de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Dan Bilzarian: Hoe word je net zo succesvol als deze pokeraar?

  • Geplaatst op
  • 0
Dan Bilzarian: Hoe word je net zo succesvol als deze pokeraar?

Dan Bilzerian: Instagram koning, professioneel pokeraar, wapenliefhebber en filantroop. Ontdek het veelzijdige leven van deze social media bekenheid. In dit artikel lees je meer over zijn leven.

Hij wordt wel de koning van Instagram genoemd. Hij heeft weinig tot geen talent, maar wel veel geld te besteden. Klinkt bekend? Inderdaad, zo zijn er meer mensen tegenwoordig. Maar deze Amerikaan van halverwege de 30 heeft wél een talent: pokeren. Sinds hij in 2009 begon met het verslavende kaartspel, heeft hij al minstens 50 miljoen dollar gewonnen. Over wie we het hebben? Dan Bilzerian uiteraard.
 

Armeense achtergrond

Dan Bilzerian wordt op 7 december 1980 geboren in Tampa, Florida in de Verenigde Staten. Zijn vader, Paul Bilzerian, komt uit Armenië en zijn halve familie zou zijn omgekomen tijdens de genocide. Maar vader Paul is een Amerikaan die snel naam heeft gemaakt op Wall Street door het opzetten van vijandelijke overnames van bedrijven. Miljoenen heeft hij daarmee verdiend. Alleen was dat niet genoeg en werd Paul 1989 veroordeeld voor fraude. Na 13 maanden cel komt hij vrij. Tot op de dag van vandaag heeft Paul nog maar een schijntje van de 62 miljoen dollar die hij heeft verduisterd terugbetaald.
 

Dan Bilzerian als een Navy Seal

In 2000 begint Dan Bilzerian aan de opleiding voor Navy Seals. Maar na vier jaar en vlak voor zijn afstuderen wordt hij van de opleiding geschopt. Blijkbaar door een onenigheid met één van zijn meerderen. Dan wordt eervol ontslagen. Een ander gerucht is dat er een onveilige situatie op de schietbaan zou zijn ontstaan en dat Dan Bilzerian daarom ontslagen is bij de Navy Seals. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden. Na zijn ontslag is hij Business en Criminologie gaan studeren aan de Universiteit van Florida.
 

Professioneel pokeraar

Dan Bilzerian wordt pas een bekend bij het grote publiek op het moment dat hij gaat pokeren. In 2009 komt hij een aantal keer op internationale televisie bij de World Series of Poker. Door zijn ludieke acties wordt Dan al snel een publiekslieveling. Zelf zegt hij de Bill Gates van het poker te zijn, aangezien hij al meer dan 50 miljoen dollar bij elkaar gespeeld zou hebben. Waarom Dan is gaan pokeren? Omdat dat het kaartspel nog het enige was dat hem dezelfde adrenaline gaf als in de tijd dat hij een Navy Seal was.
 

Het ruige leven van Dan Bilzerian

Dat Dan Bilzerian niet vies van feesten, gokken, drank en drugs, dat weten zijn trouwe volgers op social media wel. Maar vijf dagen feesten, drinken, cocaïne snuiven en seks werd hem bijna fataal. Dan kreeg een hartaanval. En terwijl hij nog aan het herstellen was van de eerste, kreeg hij er een tweede hartaanval overheen. Wonder boven wonder herstelt Dan volledig en is hij na twee weken weer fit als nooit tevoren. Het lijkt erop alsof hij sindsdien nóg meer uit het leven probeert te halen door zijn ruige leven weer op te pakken alsof er niets aan de hand is.
 

Dan Bilzerian heeft overigens ook een grote voorliefde voor wapens. Naar eigen zeggen zou hij 97 wapens in huis hebben, in elke ruimte van zijn huis heeft hij er minimaal één liggen die ook nog geladen is. In zijn laatste jaar van de middelbare school werd Dan zelfs gearresteerd omdat hij een geladen geweer in de kofferbak van zijn auto had liggen. Dat zou overigens niet de laatste keer zijn dat Dan de binnenkant van het politiebureau zou zien. Pornoactrice Janice Griffith klaagde hem omdat hij haar van acht hoog in het zwembad zou hebben geduwd. In 2014 zou hij een model in het gezicht getrapt hebben. En Dan werd ook nog verdacht van het maken van een bom.

Dan Bilzerian de filantroop

Tegenwoordig probeert Dan ook aan de weg te timmeren als acteur en stuntman. Inmiddels heeft hij al wat kleine rollen gehad, bijvoorbeeld in ‘Olympa has fallen’, maar de verwachting is niet dat hij nou daarmee gaat doorbreken.
 

Dan kan beter zijn tijd besteden aan het geven aan goede doelen. En dat doet hij dan ook regelmatig. In 2013 heeft hij The Robin Hoof Project opgezet om geld terug te geven aan diegenen die het geld het hardst nodig hebben. Daarnaast heeft hij een gezin geholpen me zes kinderen die allemaal gehandicapt waren en een nieuw huis gefinancierd voor een vrouw die haar ledematen was verloren. Dat doet Dan Bilzerian dan wel weer goed!
 

Leef als een koning, work hard, play hard. Onderstreep je innerlijke Dan Bilzerian met de sweater uit onze webshop.


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »