de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Conor McGregor: wereldkampioen in twee gewichtsklassen

  • Geplaatst op
  • 0
Conor McGregor: wereldkampioen in twee gewichtsklassen

Conor McGregor is de eerste freefighter die twee wereldtitels van verschillende gewichtsklassen tegelijkertijd op zijn naam wist te krijgen. Nog nooit in de geschiedenis is dit een andere fighter gelukt. Wij vertellen hoe dat is gegaan.

Het zegt u misschien zo 1-2-3 niet meteen iets, maar Conor McGregor is de freefighter die in de top 100 staat van de best betaalde atleten allertijden. Met zijn vechtpartijen zou de Ier volgens Forbes Magazine 18 miljoen dollar hebben gespaard. Los van alle miljoenen die hij bijverdiend met sponoren. Wat helemaal bijzonder is, is dat hij in twee gewichtsklassen tegelijkertijd wereldkampioen is geworden. Hoe dat precies zit, leggen we je in deze blog uit.
 

Notorious Mystic Mac

Conor Anthony McGregor is geboren op 14 juli 1988 in Dublin. In de periode van 2008 tot en met 2015 won McGregor zeventien matches. Hij wordt ook wel gezien als de meest charismatische fighters allertijden. Zijn eerste wereldtitel behaalde de MMA-fighter met de bijnaam Notorious Mystic Mac, op 11 juli 2015.

De toenmalige titelhouder José Aldo trok zich vlak voor de wegstrijd terug vanwege een ribblessure. De Ier vocht daarom tegen Chad Mendes. Vijf maanden later vond alsnog de match plaats tussen McGregor en Aldo. Hij won hiermee de UFC-titel vedergewicht (tot 60 kg). Aldo droeg toen al negen jaar de UFC-wereldtitel op zijn naam.

trui grijs 

Gebroken voet

Het mooie van McGregor is dat hij een klein jaar later, in maart 2016, opnieuw wereldkampioen werd. Dit keer in de klasse lichtgewicht (tot 70 kg).

Hij zou het eigenlijk opnemen tegen Rafael dos Anjos. In verband met een gebroken voet, zegde ook hij kort van tevoren zijn deelname aan de wedstrijd af. McGregor mocht zelf zijn tegenstander kiezen en koos voor Nate Diaz. Die nam McGregor goed te grazen. Toch behield de Ier zijn titel en de rematch stond gepland voor 20 augustus 2016 In Las Vegas. McGregor won de wereldtitel vedergewicht.

Meerdere gewichtsklassen

Op 12 november 2016 vond er een wedstrijd plaats om de wereldtitel lichtgewicht tussen vechtersbazen McGregor en Eddie Alvarez. Voorwaarde voor deelneming was voor McGregor dat hij zijn titel in de klasse vedergewicht zou inleveren als hij deze match zou winnen. McGregor won de wedstrijd en was hiermee de eerste die twee titels tegelijkertijd bezat en de derde NMA fighter die UFC-titels in meerdere gewichtsklassen won. Twee weken later, op 26 november 2016, deed McGregor afstand van zijn wereldtitel vedergewicht.

 

Conor McGregor bij Style Italy

Wij vinden Conor McGregor een grote baas in de freefight-wereld. Geen enkele freefighter ooit heeft twee wereldtitels in verschillende gewichtsklassen op zijn naam gehad. Ben jij het met ons eens? Misschien zijn dan deze shirts met zijn opdruk iets voor jou.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »