de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Dit zijn de 10 klassieke horrorfilms die je moet zien!

Dit zijn de 10 klassieke horrorfilms die je moet zien!

Met een horrorfilm kun je de hele avond lekker griezelen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een goede horrorfilm uitkiest! Daarom hebben wij de 10 all-time favourite horrorfilms ooit verzameld. Welke horrorfilm kijk jij vanavond? Griezelen maar!

1. The Exorcist

In The Exorcist zie je hoe een keurig 12-jarig meisje in een monster verandert, doordat een demoon bezit van haar neemt. De demoon laat het meisje vreselijke dingen doen, zoals het vermoorden van een kennis.

 

Deze film wordt beschouwd als een echte thriller. De trailer van de film was zo heftig dat deze verbannen werd. In verschillende bioscopen vielen mensen zelfs flauw tijdens het kijken van The Exorcist! Als je echt wilt griezelen is deze film een echte aanrader, maar kijk hem niet in je eentje...

 

2. Alien

Alien is een sciencefiction horrorfilm en gaat over een ruimteschip met zeven astronauten. Deze astronauten verkennen een vreemde planeet waar een ruimteschip een noodsignaal uitzendt. Hier komen ze een monsterlijk onbekend organisme tegen, de alien.

 

Deze film werd door de critici niet heel goed beoordeeld, maar het overgrote deel van de kijkers was razend enthousiast. De film bracht een grote omzet op, en was het begin van een nieuw genre: het sciencefiction-/horrorgenre.

 

3. Friday the 13th

In deze absolute horrorfilm volg je een groep tieners die een zomerkamp opknappen op vrijdag de 13e. Er schuilt echter gevaar, want een moordenaar wil wraak nemen op iedereen die iets met het zomerkamp te maken heeft. Dit omdat haar zoon vele jaren terug is verdronken door de onoplettendheid van de kampleiders.

 

Ook bij deze film waren de critici niet heel enthousiast, maar het werd een van de meest winstgevende films uit die tijd. De film kwam uit in 1980, en toen was het nog ongebruikelijk dat films ook internationaal verschenen. Met deze film gebeurde dat echter wel, en het publiek was razend enthousiast.

 

4. The Grudge

Een Japans gezin leeft vreedzaam met elkaar in een huis. Op een dag vindt de man echter het dagboek van zijn vrouw, waardoor hij erachter komt dat zijn vrouw vreemdgaat. Er ontstaat een flinke woede wat resulteert in een gevecht. De geesten die hieruit voortkomen zullen iedereen die een voetstap in het huis zetten vermoorden. Brr...

 

Bij deze film waren ook de critici razend enthousiast. De film verscheen in 2004, en was de meest winstgevende film van het jaar. De film werd in 2005 bovendien verkozen tot beste film van het voorgaande jaar.

 

5. The Ring

Een meisje wordt al jarenlang verwaarloosd door haar ouders. Uiteindelijk wordt ze door haar moeder zelfs opgesloten in de waterput, waar ze zeven dagen overleeft. Daarna komt ze om het leven.

 

Het laatste wat ze ziet is de ring van de put. Enkele jaren later sterft een groepje jongeren zeven dagen nadat ze een videoband hebben bekeken, allemaal op hetzelfde tijdstip. Deze spannende film won twee verschillende film van het jaar prijzen, en laat je op het puntje van je stoel zitten!

 

6. The Hills Have Eyes

Deze film gaat over een familie die op weg is naar Los Angeles. Na gewaarschuwd te zijn nemen ze alsnog de kortere weg door de woestijn, waar ze uiteindelijk met autopech strandden. In de woestijn leeft een familie, die extreem veranderd is door de aanwezige straling van vroegere legerproeven.

 

Ze zijn kannibalen geworden, en leven van mensen die in de woestijn vast komen te zitten. Een superspannende film tussen een groot gezin en een stel kannibalen volgt. Er zijn ook al twee vervolgen op gemaakt, mocht je zin hebben in een horrormarathon!

 

7. The Thing

Op een basis op Antarctica wordt een enorme ufo gevonden, die waarschijnlijk jaren terug is neergestort. Uit de ufo ontsnapt ‘een ding’ dat elke organische levensvorm perfect kan imiteren. Het ding neemt bezit van een levensvorm om vervolgens afwijkend gedrag te vertonen.

 

Zo vermoordt het ding als hond andere honden, en als mens andere mensen. Omdat het ding snel kan overlopen, weet niemand in het kamp meer of ze nog te vertrouwen zijn. Dit zorgt voor hele spannende situaties. In 1983 won deze film de prijzen voor ‘beste horrorfilm’ en ‘beste speciale effecten’.

 

 

8. The Silence Of The Lambs

Intelligente seriemoordenaar Hannibal, die delen van zijn slachtoffers opat, zit opgesloten. De FBI heeft zijn hulp echter nodig bij het vangen van een andere seriemoordenaar, en dus wordt hij gevraagd mee te werken. Hannibal gaat samen met een agente, waar hij verliefd op wordt, op zoek naar sporen van de seriemoordenaar.

 

Dit levert een romantische thriller op. De hoofdrolspelers, Anthony Hopkins als Hannibal en Jodie Foster als agent Clarice, ontvingen veel lof voor hun rollen en wonnen allebei de ‘prijs van de Academy Awards’. Deze film wordt bovendien gezien als een van de meest memorabele horrorfilms.

 

9. The Shining

Een gezin neemt haar intrek in een hotel, om de boel in de gaten te houden in de maanden dat het hotel gesloten is. De vorige huisbewaarder werd krankzinnig en had zijn vrouw en dochters vermoord met een bijl.

 

Na enige vreemde gebeurtenissen in het hotel wil de vrouw van het gezin met haar zoon vertrekken, maar de man stemt niet in en wordt boos. Hij probeert ook zijn gezin met een bijl te vermoorden, net zoals de vorige huisbewaarder. Dit levert spannende scènes op in het ingesneeuwde hotel. Deze film was de verfilming van een boek, en won in totaal drie prijzen.

 

10. Chucky (Child's Play)

Vlak voordat een seriemoordenaar sterft, weet hij door middel van een voodoo-spreuk zijn ziel in een pop van een speelgoedwinkel te krijgen. De pop, genaamd Chucky, gedraagt zich als een seriemoordenaar. De pop moet aan de eigenaar, een kleine jongen genaamd Andy, zijn ware identiteit onthullen om weer tot een normaal mens te worden.

 

Vele moorden en pogingen volgen om dit voor elkaar te krijgen, met de kleine Andy constant in gevaar. Deze film werd erg goed ontvangen door het grote publiek. Zo goed zelfs, dat er inmiddels al vijf vervolgdelen zijn. Ook won deze film twee prijzen, waaronder die voor ‘beste actrice’. In deze film zie je namelijk Catherine Hicks schitteren als Karen Barclay, de moeder van Andy.

 

Het zijn allemaal geweldige films, maar onze favoriet is Chucky. De jouwe ook? Neem dan eens een kijkje in onze collectie Chucky-shirts!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »