de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Mike Tyson: 10 opmerkelijke feiten over zijn leven

  • Geplaatst op
  • 0
Mike Tyson: 10 opmerkelijke feiten over zijn leven

Mike Tyson staat bekend om de vele wedstrijden die hij won als kampioen zwaartegewicht en zijn ruige leven op straat. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat hij nooit over de dood van zijn moeder is heen gekomen? En dat hij vroeger als kind gepest werd? Hieronder lees je 10 opmerkelijke feiten die je nooit over deze boksheld hebt geweten.

De in 1966 geboren wereldberoemde bokser is niet alleen actief in de ring, maar ook daarbuiten. Hij staat bekend om zijn losse handjes in zijn persoonlijke leven. Meerdere malen kwam hij in aanraking met justitie. Hij weigerde een dopingtest, werd in 1992 veroordeeld voor verkrachting en werkte zichzelf uiteindelijk enorm in de schulden.

Tyson werd geboren in een getto van Brooklyn. Op tweejarige leeftijd verdween zijn vader uit zijn leven en zijn moeder overleed toen hij 16 jaar was. Al tijdens zijn jeugd kwam hij op het verkeerde pad terecht en zat een aantal keren in de jeugdgevangenis. Het was bokstrainer Constatine ‘Cus’ D’Amato die hem onder zijn hoede nam en trainde tot bokser.

Mike Tyson leidt een onstuimig leven. De meest 10 opmerkelijk feiten over hem en zijn leven zetten we hieronder voor je op een rij:

Feit 1: Gepest

Mike Tyson werd in zijn jeugd veel gepest. Om zichzelf te verdedigen en om hiermee om te leren gaan vocht hij van zich af. Al snel belandde hij in een politiecel. Tegen de tijd dat Tyson 13 jaar oud was, was hij al 38 keer gearresteerd.

Mike Tyson

Feit 2: Vreemde vriendjes

Darryl ‘Hommo’ Baum werd ervan beschuldigd in 2000 50 Cent negen keer te hebben beschoten. Diezelfde Baum was een bodyguard van Tyson. In 2000 werd Baum vermoord. Tyson droeg een bokswedstrijd aan hem op en loofde 50,000 dollar uit naar de gouden tip over de moord op Baum.

Feit 3: Cus werd zijn beschermengel

Boksmanager en vriend Constatine ‘Cus’ D’Amato haalde Tyson in zijn jeugd van de straat en zette hem op het rechte pad. Althans, hij deed een poging. Omdat de moeder van Tyson op vroege leeftijd overleed en zijn vader uit beeld was, fungeerde hij als surrogaat vader voor Tyson. Over de dood van zijn moeder Lorna, is Tyson trouwens nooit echt heen gekomen.

Feit 4: Geen seks voor de wedstrijd

In de periode dat Tyson glorieerde als profbokser, had hij geen seks voorafgaande aan een wedstrijd. Tyson geloofde dat seks voor de wedstrijd zwakker maakt. Hij nam geen enkel risico om een wedstrijd te verliezen en dus deed hij niet aan seks gedurende vijf jaar. Tyson is niet de enige met deze theorie. Andere grootheden in de bokswereld als Manny Pacquiao en Amir Khan dachten er net zo over.

Feit 5: Zijn vrouw ging vreemd met Brad Pitt

Tyson trouwde drie keer in zijn leven. Momenteel is hij sinds 2009 getrouwd met Lakiha Spicer. Eerder was hij getrouwd met Monica Turner en actrice Robin Givens. Die laatste zocht de aandacht op van acteur Brad Pitt in de jaren 80. In die periode zaten Tyson en Givens in een scheidingsprocedure.

Feit 6: Geslachtsziekte

Tijdens een grote wedstrijd tegen bokser Berbick in 1986 leed Tyson aan de geslachtsziekte gonorroe. Pas jaren later biecht hij dit op. Hij zei tijdens een interview: ‘Tijdens de wedstrijd leek het alsof ik in de fik stond.’

Feit 7: Het oor-incident

Een onbekend feit is het niet, opmerkelijk zeker wel: het oor-incident. In 1997 beet Tyson het oor af van zwaartegewicht Evander Holyfield tijdens een kampioenschap. Uiteraard werd hij gediskwalificeerd en Holyfield won de wedstrijd.

Feit 8: Agressie tegen prostituees

In 2009 sloeg Tyson zeven prostituees in elkaar in een hotelkamer. Later verklaarde hij in een interview in 2012 dat dit nodig was om door het laagste punt in zijn leven te gaan. Hij had toen morfine, cocaïne en alcohol genuttigd. Hij verklaarde in hetzelfde interview al drie jaar clean te zijn.

Feit 9: Tijgers en Animal Planet

Mensen met veel geld, doen soms rare dingen. In een excentriek leven horen excentrieke huisdieren, moet Tyson gedacht hebben. Gedurende de jaren was hij eigenaar van een aantal Bengaalse tijgers. Sommigen schijnen zelfs bij hem in bed te hebben geslapen. Wegens gebrek aan financiële middelen was hij genoodzaakt ze in 2002 te verkopen. Tyson heeft altijd een liefde voor dieren gehad. Toen hij 10 jaar was kocht hij voor 100 dollar zijn eerste duif. Hij heeft altijd een zwak voor duiven behouden. Tyson presenteerde zelfs een programma over vogels op Animal Planet.

Feit 10: Van kampioen naar verliezer

Tyson won in zijn jeugd 21 van de 24 bokswedstrijden. Gedurende zijn hele carrière won hij 50 matches, 44 door knock outs en verloor hij er slechts 6. Aan deze overwinningen kwam helaas een einde. Na 20 jaar boksen en een hoop ellende werd hij in 2003 failliet verklaard. Van de 360 miljoen dollar die hij verdiend had, was er niets meer over. Tyson had een schuld van 21 miljoen dollar waarvan een scheiding hem 8 miljoen kostte en de belasting 2 miljoen. 11 miljoen moest hij ook inleveren bij de overheid voor IRS.

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »