de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

6 feiten die je nog niet weet over Al Capone

  • Geplaatst op
  • 0
6 feiten die je nog niet weet over Al Capone

Weet je alles over Al Capone? Of ken je alleen de dingen die in de film Scarface worden voorgeschoteld? Wij hebben in ieder geval nog 6 feiten gevonden die je wellicht nog niet kent en je leest ze in dit blog.

De bekendste maffiabaas die Chicago heeft gekend, is Al Capone. Geboren in 1899 als Alphonse Gabriel Capone als één van de negen kinderen van Gabriele en Teresa Capone. Bijna iedereen kent wel het verhaal van de beruchte maffiabaas die heerste in de roaring twenties tijdens de drooglegging. Uiteindelijk neemt hij het imperium over Johnny Torrio en heeft hij een groot deel van de Chicago PD in zijn zak. 
 

We denken alles te weten van het leven van Al Capone. Toch zijn er ook nog wel feiten die je wellicht niet weet. We hebben er zes voor je op een rijtje gezet.

1. Al Capone haatte zijn bijnaam Scarface

Nadat Al Capone stopt met school, sluit hij zich aan bij een straatbende, de Five Points Gang. In die tijd gaat hij ook werken in de Harvard Inn, een bar die wordt uitgebaat door Frankie Yale, een man met banden met de maffia. In 1917 beledigt Capone een vrouw, haar broer neemt wraak en verwondt Capone in zijn gezicht waar hij drie littekens aan overhoudt.
 

In zijn hoogtijdagen als maffiabaas noemt de media hem Scarface. Een bijnaam die hij altijd heeft gehaat. Hij deed er dan ook alles aan om met zijn goede kant op de foto te gaan, zodat de littekens niet in beeld kwamen. Vrienden noemden hem overigens Snorky of Big Yellow

2. Jaarlijkse verdiensten van 100 miljoen dollar

Op het moment dat Al Capone in de gevangenis verdwijnt, wordt zijn jaarlijkse inkomen geschat op 100 miljoen dollar. Het grootste deel verdiende hij aan de blootlegging door illegale drank te verkopen, gokken, afpersing en prostitutie. Capone schaamde zich niet voor de manier waarop hij zijn geld verdiende, want ‘90% van de inwoners van Chicago drinkt en gokt en hij biedt slechts de mogelijkheden’.

3. Broer James was een politieagent

Hoe ironisch is het dat de oudste broer van Al Capone, James Capone, een politieagent was die werkte als ‘Prohibition Enforcement Officer’. Niet in Chicago waar zijn broer Al de dienst uit maakte, maar in Homer, Nebraska. Daarvoor had James Capone zijn naam al gewijzigd in Richard Hart om door Amerika te reizen. Dat deed hij om vooroordelen over zijn Italiaanse achtergrond te voorkomen.

4. Onbekende rol bij de St. Valentine’s Day Massacre

Op 14 februari 1929 worden er zeven mannen vermoord van de bende van George Moran, de grootste concurrent van Al Capone. Ze werden geëxecuteerd in een parkeergarage. Het was de bedoeling om George Moran zelf ook te vermoorden, maar hij wist op het laatste moment te ontkomen. Al Capone werd direct in verband gebracht met de moorden. De politie kon er alleen geen bewijzen voor vinden. 

5. Gearresteerd voor belastingontduiking

Uiteindelijk is Al Capone nooit veroordeeld voor moord. In 1931 wordt hij wel gearresteerd, maar dan voor belastingontduiking. Meer kon de politie niet hard maken. Uiteindelijk had de politie wel 5.000 beschuldigingen aan het adres van Al Capone. Na de ontdekking van een illegaal casino had de politie een goede start van de rechtszaak tegen de maffiabaas.

6. President Roosevelt gebruikte de auto van Al Capone

Bij zijn arrestatie in 1931 wordt ook het bezit van Al Capone in beslag genomen, waaronder een kostbare Cadillac uit 1928. De wagen is op maat gemaakt voor Capone met een stalen constructie en kogelwerende ruiten.
 

In de Tweede Wereldoorlog zijn er verschillende aanslagen geweest op president Franklin Roosevelt. De Geheime Dienst vond dat de president niet mocht reizen zonder een kogelwerend voertuig. In plaats van 750 dollar uit te geven aan een auto, gingen ze op zoek tussen de spullen die de politie in de loop der jaren in beslag had genomen en stuitten ze op de wagen van Al Capone. Na een opknapbeurt werd de wagen op 8 december 1941 weer in gebruik genomen om de president te vervoeren naar het Congres om de oorlog te verklaren in Japan. En dat in een wagen van voormalige maffiabaas.

Van een maffiabaas die zo'n grote rol heeft gespeeld in de geschiedenis én tegelijkertijd ook zorgde voor de arme mensen in de stad, daar moeten we kleding van hebben bij Style Italy. Daarom hebben we een hele collectie sweaters en shirts van Al Capone in onze webshop. 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »