de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Hoe rijk is Floyd Mayweather? Waar verdient hij het meeste mee?

  • Geplaatst op
  • 0
Hoe rijk is Floyd Mayweather? Waar verdient hij het meeste mee?

Floyd Mayweather heeft zijn vermogen opgebouwd met boksen. We kennen hem van de Olympische Spelen van 1996 en als wereldkampioen in vijf gewichtsklassen. Met boksen heeft Mayweather een vermogen opgebouwd. Hoeveel precies hebben we uitgezocht en kun je lezen in onderstaande blog.

De meeste bokskampioenen hebben niet alleen in de ring een grote naam, maar delen daarbuiten ook nog wel eens een klap uit. Zo ook Floyd Mayweather. Toch heeft deze wereldkampioen weltergewicht het niet slecht gedaan en heeft hij met zijn bokskwaliteiten heel wat centjes bij elkaar gevochten. Zijn bijnaam is niet voor niks ‘Money’. Wij zijn wel benieuwd naar zijn vermogen en hoeveel geld hij met de wedstrijden verdient. We zochten dit uit op internet en daarover gaat deze blog.

Mayweather in het kort

Floyd Mayweather werd in 1977 geboren in Michigan, Amerika. Hij wordt gezien als een van de grootste boksers allertijden. Van alle 49 wedstrijden heeft hij er nooit eentje verloren. In totaal werd hij wereldkampioen in vijf verschillende gewichtsklassen en won hij vijftien wereldtitels. Voordat hij doorbrak als professioneel bokser won hij in 1996 brons op de Olympische Spelen. Hij won twee keer de award ‘Fighter of Year’ voor het tijdschrift The Ring, drie keer was hij ‘Fighter of the Year’ voor de Boxing Writers Association of America en zes keer won hij de ‘Best Fighter ESPY Award’.

Comeback

Na jaren van de ene overwinning na de andere, besloot hij in 2010 dat het tijd was voor een pauze. Hij hield dit 16 maanden vol en kwam toen terug in een comeback in 2011. De wedstrijd was nogal omstreden. Nadat hij een kopstoot had gegeven aan zijn tegenstander Victor Ortiz en zij elkaar na een korte pauze moesten verzoenen, deelde hij na de omhelzing onverwachts een linkse en rechtse hoek uit. Ondanks dit incident won Mayweather deze game en daarmee veroverde hij de wereldtitel in het weltergewicht. Mayweather gaf weer aan te stoppen met boksen, maar op 15 juni 2017 werd bekend gemaakt dat hij toch weer een wedstrijd zal vechten. Op 26 augustus 2017 neemt hij het op tegen UFC kampioen Conor McGregor.

Forbes magazine

Het boksen heeft Mayweather geen windeieren opgeleverd. Volgens het Amerikaans tijdschrift Forbes staat Mayweather op nummer 34 van de meest rijke mensen ter wereld. In 2007 won hij zijn eerste grote geld met een overwinning tegen Oscar De La Hoya, zo’n 10 miljoen dollar.

In 2015 kondigde hij aan dat hij met pensioen ging en werd zijn inkomen geschat op 300 miljoen dollar. Momenteel wordt het inkomen van de 40-jarige boksheld geschat op 510 miljoen dollar.

Grootste prijs ooit

De wedstrijd waar Mayweather het meeste geld mee won was waarschijnlijk de wedstrijd tegen Manny Pacquiao. Mayweather ging met ongeveer 220 miljoen dollar naar huis. Hij doet er niet geheimzinnig over, het is bekend dat hij zoveel geld heeft omdat er filmpjes in omloop zijn waarin hij te zien is met al het geld. Het geld is puur gewonnen met boksen. Aan sponsoring doet Mayweather niet, dat vindt hij niet nodig. Je zal hem nooit met een logo of slogan op zijn bokskleding zien lopen. Jaren geleden was dit wel het geval. Toen betaalden grote jongens als horlogemaker Swiss en hamburgergigant Burger King een behoorlijke klap geld om hun naam terug te zien op de kleding van Mayweather tijdens een wedstrijd. Reebok betaald ook ooit één miljoen dollar, maar stopten hiermee toen ze op social media foto’s ontdekten van een winkelende Mayweather bij concurrent Nike.

Optrekjes

Je vraagt je nu natuurlijk af: wat moet je met al dat geld? Nou, huizen kopen bijvoorbeeld. In juni 2016 kocht Mayweather een enorme villa in Miami met vijf slaapkamers, vijf badkamers en een zogenaamde drijvende trap. Kosten: totaal 7,7 miljoen dollar. Naast deze mansion bezit Mayweather nog huizen ter waarde van 1,5 miljoen dollar en een eigen appartement van 2,5 miljoen dollar in het Ritz-Carlton Hotel in Los Angeles.

Naast leuke stulpjes bezit de bokser ook een aantal auto’s, uiteraard. Gezegd wordt dat hij er meer dan 100 van bezit. Van een Bentley tot Bugatti en meerdere Ferrari’s. Hij heeft meerdere huizen en daar moeten ook meerdere auto’s staan, logisch.


Salaris wedstrijd augustus 2017

In augustus 2017 zal Mayweahter een gevecht aangaan met een andere wereldberoemde bokser, Conor McGregor. Hij vecht niet meer voor bedragen onder de 100 miljoen dollar. Vermoedelijk heeft Mayweather ook een minimumloon in gedachten. Dit zal een stuk hoger liggen dan die schamele 100 miljoen van McGregor. Hij won tenslotte eerdere wedstrijden met bedragen van over 220 miljoen dollar.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »