de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

De beste quotes van Marilyn Monroe!

  • Geplaatst op
  • 0
De beste quotes van Marilyn Monroe!

Hoewel Marilyn Monroe wereldberoemd is geworden, was ze lang niet op alle vlakken even gelukkig. Zo was ze vaak onzeker en had ze een wispelturig leven met moeilijke liefdesrelaties. Haar levensverhaal hebben we uiteengezet samen met de beste quotes.

De beste quotes van Marilyn Monroe

Marilyn Monroe, wie kent haar niet? Zij staat bekend als het sekssymbool, maar kende ook veel tegenstrijdigheden en onzekerheid in haar leven. Zo zijn er behoorlijk wat quotes van haar die ons aan het denken zetten hoe gelukkig ze nou eigenlijk in het leven stond. Hieronder bespreken we haar levenswijze in combinatie met haar beste quotes.   

Marilyn leefde een turbulent leven

Het leven van Marilyn was op alle vlakken onrustig en stormachtig en dat is ook te merken aan de quotes die aan haar zijn toegeschreven. Haar leven is gekenmerkt door een moeilijke jeugd, een constant gevecht met haarzelf en een turbulent liefdesleven. Tussen dit alles door werkte Marilyn aan haar carrière als actrice, model en zangeres, die ook niet altijd zonder problemen verliep.  

Altijd op zoek naar erkenning

Marilyn Monroe heeft vele uitspraken gedaan die te koppelen zijn aan haar carrière waarin zij voortdurend op zoek was naar erkenning. Vaak sprak hieruit haar verlangen om te worden gewaardeerd voor de persoon die zij werkelijk was.

‘All I want is to be loved, for myself and for my talent’

‘I don’t want to make money, I just want to be wonderful’

Dit doet vermoeden dat geld voor haar niet belangrijk was, zo lang zij maar goed was in haar werk. Marilyn was echter zeer tegenstrijdig in het leven, waarbij het leek dat zij helemaal niet op zoek was naar erkenning, maar juist vooral wilde slagen als actrice.

‘I live to succeed, not to please you or anyone else’

‘A career is wonderful, but you can’t curl up with it on a cold night’


Daarnaast bleek Marilyn Monroe lang niet altijd tevreden met haar carrière, zo blijkt uit de volgende quotes:

‘A career is wonderful, but you can’t curl up with it on a cold night’

‘Dreaming about being an actress, is more exciting than being one’
 

Marilyn Monroe was niet altijd even succesvol in de liefde

Marilyn was toch constant op zoek naar de liefde, maar die kreeg zij niet uit haar successen in de filmindustrie. Marilyn Monroe is drie keer getrouwd geweest en steeds weer gescheiden. Hiernaast heeft zij vele geruchtmakende affaires gehad, waarvan haar vermoedelijke liefdesrelatie met John F. Kennedy het meest controversieel is.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat meerderde quotes te maken hebben met het vinden van de juiste partner. De volgende quotes bevestigen haar voortdurende zoektocht naar de ware liefde:
 

‘I am just a small girl in a big world trying to find someone to love’

‘All a girl really wants from a guy is for him to prove to her that they are not all the same’

Haar teleurstellende liefdesrelaties maken haar op een gegeven moment ook wel wat sceptisch, wat te merken is in onderstaande quotes. Zo heeft Marilyn vaak het gevoel gehad dat mannen haar niet op waarde konden schatten:

‘It’s better to be unhappy alone than unhappy with someone’

‘A girl doesn’t need anyone that doesn’t need her’

‘A smart girl leaves before she's left’

Helaas lijkt het erop dat Marilyn Monroe nooit de ware liefde heeft gevonden.  

Ondanks haar status als sekssymbool was Marilyn Monroe vaak onzeker

Befaamd als sekssymbool met rondingen op alle juiste plekken was Marilyn Monroe lang niet altijd zeker van zichzelf. Zij heeft menig psychiater bezocht en heel wat medicijnen geslikt om hiermee om te kunnen gaan. Marilyn bleef zich door alle gekte van haar carrière en liefdesleven heen steeds zien als een normaal meisje, dit blijkt wel uit de volgende quotes van haar:

‘Beneath the makeup and behind the smile I am just a girl who wishes for the world’

‘No one ever told me I was pretty when I was a little girl. All little girls should be told they are pretty, even if they aren't’

Marilyn was zich ook zeer bewust van haar vrouwelijkheid en stak dit ook niet onder stoelen of banken, wat ook af te lezen is uit de volgende quote:

‘I’m very definitely a woman and I enjoy it’

‘I don’t mind living in a man’s world, as long as I can be a woman in it’

De bovenstaande quotes van Marilyn Monroe geven een goed beeld van de tegenstrijdigheden die haar leven kende. Steeds op zoek naar ware liefde en erkenning voor haar talenten, overleed deze mooie actrice veel te jong op 36 jarige leeftijd. Gelukkig vormen haar films en de door haar gedane uitspraken een blijvende herinnering, evenals onze Marilyn Monroe sweaters in grijs en zwart.
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »