de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Badr Hari of Rico Verhoeven: wie is de betere kickbokser?

  • Geplaatst op
  • 1
Badr Hari of Rico Verhoeven: wie is de betere kickbokser?

De grote match tussen Badr Hari en Rico Verhoeven is geweest. Verhoeven won, maar was hij wel de winnaar? Hari brak zijn arm en er zal een rematch volgen. Wie is de beste kickbokser van Nederland, wie heeft de meeste kans om te winnen? Wij zochten het uit aan de hand van statistieken.

Hét grote gevecht tussen beide heren is geweest, maar is de winnaar wel de winnaar? Door een scheur in zijn spier moest Badr Hari het gevecht tegen Rico Verhoeven op 10 december opgeven. De arm van Verhoeven werd door de scheidsrechter opgeheven en het duel leek besloten: Verhoeven was de beste kickbokser van Nederland. Toch gaf Verhoeven aan niet op deze manier te willen winnen. Hari daagt hem uit voor een rematch in mei of juni. Verhoeven neemt de herkansing aan. Beiden maken zich op voor een nieuwe gevecht van de eeuw.

Badr Hari, The Golden Boy

Badr Hari is geboren in december 1984 in Amsterdam, kind van Marokkaanse ouders en heeft een dubbele nationaliteit. Een druktemaker, een vechtersbaas en onder andere in het nieuws door zijn uithaal naar zakenman Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation White op 8 juli 2012. 

Als kickbokster vecht hij onder de Marokkaanse vlag. In 2007 werd hij de eerste K-1-zwaargewichtkampioen. K-1 is een Japanse vechtsportorganisatie en valt onder de hoogste vechtsportklasse. De K staat voor kickboksen, kungfu en karate. Tot op heden staat Hari onder hun contract.
 

Dat kickboksen geen sport is voor bangeriken, bewijst de wedstrijd wel tegen Azerbeidzjanse Zabit Samedov op 15 maart 2013. Ondanks dat Hari sterk oogde, was hij het niet. De weken ervoor heeft hij zich niet optimaal kunnen voorbereiden en al snel blesseerde hij door vermoeidheid zijn voet en moest hij stoppen. In een match met Samedov twee maanden later in Moskou ging Hari al na de tweede ronde knock-out na een klap op zijn kin.

In totaal heeft Hari 118 partijen geknokt, 106 gewonnen, waarvan hij de tegenstander 92 keer knock-out sloeg en verloor hij er maar 12.

Rico Verhoeven, getraind door zijn vader

De in 1989 geboren Hollander Ricardo Verhoeven leerde op 5-jarige leeftijd van zijn vader de fijne kneepjes van material arts. Zijn vader had de zwarte band in karate, dus een betere leermeester kon hij zich niet wensen. Zijn vader was geen kleintje in de vechtsportwereld. Toen Verhoeven 7 jaar oud was kreeg hij meer interesse in kickboksen. Hij werd hier zeer fanatiek in en ging op zeer vroege leeftijd al gevechten met volwassenen aan.

Rico speelde tot nu toe 61 matches, won er 50, waarvan hij 14 keer zijn tegenstander knock-out sloeg en verloor drie wedstrijden.

Hari vs Verhoeven, de match van de eeuw

Op 10 december 2016 kwamen deze twee grootste kickboksers tegen elkaar uit voor de Nederlandse Kampioenschappen. De match werd gevochten in het Duitse Oberhausen. Iedereen had het erover en er werd driftig in de media gespeculeerd. Al snel leek de titanstrijd gestreden. Hari brak zijn arm en Verhoeven werd kampioen. Er volgt een re-fight waarvan de datum nog niet bekend is.

Wie op basis van de statistieken de meeste kans?

Het gevecht tussen Verhoeven en Hari wordt door velen eigenlijk gezien als Marokko tegen Nederland. De meningen zijn verdeeld, het was nooit zo spannend. Ook op basis van de statistieken worden speculaties gedaan. Wie is de sterkste, wie is de Nederlandse kampioen kickboksen?


Volgens sommigen is Hari de grootste naam in de kickbokswereld. Hij heeft een lange lijst overwinningen op zijn naam staan en is voor de duivel nog niet bang. Hari heeft gewonnen van andere grootheden als Alistair Overeem, Peter Aerts, Sem Schilt en Ray Sefo.


Verhoeven heeft minder matches gevochten, maar ook grote namen verslagen als Peter Aerts en Erol Zimmerman. Ten opzichte van Hari heeft Verhoeven een heel andere boksstijl. Hij is een technische bokster. Verhoeven wordt ook wel een fantastische allrounder genoemd, Hari de koning van de knock-outs. We zullen zien wie de beste is.

Reacties

  1. ouidad ouidad

    ik blijf voor badr badr is nog steeds mijn held en mijn winnaar.badr is een bad boy vergeet dat niet.hij staat altijd klaar dus team badrrr #badrarmy beterschapp

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »