de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Floyd Mayweather beste bokser allertijden?

  • Geplaatst op
  • 0
Floyd Mayweather beste bokser allertijden?

In zijn professionele carrière heeft Floyd Mayweather nooit een wedstrijd verloren. Maar is hij ook de beste bokser allertijden? Je leest het in dit artikel.

Het lukt maar weinig sporters om nooit een wedstrijd te verliezen in hun professionele carrière. Bokser Floyd Mayweather mag zich wél tot die exclusieve groep rekenen. In zijn carrière heeft hij 44 wedstrijden gebokst, waarvan er 26 zijn geëindigd in een knock-out van zijn tegenstander. Een ongekend succes, maar is Floyd Mayweather wel echt de beste bokser allertijden? En wat maakte hem dan zo succesvol?

De jonge Floyd Mayweather

Floyd Mayweather is geboren op 24 februari 1977 in Grand Rapids, Michigan in de Verenigde Staten. Het boksen is hem met de paplepel ingegoten, aangezien zijn vader (Floyd Mayweather sr.) professioneel bokser was. Zijn oom Jeff was zelfs kampioen als supervedergewicht en ook oom Roger was een bokskampioen, maar dan als superlichtgewicht. Het kon dan ook niet anders, dan dat Floyd jr. ook zou gaan boksen.

Van jongs af aan gaat Floyd met zijn vader mee naar de boksschool. Voor zijn zevende verjaardag krijgt hij zijn eerste bokshandschoenen en gaat hij zelf beginnen met boksen. Zijn thuissituatie was op zijn zachts gezegd, turbulent te noemen. Zijn vader had een opvliegend karakter en was een bekende drugsdealer die niet bang was om zijn handen vuil te maken. In 1993 wordt Floyd sr. veroordeeld voor het dealen van cocaïne. Ook moeder Deborah heeft te maken met een drugsprobleem.

De boksring als toevluchtsoord

In die tijd wordt de boksring een toevluchtsoord voor Floyd Mayweather. Hier vindt hij de rust en controle over zijn leven weer terug. Als amateur krijgt hij de bijnaam ‘Pretty boy’ omdat hij geen enkel litteken op zijn gezicht heeft. Iets wat niet vaak voorkomt bij boksers. Floyd ontwikkelt een voor zijn tegenstanders ‘dodelijke’ combinatie van kracht, snelheid en natuurlijk instinct. In 1993, 1994 en 1996 wint hij dan ook de nationale ‘Golden Gloves’.

Zijn laatste toernooi als amateur of pre-professional, zijn de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta. Op papier was dit het toernooi van Mayweather, maar door omstreden beslissing in de halve finale tegen de Bulgaar Serafim Todorov, moet hij genoegen nemen met een bronzen medaille.

Floyd Mayweather als professioneel bokser

Na verschillende makkelijke overwinningen, pakt Floyd in 1998 zijn eerste wereldtitel als supervedergewicht in een wedstrijd tegen Genaro Hernandez.

In zijn carrière wisselt Floyd uiteindelijk vier keer van gewichtsklasse. En in elke klasse verovert hij de wereldtitel. Een unieke prestatie in de bokswereld! In 2002 is dat de titel bij de lichtgewichten, in 2005 die van superlichtgewicht en in 2006 is hij kampioen weltergewicht in verschillende divisies van het boksen. Maar zijn grootste succes waar hij uiteindelijk zijn wereldwijde bekendheid aan te danken heeft, is de wedstrijd in 2007 tegen Oscar de la Hoya bij de superweltergewichten. In aanloop naar dat duel, wordt er een vierdelige documentaire uitgezonden op de Amerikaanse televisie die zeker aan het imago hebben bijgedragen. 
 

Met pensioen, of toch niet?

Eind 2007, na de gewonnen wedstrijd tegen Ricky Hatton, stopt Floyd Mayweather met boksen. Maar niet voor altijd, want in september 2009 keert hij terug in de ring waar hij de wedstrijd Juan Manuel Marquez wint na een unaniem besluit van de jury.

De volgende grote wedstrijd zou tegen de Filipijnse sensatie, Manny Pacquio, zijn. Alleen door verwijten aan het adres van Pacquio over het gebruik van verboden middelen, wordt de wedstrijd uitgesteld.

In de tussentijd blijft Mayweather boksen én winnen. In september 2011 wint hij zijn weltergewicht titel terug na een knock-out van Victor Ortiz. In datzelfde jaar wordt Mayweather veroordeeld tot 90 dagen gevangenis voor huiselijk geweld. Voor hij in juni 2012 naar de gevangenis gaat, verovert hij nog wel even de titel als lichtmiddengewicht.

Op 2 mei 2015 is na jaren van onderhandelen, dan eindelijk het ‘gevecht van de eeuw’ daar. Floyd Mayweather versus Manny Pacquio. Na een unaniem besluit van de jury gaat de winst naar Mayweather. En dat is gelijk de laatste wedstrijd van zijn professionele carrière.

Kampioen Mayweather

Of Floyd Mayweather de beste bokser allertijden is? Het lijkt er wel op in ieder geval. Bij Style Italy hebben we een shirt die deze grootste bokser eert. En dat is niet meer dan terecht, toch? Floyd Mayweather gebruikt ook een Aroma diffuser met Etherische Oliën om zijn kleding lekker te laten ruiken.


 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »