de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

De 8 meest slechte acties van The Joker

  • Geplaatst op
  • 0
De 8 meest slechte acties van The Joker

The Joker is een psychopaat en een gewetenloze moordenaar. Hij zorgt voor huiveringwekkende scenes in de Batman films. Maar hoe slecht is hij eigenlijk en wat voor gruweldaden heeft hij gepleegd? Lees het in onderstaande blog. Wij zetten de 8 meest gruwelijke acties voor je op een rij.

Als groot fan van Batman weet je ook hoe twisted The Joker is in sommige strips. De één smult van zijn acties, de ander gruwelt ervan. Hoe je het ook wendt of keert, The Joker is er nou eenmaal met zijn bizarre acties. Hij zorgt al sinds jaar en dag voor spanning in de Batman films en strips.

The Joker is een doorgedraaide psychopaat en heeft vele gruweldaden op zijn naam staan. Wij zetten de meest slechte acties voor je op een rijtje uit de cartoons The Joker. Lees en huiver.

Actie 1. The Joker brak zijn eigen nek

Het verhaal in het stripboek The Dark Knight Returns gaat over de gepensioneerde Caped Crusader die zich laat verleiden om nog één keer een confrontatie aan te gaan met de eveneens gepensioneerde Joker. De ruzie speelt zich af in een pretpark. Batman bemoeit zich ermee en probeert het incident te sussen. Om voor te zijn dat hij gedood wordt door Batman, breekt The Joker zijn eigen nek en sterft. Zijn laatste woorden zijn: ‘I see you in hell’.

Actie 2. Gespleten tong

Even verder gruwelen. Tijdens Batman R.I.P. onderzoekt Batman een nieuwe organisatie genaamd The Black Hand. is The Joker van plan om the Black Hand te stoppen en op het moment dat hij afreist naar Zur-En-Arrh ontmoet hij onverwachts The Joker, welke niet zit te wachten op bemoeienis van Batman. Hij neemt een scherm mes en snijdt zijn tong in twee stukken. Waarom hij dit precies doet in die scene, is niet helemaal duidelijk, maar gruwelijk is het wel.

Actie 3. De mishandelingen van Barbara Gordon

The Joker staat niet echt bekend als vrouwenliefhebber. Menig vrouw zijn door hem mishandeld en neergeschoten, maar de mishandeling op Barbar Gordon zijn behoorlijk ziekmakend. In de film The Killing Joke schiet hij haar neer wanneer hij bij haar huis aanbelt. Ze raakt verlamd en bloed dood. The Joker kleedt haar uit en laat haar vader kijken hoe zijn dochter langzaam dood bloedt. 

Actie 4. Sadistische mishandelingen van vriendin Harley Quinn

Harley Quinn speelt de handlanger en vriendin van The Joker en is geen fan van Batman. The Joker manipuleert haar op emotioneel vlak vanaf dag één. Ze raakt zeer afhankelijk van hem en ziet hem als haar grote held. Hij begint haar te mishandelen, maar zij ziet dat als een teken van affectie. Tijdens meerdere momenten tijdens hun relatie zijn er momenten waarop ze hem beter kon verlaten, maar ze blijft.

Actie 5. Talloze kindermoorden

Nu we toch in de mishandelingen en moord zitten, The Joker draaide zijn hand ook niet om voor een kindermoord. In zowel Batman: Cacophony als in The Dark Knight Returns slacht The Joker vele kinderen af. In de cartoon Batman Beyond: Return of the Joker gijzelt hij de jonge Tim om er vervolgens op brute wijze zijn eigen kloon van te maken. Hij dacht zo Batman te kunnen verslaan. Hij mishandelde Tim gedurende drie weken om achter Batmans geheimen te kunnen komen. Dat lukte, Tim brak.

 

Actie 6. Kinderachtige acties

The Joker staat bekend als idioot, psychopaat en gewetenloze misdadiger. Kinderachtig mannetje is het eigenlijk ook. Dat blijkt uit de scene uit Batman nummer 13, waarin een jongetje, Johnny Blake, uit de brievenbus zijn rapport van school vist. The Joker komt aanrennen, grijpt het rapport uit Johnny’s handen en rent ermee weg. Deze slechte actie hoort bij plot over een groter schandaal, namelijk het stelen van gevoelige informatie van de welgestelden van het dorp Gotham City.

Actie 7. Levend villen

Ook heel slecht, maar wel goed verzonnen is het verhaal van de strip The Joker, waarin The Joker een levende man van zijn huid ontdoet. Best wreed, vonden wij.

Actie 8. Nog een moordpartij: Jason Todd

Jason Todd is een karakter uit de strips van Batman. Hij verscheen voor het eerst in nummer 357 in 1983. Jason Todd was niet erg populair bij de fans, dus hield DC Comics een telefonische enquête over of hij wel of niet vermoord zou moeten worden door The Joker. Het merendeel van de fans vond van wel. Uiteindelijk vermoordde The Joker hem op vijftienjarige leeftijd op brute wijze door met een koevoet op hem in te slaan. 

Fan van The Joker?

Zijn voor jou de acties van The Joker niet slecht genoeg? In onze webshop vind je leuke, stoere artikelen met zijn print.

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »