de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Kim Kardashian: beroemd geworden omdat ze beroemd was?

  • Geplaatst op
  • 0
Kim Kardashian: beroemd geworden omdat ze beroemd was?

Kim Kardashian is de afgelopen jaren een wereldwijd fenomeen geworden. Hoe komt dat iemand zonder noemenswaardig talent zo vaak de publiciteit weet te vinden? Je leest het in deze blog.

Op 21 oktober 1980 wordt in Los Angeles Kim Kardashian geboren als tweede dochter van Kris en Robert Kardashian. Wie had toen gedacht dat ze uit zou groeien tot één van de bekendste vrouwen van de wereld? En dat alleen maar door zichzelf te zijn. Want ze geeft zelf toe dat ze niet noemenswaardig kan zingen of acteren. Hoe komt het dan dat ze zo beroemd is geworden? Waar komt de publiciteit rond Kim Kardashian vandaan?

Stylist van de sterren

Voordat ze zelf in de spotlights kwam te staan, was Kim Kardashian stylist van de sterren in Hollywood. Op die manier werd ze al regelmatig in door paparazzi gespot. Bovendien heeft ze aan die tijd goede connecties over gehouden, waar ze tot op de dag van vandaag nog van kan profiteren. Toen ze ook nog de BFF van Paris Hilton werd, begon haar naam al langzaam rond te zoemen. Want wie was toch die vrouw waarmee Paris zo vaak ging stappen?

‘Uitgelekte’ sekstape

En wat doe je als je beste vriendin een sekstape maakt en die vervolgens ‘heel per ongeluk’ laat uitlekken? Precies, dan doe je hetzelfde. In 2006 ging haar video met zanger Ray J viral en was ze binnen de kortste keren een graag geziene gast bij feesten, openingen van clubs, talkshows en fotoshoots. Ook kon ze afslankpillen gaan promoten en heeft ze een work-out video gemaakt. Het gesprek van de dag van veel mannen (en stiekem toch ook bij de vrouwen) zijn de goedgewelfde billen van Kim Kardashian. In november 2014 kwamen de billen uitgebreid in het nieuws door de gewaagde fotoshoot die had ze gedaan.

Keeping up with the Kardashians

De publiciteit rondom Kim Kardashian neemt pas echt een vlucht wanneer in 2007 de eerste aflevering van Keeping with the Kardashians wordt uitgezonden op E!. Een Amerikaanse zender gericht op tieners en vrouwen. Niet alleen Kim wordt dan wereldberoemd, ook de rest van de familie Kardashian en Jenner. Moeder Kris is namelijk na de scheiding van Robert Kardashian getrouwd met Bruce Jenner, die inmiddels door het leven gaat als Caitlynn Jenner. In de realityserie wordt het glamoureuze leven van de familie Kardashian – Jenner uitgebreid in beeld gebracht. En door het succes van de serie konden ook de spin-offs niet uitblijven natuurlijk. Kim schitterde namelijk samen met haar zussen ook in de series ‘Kourtney and Kim Take New York’, ‘Kourtney and Kim Take Miami’, en ‘Kourtney and Khloé Take the Hamptons’.

 \

Koningin van de selfies

Maar hoe komt het dat een vrouw die geen noemenswaardig talent, toch zo beroemd is? Dat heeft alles te maken met public relations. Kim Kardashian weet als geen ander hoe ze zichzelf moet promoten. Haar naam is in de loop der jaren een merk geworden. Ze is een goede zakenvrouw die de kansen heeft gepakt die op haar pad voorbij kwamen. Onder de naam Kardashian zijn inmiddels ook kledinglijnen uitgebracht, parfums, een lifestylewinkel en boeken. Waaronder het boek Selfish van Kim Kardashian zelf met daarin alleen maar selfies van haarzelf.

Daarnaast maakt de hele familie veelvuldig gebruik van social media waar ze natuurlijk ervoor zorgen dat ze er op hun best uitzien. Kim Kardashian is dol op selfies en die plaatst ze dan ook vaak op Instagram en Twitter waar zo’n slordige 30 miljoen volgers haar foto’s kunnen bewonderen. Ze heeft zelfs een photoshop assistent in dienst genomen die haar selfies bewerkt voordat ze via social media verspreid worden.

Beroemd geworden omdat ze beroemd was?

Normaal gesproken gaat de roem van realitysterren snel voorbij. Maar niet bij Kim Kardashian en haar familie. Al acht jaar vinden ze de publiciteit en de publiciteit vindt de Kardashians. Dat allemaal door goede PR en marketing. En dat Kim nu getrouwd is met Kanye West, zorgt er natuurlijk ook wel voor dat ze in de spotlights blijft staan. Of de roem alsnog snel voorbij gaat voor Kim Kardashian? De tijd zal het leren! 
Bij Style Italy hebben we T-shirt's van Kim Kardashian in kleuren Wit, Zwart en Navy! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »