de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Messi vs Ronaldo: De beste goals van 2017

Messi vs Ronaldo: De beste goals van 2017

Het is de grootste rivaliteit van het hedendaagse voetbal: Messi vs Ronaldo. Maar wie van de twee heeft nu het beste jaar gehad? In deze blog behandelen we het afgelopen jaar van beide supersterren, en bekijken we de beste goals!

Het voetbaljaar van Messi

Messi’s prijzen in teamverband

Qua teamprijzen was het een teleurstellend jaar voor Messi. De Argentijn won alleen de Copa del Rey, de beker van Spanje, met Barcelona. In de competitie eindigde FC Barcelona tweede, met 3 punten minder dan Real Madrid.

Na de legendarische comeback tegen PSG eindigde het Champions League-avontuur van FC Barcelona tegen Juventus, die uiteindelijk de finale zouden halen tegen Ronaldo’s Real Madrid.

 

Messi’s individuele prijzen

Wel won Messi weer een lading aan individuele prijzen. Zo werd Messi La Liga topscorer van het seizoen 2016/2017 met maar liefst 37 doelpunten in 34 wedstrijden. Ook werd Messi topscorer van Europa waarmee hij de European Golden Shoe won.

Messi scoorde drie doelpunten meer dan onze Bas Dost, die als tweede eindigde in dit klassement met 34 doelpunten. Messi werd bovendien nog gekozen in de FIFPRO World XI, de opstelling van de beste spelers van het afgelopen jaar.

Het voetbaljaar van Ronaldo

Ronaldo’s prijzen in teamverband

Wat heeft hij niet gewonnen? Het was een indrukwekkend jaar voor Real Madrid en Ronaldo. Ronaldo won met zijn club maar liefst 5 teamprijzen. De Champions League, La Liga, Club World Cup, Super Cup en Supercopa waren allemaal voor Los Blancos.

 

Ronaldo’s individuele prijzen

Ook bij de individuele prijzen won de Portugees een heleboel. Zo werd Ronaldo verkozen tot de UEFA speler van het jaar en won hij de prestigieuze Ballon d’Or om nu samen met Messi vijf keer deze verkiezing te hebben gewonnen.

Ook werd Ronaldo in dit jaar verkozen tot ‘The Best’. Een prijs van de FIFA voor de voetballer van het jaar. Ronaldo was belangrijk voor zijn ploeg, vooral in de Champions League.

In de Spaanse competitie scoorde Ronaldo in het seizoen 2016/2017 in totaal 25 keer in in 29 wedstrijden. In de Champions League was Ronaldo met 12 doelpunten in 13 wedstrijden erg belangrijk voor Real Madrid. Ook Ronaldo werd gekozen in de FIFPRO World XI.

De voetbalcijfers van Ronaldo en Messi

Als we echt kijken naar de cijfers van specifiek 2017 liggen beide supersterren dichtbij elkaar. Messi scoorde 54 keer en gaf 16 assists in 64 wedstrijden, terwijl Ronaldo in 60 wedstrijden 53 keer het net vond en 13 assists gaf. Hier is echter wel een duidelijk verschil te zien als we gaan kijken bij club en land.

Messi en Ronaldo in clubverband

Messi scoorde namelijk voor FC Barcelona 50 keer in 57 wedstrijden. Daarbij gaf hij ook 16 assists. Ronaldo scoorde 42 keer in 49 wedstrijden met Real Madrid, en gaf daarbij 9 assists. Dat betekent dat Messi 0,88 keer scoort per wedstrijd voor zijn club, terwijl Ronaldo dat 0,86 keer doet.

 

Messi en Ronaldo voor hun land

Als we kijken naar de statistieken bij Argentinië en Portugal is Ronaldo de grote koploper. Messi scoorde in het niet al te goed lopende Argentinië 4 doelpunten in 7 wedstrijden, en gaf daarbij geen assists. Ronaldo scoorde 11 keer in 11 wedstrijden met Portugal, en gaf daarbij ook nog eens 4 assists.

De mooiste goals van Messi en Ronaldo

Maar wie scoorde dan de mooiste goal? Dat blijft een kwestie van smaak, dus dat mag jij bepalen. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we hier een filmpje met de top 10 doelpunten van het afgelopen jaar van beide supersterren!

 

 

Wie had het beste jaar?

Beide spelers zijn fenomenen. Als het om prijzen gaat had Ronaldo zonder twijfel het beste jaar, maar op basis van de cijfers is Messi volgens ons de superster. De kleine Argentijn was weer ongekend belangrijk voor zijn team, maar helaas mocht het uiteindelijk niet genoeg zijn voor meer prijzen. 

 

Ben jij ook een groot fan van Messi? Neem dan eens een kijkje in onze Messi-collectie met momenteel kortingen tot wel 75%!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »