de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Nieuwe winterjas kopen: 9 tips waar je op moet letten

Nieuwe winterjas kopen: 9 tips waar je op moet letten

Waar moet je op letten wanneer je een winterjas gaat kopen? Kies je voor praktisch, modieus of allebei? Om de keuze makkelijker te maken voor je, hebben we negen tips voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

Met de R in de maand worden de dagen korter en staat de herfst weer voor de deur. Het wordt weer tijd voor lange broeken, truien en vesten. En in ons koude kikkerlandje mag een goede winterjas natuurlijk niet ontbreken.
 

Een goede winterjas is vaak de moeilijkste modekeuze die je moet maken. Ga je voor praktisch en warm, waardoor je er uitziet als een klein, donzig propje? Of kies je voor modieus en heb je het continu koud als het vriest? Eén geluk: tegenwoordig kun je het praktische met het modieuze combineren, zodat je er ook in de koude wintermaanden er altijd op je best uitziet.

Praktische tips voor het kopen van een winterjas

Waar moet je op letten wanneer je een winterjas gaat kopen? Laten we beginnen met een aantal praktische tips.
 

1. Wind- en waterdicht

Om te beginnen moet je winterjas wind- en waterdicht zijn. Kies dus voor een stof die waterafstotend is, zoals polyester of nylon. Voor de warmte is het wel goed om te kijken of er ook wol in de voering verwerkt zit. Minimaal 60 tot 80% wol is het warmste. Zit er bijvoorbeeld maar 40% in, is de kans groot dat je het alsnog koud gaat hebben.
 

2. Kies voor een goede afwerking

Daarnaast moet de afwerking van je winterjas goed zijn. Een goede sluiting zorgt ervoor dat je lekker warm de winter doorkomt. Kies bijvoorbeeld voor een double-breasted sluiting in plaats van een enkele sluiting. Een enkele sluiting laat namelijk meer wind door. Al moet de winterjas wel ademen, zodat je niet zweet in je warme jas.
 

3. Lengte van de winterjas

Een andere aandachtspuntje: let op de lengte van de winterjas. Zorg ervoor dat je jas ook bescherming biedt voor je broek of rok.

Drie tips voor vrouwen

De belangrijkste tip die we voor vrouwen kunnen geven: kijk wat voor figuur je hebt en pas daar het model van je winterjas op aan. Ben je bijvoorbeeld klein, kies dan voor een jas met een ceintuur om je taille te benadrukken en zorg ervoor dat de jas boven de knie blijft. Hierdoor lijk je langer.


 

Heb je rondingen, dan is een overslagmodel van soepel vallende stof de beste keuze voor jou. Om een eventueel buikje te camoufleren, ga je voor een A-lijn jas of een recht model. Kleinere borsten benadruk je met details, zoals zakjes en brede kragen, terwijl je grotere borsten camoufleert met een licht getailleerde jas met een diepere V-hals.
Wil je je winterjas langer dragen dan één seizoen én moet het bij meerdere outfits passen? Kies dan voor een neutrale kleur. Wit, zwart, grijs en donkerblauw zijn kleuren die elk jaar terugkomen. Bovendien zijn het kleuren die bij wel bij elke outfit passen.

 

Drie tips voor mannen

De neutrale kleur is natuurlijk ook handig voor mannen. Kies voor een kleur die je zowel sportief kunt dragen als stijlvol naar je werk of een chique avondje uit.
Niet alleen vrouwen, maar ook mannen moeten op hun taille letten. Mannen tussen de 20 en 40 jaar zonder buikje kunnen het beste voor een getailleerde winterjas gaan. Ook een stoer jack mag niet in je garderode ontbreken. Die kun je namelijk zowel over je driedelig pak dragen als bij een sportieve outfit.

Stoere Heren Winterjassen 

Heb je regelmatig een zakelijke bespreking of moet je netjes voor de dag komen? Dan mag een parka niet ontbreken in je kast. Een parka is stijlvol, wind- en waterdicht, warm en heeft een handige capuchon voor regenachtige en koude dagen.

 

Nog een paar laatste tips voor je een winterjas gaat kopen

Kies voor een winterjas die past bij jouw manier van leven. Voor een chique avondje uit heb je een andere winterjas nodig dan wanneer je gaat ravotten in de sneeuw met de kinderen.Bespaar niet op een winterjas. Vaak doe je jaren met een winterjas, dus kies voor kwaliteit die je je kunt veroorloven.

Als laatste: doe de dikke truien truc als je winterjassen gaat passen. Kun je een dikke trui aan onder je jas, dan is hij groot genoeg.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »