de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Rocky Balboa: 5 redenen waarom Rocky een échte held is

Rocky Balboa: 5 redenen waarom Rocky een échte held is

Sylvester Stallone speelde jarenlang de rol van boksheld Rocky Balboa. Iedereen zal wel eens gehoord hebben van deze hartverwarmende filmhit. Voor wie hem nog niet kent: wij hebben 5 redenen op een rijtje gezet over waarom wij denken dat hij dé legende is in de bokswereld op het witte doek.

Wie kent hem niet: de Oostenrijkse spierbonk Sylvester Stallone. Jarenlang speelde hij de rol van Rocky in de gelijknamige Amerikaanse serie films. Stallone schreef de films zelf en speelde er de hoofdrol in. De eerste film werd in 1976 uitgebracht en werd razend populair. Er volgden nog vijf films waarvan de laatste in 2006 op het witte doek verscheen. Het verhaal gaat over Rocky Balboa, in eerste instantie een nietszeggende bokser die zijn strepen in de keiharde bokswereld nog niet verdiend heeft. Tot hij de kans krijgt om een wedstrijd te boksen tegen een van de allerzwaarste van dat moment. De film blijkt een hit en wordt ongekend populair. Stallone werd in één klap beroemd en is na een omzwerving in de Amerikaanse politiek tot vandaag de dag te bewonderen op het witte doek. Wij vinden Rocky al een echte held, maar zullen je met 5 redenen overtuigen waarom dat zo is.

 

Reden 1: Het ontstaan van Rocky Balboa

Op een mooie dag keek Sylvester Stallone naar een bokswedstrijd tussen Muhammad Ali en Chuck Wepner in het Richfield Coliseum in de staat Ohio. Hij raakte zo geïnspireerd door die wedstrijd, dat hij een script schreef genaamd, hoe kan het ook anders: Rocky. In eerste instantie zou acteur Burt Reynolds de hoofdpersoon spelen. Na protest kreeg Stallone toch de hoofdrol. Later heeft hij eens aangegeven dat als hij die hoofdrol niet gehad zou hebben, hij zichzelf nooit meer recht in de spiegel had kunnen aankijken.

Reden 2: Rocky, een man met gevoelens

Het mooie aan Rocky is dat hij ondanks zijn keiharde beroep als bokser, hij toch een klein hartje had. Beetje ruwe bolster, blanke pit. Rocky werd hopeloos verliefd op Adrian. Zij was het tegenovergestelde van wat hij was: bescheiden, onzeker, rustig, niet erg spraakzaam, introvert. Rocky was door haar betoverd en deed er alles aan om haar voor zich te winnen.

Reden 3: Letterlijk en figuurlijk een vechter

Rocky Balboa heeft het in zijn jeugd niet makkelijk. Hij groeit op in een achterbuurt en moet letterlijk vechten voor zijn leven. Gelukkig kreeg hij de kans om een wedstrijd te vechten tegen één van de allergrootsten. Hij traint alsof zijn leven ervan afhangt en creëerde een ongelooflijk gespierd lichaam en was in enorm goede conditie. Hij heeft hier heel intensief voor moeten trainen, is tot het gaatje gegaan. Ondanks dat het hem niet kwam aanwaaien, won hij uiteindelijk wel de wedstrijd. Eigenlijk is dit een veelgebruikte filmplot, een jongen groeit op in armoede, blinkt uit in een sport en wordt wereldberoemd. Toch zijn de Rocky-films anders. Het gaat hier niet zozeer om het winnen van een wedstrijd, maar om de underdog die zichzelf wil bewijzen. Die gouden belt is niet eens zo belangrijk, het gaat erom dat je meer kunt dan je in eerste instantie misschien denkt.

 

Reden 4: De beroemde trappen

Dé scene van alle Rocky-films is natuurlijk wel die met de trappen van het Philadelphia Museum of Art. Door die scene werd het museum in één klap beroemd. Op de tonen van “Gonna fly now” liep Rocky tijdens een intensieve training de trappen op en doet triomfantelijk boven zijn handen boven zijn lichaam. Speciaal voor de opnames voor Rocky III is een bronzen standbeeld geplaatst bovenaan de trappen. Dit standbeeld heeft nu een prominente plek gekregen onderaan de trappen. Het fungeert nu als populair foto-onderwerp voor menig toerist.

Reden 5: Rocky-video game

Het ongekende succes van alle Rocky-films heeft ervoor gezorgd dat een van de grootste spelcomputergiganten Saga besloot een spel uit te brengen gebaseerd op de boksheld Rocky. In 1987 lanceerde de Japanse spelontwikkelaar het eerste spel genaamd, hoe kan het ook anders, Rocky. Al snel kreeg het spel fantastische reviews. Het werd met name geloofd om de mooie graphics. Al snel verscheen de volgende, genaamd ‘Heavyweight Champ’. In 2002 kwam er een spel uit voor de PlayStation 2. In het spel is de speler als het ware de karakter Rocky Balboa. De speler vecht tegen grootheden als Apollo Creed.

Reacties

  1. Kaar Kaar

    Ik denk dat Sylvester Stallone verward wordt met Arnold Schwarzenegger. Schwarzenegger is een Oostenrijker en heeft in de politiek gezeten.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »