de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Family Guy: wie is de familie Griffin?

  • Geplaatst op
  • 0
Family Guy: wie is de familie Griffin?

Kijk je ook zo graag naar over de top disfunctionele families op televisie? Heb je Family Guy weleens gezien? We stellen de belangrijkste personages uit de animatieserie aan je voor.

Wat is het toch dat we zo graag naar over de top, disfunctionele gezinnen kijken op televisie? De familie Bundy in Married with Children, de families Pritchett en Dunphy uit Modern Family en wat dacht je van de Nederlandse familie Flodder. Super over de top, maar stuk voor stuk hit series.
 

Maar sinds 1999 is de bekendste Amerikaanse familie waarschijnlijk toch de familie Griffin uit Family Guy. Na drie jaar werd de serie stopgezet om twee jaar later in 2005 weer nieuw leven in te blazen. De dvd’s en eindeloze herhalingen op televisie waren een dusdanig groot succes, dat de producenten besloten om nieuwe afleveringen te produceren. Sinds 2007 mogen we in Nederland mee genieten van het ultieme disfunctionele gezin Griffin via Comedy Central

Waar gaat Family Guy over?

Family Guy speelt zich af in het fictieve stadje Quahog, Rhode Island in de Verenigde Staten. De hoofdrol is weggelegd voor de familie Griffin, met vader Peter, moeder Lois, zoon Chris, dochter Meg, baby Stewie en hond Brian. Die laatste twee kunnen overigens met elkaar praten. De rest van het gezin verstaan ze de ene aflevering wel en de andere weer niet. Ligt er maar net aan hoe het uitkomt met de verhaallijn. 

De humor die gebruikt wordt in de serie wordt wel gezien als droog, zwart en absurd. Oftewel, extreem grappig. Ze staan er om bekend dat er regelmatig taboes verlegd worden en dat er parodieën gemaakt worden op de Amerikaanse popcultuur. Niets en niemand wordt gespaard door producent Seth MacFarlane die de serie maakt in opdracht van Fox. 

Wie is de familie Griffin?

De familie Griffin bestaat uit – hoe zullen we dat netjes zeggen – bijzondere personages en karakters. Voor degenen die nog niet zo bekend zijn met deze familie: we stellen ze aan je voor.
 

Peter Griffin

De pater familias van het gezin. Niet bijster intelligent en in seizoen vier wordt zelfs beweerd dat Peter achterlijk is. Dat zou wel zijn impulsieve roekeloosheid verklaren waarmee hij zijn medemensen regelmatig in gevaar brengt. In de eerste drie seizoenen werkte hij in de speelgoedfabriek, tegenwoordig is hij werkzaam in de brouwerij van zijn favoriete biertje Pawtucket Patriot Ale. De stem is van Seth MacFarlane himself. 

Lois Pewterschmidt

Lois is de echtgenote van Peter en moeder van zijn kinderen. Ze is de dochter van de enorm rijke staalmagnaat Carter Pewterschmidt. Als huismoeder klust ze nog wel bij als pianolerares en probeert ze met haar verstand het fatsoen binnen het gezin op peil te houden. De laatste afleveringen is het personage van Alex Borstein toch niet zo braaf: er wordt gesuggereerd dat Lois een drugsverleden heeft en niet bang is om te experimenteren in de slaapkamer.
 

Megan Griffin

Mila Kunis is verantwoordelijk voor de stem van Megan, ook wel Meg genoemd. Ze is een gefrustreerde puber die allesbehalve populair is op school. Als zwarte schaap van de familie is ze vaak het mikpunt van pesterijen binnen het gezin en heeft ze weinig zelfvertrouwen. 

Christopher Griffin

Chris is een te dikke tiener die verdacht veel op zijn vader lijkt. Ja, hij kan goed tekenen en schilderen, maar dat is het dan ook wel. Verder kan hij, nou ja, eigenlijk gewoon niks. Vanwege zijn sociale achterstand heeft Chris ook geen vrienden op school. Hopelijk gaat dat met Seth Green, de acteur achter Chris, een stuk beter! 

Stewart Gillian Griffin

Beter bekend als Stewie, het meesterbrein. Stewie is een superslimme baby die praat met een Brits accent. Zijn ultieme doelen: de wereld veroveren en zijn moeder vermoorden. Daarom draagt hij ook altijd futuristische wapens bij zich. De rest van het gezin kan hem soms wel, soms niet verstaan. Hond Brian verstaat Stewie in ieder geval wél altijd. Ze zijn dan ook de beste maatjes. Seth MacFarlane spreekt ook de stem van Stewie in. 

Brian

Hoe raar het ook klinkt, de hond die kan praten is nog het normaalste lid van het gezin. En dat ondanks zijn overwonnen coke-verslaving en chronische alcohol- en rookverslaving. Brian is heel intelligent, houdt van opera en literatuur en is verliefd op Lois. Ook de stem van Brian wordt vertolkt door Seth MacFarlane, die overigens het grootste deel van de stemmen van de serie voor zijn rekening neemt. 

De helden van de Familie Griffin

Natuurlijk zijn de personages van Family Guy een soort van culthelden. Je houdt van ze of je haat ze. Ben je pro Griffin, dan mag een t-shirt van de familie niet in je garderode ontbreken. We hebben het shirt in de kleuren roze of grijs.
 

Wie is jouw favoriete personage van Family Guy? Laat je het ons weten?


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »