteiten van Leto in Suïcide Squad. Hij zou krampachtig de manier van spreken van zijn voorganger Heath Ledger hebben overgenomen, wat niet is gelukt. En zijn gespeelde duivelse lachje valt niet bij iedereen in goede aarde.

Reden 5: nietszeggende scènes

Er zitten scènes in de film die te bizar en nietszeggend zijn. Dit heeft niet zo zeer met het acteerwerk van Leto te maken, als wel met de schrijvers en bedenkers van de film. Iedereen weet dat de Bad Joker geen lieverdje is, maar in sommige scènes mist de logica. Zo staat Leto als de Bad Joker op een gegeven moment met zijn vriendin in een kantoortje met messen te zwaaien. De link met het verhaal mist en niemand begrijpt de reden van deze scene.

longsleeve  

Sweater met de Bad Joker

Ben jij fan van de film en houd je van kleurige kleding? Dan is onze sweater met de Bad Joker misschien iets voor jou. Neem gerust een kijkje in onze webshop.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »