de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Ken je deze 5 populaire tekenfilms van vroeger nog?

Ken je deze 5 populaire tekenfilms van vroeger nog?

Op weekenddagen zo vroeg mogelijk je bed uit. In je pyjama tekenfilms kijken op de bank terwijl je ouders nog liggen te slapen. Wie is er niet groot mee geworden? In deze blog delen we onze vijf favoriete tekenfilms van vroeger.

Hoe kijk je nu naar de tekenfilms waar je vroeger geen seconde van kon missen?

Tom & Jerry

Het constante gevecht tussen huiskat Tom en de muis Jerry die bij hem in de muur woont. We zaten op het puntje van de bank wanneer Tom de muis bijna leek te vangen, maar Jerry toch weer een list verzon om hem te slim af te zijn!
 

Hoe hij dat deed? Door sneller dan het licht te rennen, robots te bouwen, met brute karatetrappen, of door een onmogelijke list te verzinnen waardoor het allemaal nét goed ging.
 

Tussen 1940 en 1967 werden 161 afleveringen vol doldwaze achtervolgingen geproduceerd. Maar wist je dat in 2005 nog één laatste aflevering werd gemaakt? Deze heb je als kind dus misschien nooit gezien!
 

Sylvester & Tweety

In dezelfde trend als Tom & Jerry keken we ook graag naar de avonturen van Sylvester & Tweety. De kat en kanariepiet waren een onderdeel van de tekenfilmserie Looney Tunes. Sylvester en Tweety leefden in hun eigen wereld, maar doken soms ook op in afleveringen van Speedy Gonzales of Elmer Fudd.
 

Waar Jerry vooral listen bedenkt om van Tom af te komen, lost Tweety haar problemen op met brute kracht. Sylvester is dan ook het tekenfilmfiguur dat het vaakst “dood” gaat van alle Looney Tunes karakters.
 

Alfred Jodocus Kwak

Betrap jij jezelf er nog wel eens op dat je “Ik ben vandaag zo vrolijk” in je hoofd zingt, wanneer het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en je vol goede moed de deur uit gaat? Dat heb je te danken aan Herman van Veen.
 

Zijn muziek en verhaal over een eend uit Groot Waterland die op jonge leeftijd wees werd en een mol als pleegvader kreeg, werd in 1989 omgetoverd tot een televisieserie met 52 afleveringen. Aanvankelijk alleen in Nederland en Duitsland te zien, maar de serie werd al snel in 46 andere landen vertaald en uitgezonden!
 

Ondanks de vrolijke liedjes, waren de thema’s die behandeld werden in Alfred Jodocus Kwak veelal zwaar en hadden een maatschappelijke of politieke inslag. Zo lijkt de leider van de Kraaienpartij, Dolf de Kraai, bijvoorbeeld wel heel erg op Adolf Hitler, als je vandaag de dag de beelden terugkijkt.
 

Tekenfilms van vroeger

Asterix & Obelix

Wanneer het Romeinse rijk vrijwel heel Gallië heeft veroverd, blijft er één klein dorpje over dat dapper weerstand blijft bieden. Hoe kan dat toch? De Romeinen sturen en spion en ontdekken dat de Galliërs toverdrank drinken om hun kracht te vergroten.
 

De verhalen over de beroemde Galliërs Asterix en Obelix waren oorspronkelijk alleen als stripboeken bedoeld. Maar door hun gigantische populariteit werden er ook 8 tekenfilms geproduceerd tussen 1967 en 2006. Grote kans dat je er daar minstens één van gezien hebt als kind!
 

Weer even terug naar vroeger? De eerste film staat in zijn geheel (en in het Nederlands!) op Youtube:
 

The Flintstones

Heb je ook altijd de neiging om “Wilmaaaaa!” te schreeuwen als iemand zich met die naam voorstelt? Dan heb je vroeger waarschijnlijk te vaak naar The Flintstones gekeken.
 

Ondanks dat de familie Flintstone in het stenen tijdperk leeft, leven ze vrijwel hetzelfde als wij dat nu doen. Maar dan net een beetje anders. Een krant van steen, een loopauto (met zonnedak voor de dino) en een mammoet als douchekop bijvoorbeeld.
 

Tekenfilms van vroeger op shirts van nu

Kijk je tegenwoordig nog steeds graag naar de tekenfilms van vroeger? Kijk dan eens in onze webshop! 
 

Shirts met prints van tekenfilmfiguren van vroeger

 
Wij hebben bijvoorbeeld shirts met prints van 
SylvesterAsterix en Obelix en de Pink Panther te koop. Kijk rustig eens rond in onze webshop en ontdek wat we nog meer voor leuke prints in de aanbieding hebben!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »