de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

In welke films heeft Sylvester Stallone gespeeld?

In welke films heeft Sylvester Stallone gespeeld?

Sylvester Stallone is één de grootste Amerikaanse acteurs, maar in welke films speelde hij ook alweer? We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet in dit blog.

Wie kent Sylvester Stallone niet? De Amerikaanse acteur, regisseur en scenarist met zijn typerende spraak die regelmatig voer is voor imitaties van verschillende komieken. De inmiddels 70-jarige acteur is vandaag de dag nog steeds actief in de filmwereld. De laatste jaren blijven er films uitkomen waarin Stallone een rol in speelt. Niet altijd meer de hoofdrol, maar toch.
 

De lijst van films waarin Stallone in heeft gespeeld is ontzettend lang. Laten we de belangrijkste en beste films voor je eruit halen.

1. The party at Kitty’s and Stud’s (1970)

De eerste film waarin Sylvester Stallone een hoofdrol speelt is ‘The party at Kitty’s and Stud’s uit 1970. Dat was wel gelijk een pikante rol, aangezien het een softpornofilm was. Na de doorbraak van Stallone in 1977, zou deze film beter bekend staan als ‘The Italian Stallion’, wat gelijk ook de bijnaam van Stallone zelf werd.

2. Rocky I t/m VI (vanaf 1976)

De Rocky films is één van de twee bekendste filmreeksen waarin Sylvester Stallone de hoofdrol vertolkte. Dat niet alleen, hij heeft ook voor alle films het script geschreven. De films vertellen het verhaal van de onbekende bokser Rocky Balboa die tegen de regerend kampioen moest vechten.
 

De eerste Rocky film kwam uit in 1976 en brak gelijk alle records: 100 miljoen dollar opbrengst en 10 Oscarnominaties, waarvan er drie verzilverd werden voor Beste film, Beste regie en Beste montage. De eerste vier sequels volgen redelijk snel op het eerste deel. Binnen 14 jaar zijn er vijf films uitgebracht. Alleen op deel zes moesten we 16 jaar wachten. In 2006 kwam het laatste deel uit onder de titel ‘Rocky Balboa’ en laat zien hoe het met de bokser gaat, jaren nadat hij gestopt is met de sport.

 

Het leek het einde van een tijdperk, totdat in Stallone in 2015 wederom een keer in de huid kruipt van Rocky Balbao. ‘Creed’ is een spin-off van de Rocky filmreeks waarin een jonge bokser Balbao vraagt om zijn bokstrainer te worden.
 

Uiteraard mag in de collectie van Style Italy de merchandise van legende Rocky Balbao niet ontbreken.

3. Rambo I t/m IV (vanaf 1982)

Iedereen kent Sylvester Stallone van twee rollen: de eerste is dus Rocky Balbao en de tweede die van John Rambo. De eerste film ‘Rambo: First Blood’ verschijnt in 1982 en vertelt het verhaal van oorlogsveteraan John Rambo, gespeeld door Stallone. Ook voor deze films was Stallone verantwoordelijk voor het script.

In 1985 kwam ‘Rambo: First Blood part II’ uit en in 1988 kwam ‘Rambo III’ in de bioscopen. Iedereen dacht dat het einde van de filmreeks zou zijn. Niets was minder waar, want 20 jaar later kwam deel vier uit onder de naam ‘Rambo’. Voor deze film kroop Stallone nogmaals in de huid van John Rambo, maar dit keer nam hij ook plaats op de regisseursstoel.

       

4. The Expendables (vanaf 2010)

De laatste grote filmreeks waarin Sylvester Stallone een hoofdrol in speelt is ‘The Expendables’. Hiervoor heeft Stallone samen met Dave Callaham het script geschreven, was hij regisseur en nam hij de rol van Barney Ross op zich, de leider van een elite groep huurlingen. De film blonk uit door de vele bekende acteurs die een rol speelden in deze hommage aan de oude actiehelden uit de jaren ’80.
 

Gelijk nadat deel één was uitgebracht, kondigde Stallone al deel twee aan. Tot ieders verbazing liet hij de regie over Simon West. Wel schreef hij het script en speelde weer de rol van Barney Ross. Datzelfde zou Stallone doen voor Expendables 3.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »