de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Floyd Mayweather: de onverslaanbare bokser

Floyd Mayweather: de onverslaanbare bokser

Floyd Mayweather heeft in zijn professionele carrière geen enkele wedstrijd verloren. Een ongekende prestatie! Maar wat maakte hem nu zo succesvol?

Elke topsporter krijgt vroeg of laat te maken met verlies. Je kunt namelijk niet altijd aan de top staan. Toch? Dit geldt niet voor iedere topsporter, want de Amerikaanse Floyd Mayweather heeft in zijn professionele carrière geen enkele wedstrijd verloren. 44 gewonnen, waarvan 26 geëindigd zijn in een knock-out. Een ongekende prestatie. De bokser mag zich dan ook tot een exclusieve groep rekenen.

Hoe is het begonnen voor Floyd Mayweather?

Floyd Mayweather wordt geboren op 24 februari 1977 in Grand Rapids, Michigan in de Verenigde Staten. Zijn jeugd is niet makkelijk. Vader Floyd Mayweather sr. een bekende drugsdealer die niet bang was om zijn handen vuil te maken en heeft tijd doorgebracht in de gevangenis voor het dealen van cocaïne. Ook zijn moeder had te maken met een drugsprobleem.
 

Vijf deuren van het ouderlijk huis van Mayweather was een sportschool waar zijn vader dagelijks kwam om te boksen. Senior was in zijn tijd namelijk naast drugsdealer ook nog bokser. Oom Jef was zelfs kampioen bij de supervedergewichten en oom Roger bij de superlichtgewichten. Je kunt dus wel zeggen dat het boksen met paplepel is ingegoten bij de jonge Mayweather. Op zijn zevende verjaardag kreeg hij zijn eerste paar bokshandschoenen.
 

Rust en controle in de ring

Vanaf dat moment wordt de ring een toevluchtsoord voor Floyd Mayweather. Hier heeft hij de rust en controle die hij thuis niet vindt. Als amateur krijgt hij de bijnaam ‘Pretty Boy’ omdat hij geen enkele litteken heeft in zijn gezicht en dat komt niet vaak voor in de bokswereld. In die periode wint hij 84 wedstrijden en verliest er 6.
 

Zijn carrière als pre-professional eindigt met een bitter nasmaak. Mayweather mag in 1996 naar de Olympische Spelen van Atlanta. Hij werd gezien als de gedoodverfde winnaar, maar door een controversiële beslissing van de scheidsrechter in het voordeel van de Bulgaar Serafim Todorov moet Mayweather genoegen nemen met een bronzen medaille.

De professionele carrière van Floyd Mayweather

Op 11 oktober 1996 begint de professionele carrière van Floyd Mayweather. Zijn vader is weer uit de gevangenis en wordt zijn manager en trainer. Hij begint zijn carrière met verschillende makkelijke overwinningen. In 1998 bokst Mayweather tegen Genaro Hernandez, wint de wedstrijd en pakt zijn eerste wereldtitel als supervedergewicht bij de WBC.
 

In de jaren daarna zou Floyd Mayweather maar liefst vier keer van gewichtsklasse veranderen. En niet zonder succes: in elke klasse weet hij het wereldkampioenschap te winnen. Een ongekende prestatie in de bokswereld! In 2002 is hij wereldkampioen bij de lichtgewichten, in 2005 bij de superlichtgewichten en in 2006 bij de weltergewichten. In dat jaar wint hij niet alleen de titel bij de WBC, maar ook bij nog drie andere boksfederaties.
 

Wereldwijde roem

In de bokswereld is Floyd Mayweather een gevestigde naam, maar zijn naam bereikt ook de rest van de wereld in 2007. In aanloop naar zijn duel met Oscar de la Hoya wordt er een vierdelige documentaire op televisie uitgezonden die absoluut heeft bijgedragen aan het imago (en ego) van Floyd Mayweather. In die wedstrijd wint hij uiteindelijk het wereldkampioenschap bij de superweltergewichten en weet iedereen wie Floyd Mayweather is. Ook zijn deelname aan Dancing with the Stars heeft daar vast een rol bij gespeeld.

 

Wel of niet pensioen?

Mayweather verbaast in 2007 vriend en vijand door na de gewonnen wedstrijd tegen Ricky Hatton aan te kondigen dat hij stopt met boksen. Maar in september 2009 keert hij weer terug in de ring. Na een unaniem besluit van de jury, kan hij zijn onverslaanbare reeks voortzetten door Juan Manuel Marquez te verslaan.
 

In de tussentijd is er een Filipijnse sensatie opgestaan, Manny Pacquio. Dat zou de volgende grote wedstrijd zijn voor Mayweather, maar wordt uitgesteld vanwege geruchten over het gebruik van verboden middelen door Pacquio.
 

Mayweather laat zich niet kennen en blijft boksen én winnen. In september 2011 wint hij zelfs zijn titel bij de weltergewichten terug door Victor Ortiz knock-out te slaan. Negen maanden later, in juni 2012, verovert hij ook nog de titel als lichtmiddengewicht.
 

Op 2 mei 2015 is dan eindelijk het gevecht van de eeuw: Floyd Mayweather versus Manny Pacquio. Na een spannende wedstrijd volgt er een unaniem besluit in het voordeel van Mayweather en daarna hangt hij definitief zijn bokshandschoenen aan de wilgen.

Floyd Mayweather bij Style Italy

Is Floyd Mayweather de beste bokser allertijden? Hij is in ieder geval de grootste bokser van zijn generatie en dat verdient een plaats in onze collectie. Om de bokser te eren hebben we verschillende sweaters en shirts in onze webshop.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »