de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

8 feiten over The Godfather die je nog niet weet

  • Geplaatst op
  • 0
8 feiten over The Godfather die je nog niet weet

Het is inmiddels 44 jaar geleden dat maffiafilm The Godfather voor het eerst in de bioscoop verscheen. Ondanks dat zo'n beetje iedereen de film wel kent, hebben wij nog acht opmerkelijke feiten gevonden die je waarschijnlijk nog níet kent. Je leest ze in dit artikel.

Dit jaar is het 44 jaar geleden dat de legendarische film ‘The Godfather’ uitkwam in de bioscoop. Ondanks dat de film wereldberoemd is, zijn er toch nog wel feiten die je waarschijnlijk nog niet kent. We hebben de acht opmerkelijkste feiten verzameld en voor je op een rij gezet.

1. De bekendste zin uit de film was geïmproviseerd

Weet je helemaal niks van The Godfather, dan nog ken je hoogstwaarschijnlijk wel de zin ‘Leave the gun, take the cannoli’. Het personage Peter Clemenza (gespeeld door Richard S. Castellano) gooit tijdens het filmen ineens deze zin eruit, terwijl het niet in het script stond. Het heeft de montage gehaald en achteraf is het de één van de beroemdste oneliners allertijden.

2. Marlon Brando gebruikte spiekbriefjes

Terwijl iedereen denkt dat het juist onnatuurlijk overkomt als je van zogenaamde ‘cue cards’ je tekst gaat lezen, was Marlon Brando er van overtuigd dat het voor zijn rol zou helpen. Als je naar de kaart kijkt, denk je na over je tekst en dan lijkt het net of Don Corleone nadenkt over dat hij wat zegt. En we moeten zeggen, het heeft het personage nét iets mysterieus gegeven.

 

3. Het paardenhoofd was niet nep

Nee, het paardenhoofd was ontzettend echt! Net als het gegil van acteur John Marley. Tijdens de repetities was er nog een nep paardenhoofd gebruikt, maar toen de camera’s draaiden heeft Francis Ford Coppola ervoor gekozen om een echt hoofd in het bed te leggen.

4. Regisseur Francis Ford Coppola was bijna ontslagen

Sterker nog, hij was niet eens de eerst keuze van Paramount Pictures. Vier mannen voor hem hadden de opdracht afgeslagen en toen viel uiteindelijk het oog op Coppola. Maar tijdens het filmen vonden de hoge heren Paramount Pictures dat de film teveel drama werd, broeierig en met veel te veel tekst. Het was op een gegeven moment zelfs zo ver dat er al vervangers klaar stonden in de studio. Pas toen de scene werd gefilmd waar Michael Sollozzo and McCluskey vermoord, kon Coppola opgelucht ademhalen en waren de hoge heren tevreden.
 

5. ‘Familiediners’ om in karakter

Om de acteurs zich volledig in te laten leven in hun karakters, had Coppola iets bijzonders bedacht. Er werden namelijk regelmatig familiediners georganiseerd, maar dan als de karakters uit de film. De hele avond moest je als je personage eten en praten met je tafelgenoten om op die manier het personage eigen te maken. 

6. Beroemde acteurs haalden de film niet

Warren Beaty, Dustin Hoffman, Jack Nicholson, Robert de Niro. Stuk voor stuk zijn ze afgewezen voor de film. Robert de Niro heeft nog auditie gedaan voor de rol van Sonny en dat filmpje kun je nog wel op YouTube vinden. Coppola had zijn zinnen gezet op Al Pacino voor de rol van Michael en Marlon Brando als Vito ‘Don’ Corleone. Hoewel Paramount Pictures liever andere acteurs had gezien, kreeg de regisseur toch zijn zin. En met succes! Al Pacino kreeg nog een Oscar voor beste mannelijke bijrol, maar daar bedankte hij voor.
 

7. Marlon Brando vulde zijn mond op voor The Godfather

De acteur wilde Corleone het uiterlijk van een bulldog geven. Daarom had hij tijdens de audities zijn mond gevuld met watten. Om niet elke dag zijn mond vol watten te hebben, heeft Brando een mondstuk laten maken bij de tandarts en die gedragen tijdens het filmen.
 

8. 127 zakjes bloed

Dat was er nodig voor de scene van de moord op Sonny Corleone. De acteur James Caan had maar liefst 127 zakjes bloed in zijn pak verwerkt die allemaal ontploften. Het was de moeilijkste scene om te filmen.

 

Heb jij nog een opmerkelijk feitje over The Godfather? Laat hieronder een reactie achter!
 

Reacties

  1. Ruud schmidt Ruud schmidt

    In de scène dat Marlon Brando terug komt uit het ziekenhuis en op een brancard naar boven word gebracht in zijn eigen huis heeft Marlon Brando eerst wat gewichten onder zijn lichaam gelegd waardoor de brancard ontzettend zwaar was om op te tillen en door de ziekenbroeders naar boven gebracht moest worden.
    Achteraf zeiden de zieken broeders dan ook dat ze nooit hadden verwacht dat Marlon brando zo zwaar was.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »