de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Kimbo Slice: 5 feiten over het leven van deze MMA-superster

  • Geplaatst op
  • 0
Kimbo Slice: 5 feiten over het leven van deze MMA-superster

Kimbo Slice was naast groot boksheld ook charismatisch man, toegewijd echtgenoot en liefdevolle vader van zes kinderen. Zijn vermogen wordt geschat op 3,5 miljoen dollar. Wij zetten de 5 meest opmerkelijke feiten over Slice voor je op een rijtje.

Vechtkampioen Kimbo Slice was één van Amerika’s meest bekende straatvechter. Begonnen als blotevuistenvechter, later bokser voor MMA en razend populair op YouTube. Helaas overleed hij aan hartfalen op 42-jarige leeftijd in Florida in 2016. Toch is hij nog dagelijks te zien op de Amerikaanse televisie en komt hij regelmatig voor in artikelen van tijdschriften. In Nederland is hij niet zo bekend als in Amerika, daarom zetten we in deze blog 5 feiten over zijn leven op een rij die je nog niet wist.

Kimbo Slice werd gezien als een man met een groot en empatisch hart. Hij tilde de bokssport naar een hoger niveau. Buiten de ring was hij een vriendelijke, grote reus en was hij een toegewijd man en vader.


Feit 1. Hoe hij begon als straatvechter

Kimbo Slice werd geboren als Kevin Ferguson op 8 februari 1974 op de Bahama’s. Als kind verhuisde hij met zijn ouders naar de Verenigde Staten. Op de Bethune-Cookman University haalde hij hoge scores voor het vak sport. Hij sloot zich aan de plaatselijke football-club en bleek aanleg te hebben voor American football. Al snel was hij de beste speler van het team. Als jongvolwassene verdiende hij zijn geld als uitsmijter, lijfwacht en straatgevechten. Deze onofficiële straatgevechten werden opgenomen op YouTube en veranderde Ferguson zijn naam in Kimbo Slice.

Feit 2. Verwurging tijdens debuut

Tijdens een demonstratiegevecht in 2007 tegen voormalig Olympisch kampioen Ray Mencer won Slice in 1:12 minuten. Hij won door middel van verwurging, ook wel guillotine choke genoemd. Dit is een techniek die wordt toegepast in vechtsporten als boksen. De tegenpartij verliest hierbij het bewustzijn, maar klopt vlak voordat dit gebeurt af.

Feit 3. Geschat vermogen

Het boksen legde Slice geen windeieren. Het is bekend dat je met vechtsport een aardig centje kunt verdienen, maar Kimbo behoorde tot één van de meest vermogende boksers allertijden. In tegenstelling tot zijn jeugd, hij kwam uit een arm arbeidersgezin, bezat hij ten tijden van zijn overlijden 2 miljoen dollar. Zijn grote herenhuis in die tijd heeft hem 3,5 miljoen dollar gekost.

Feit 4. De 6 kinderen van Slice

Slice’ zoon Kevin Ferguson Junior volgde zijn vader in de vechtsport. Zijn bijnaam werd, hoe kan het ook anders, Baby Slice. Op zijn 23ste won Junior zijn eerst MMA-match. Hij studeerde fotografie aan de kunstacademie in San Francisco.

Slice’ andere zoon Kevlar heeft autisme. Slice maakte dit in 2015 bekend middels een video over een bokstraining waarin Kevlar een rol speelde. Kevlar bokst ook en beide zonen trainden elke dag samen. In de video vertelt Slice dat de reden dat hij in de vechtsport zit, is om zijn zonen te zien boksen en hen beter en groter te maken dan hijzelf was.

Opmerkelijk feit is dat Kimbo Slice vader was van zes kinderen die allemaal een naam kregen die begon met een K.: Kevin Jr., Kevin II, Kevlar, Kassandra, Kiara en Kevina. De moeder van zijn kinderen is Antoinette Ray. Het is niet duidelijk of hij met haar getrouwd was of al die tijd verloofd is gebleven.

Feit 5. Van contract tot zelfstandig bokser

In 2007 tekende Kimbo Slice een contract bij EliteXC als professional bokser. Het bedrijf ging in 2008 failliet en Slice koos ervoor om als vrije vechter verder te gaan. In 2010 koos hij het professionele bokspad en debuteerde op 13 augustus 2011.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »