de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Salt Bae: 7 redenen om hem nóg leuker te vinden

  • Geplaatst op
  • 0
Salt Bae: 7 redenen om hem nóg leuker te vinden

De Turkse chef-kok Nusret Gökçe, ook wel Salt Bae genoemd, werd in één klap beroemd door een zelf geüpload filmpje van het bestrooien van zout over vlees. Hij doet dit op eigen flamboyante wijze. Het filmpje ging viraal en binnen no time stonden ook beroemdheden voor de deur van zijn steakhouses. In deze blog lees je waarom hij zo leuk is en hoe hij beroemd werd.

Nusret Gökçe, oftewel Salt Bae, is een wereldberoemde Turkse chef-kok. Begin 2017 ging hij viraal vanwege zijn aparte stijl van koken. Geboren in 1983 in Turkije en geroemd om zijn Koerdische kookkunsten, werd hij op 7 januari 2017 op internet bekend door een filmpje waarop hij op bijzondere wijze een stuk vlees voorziet van zout. Vandaar ook zijn bijnaam Salt Bae.

Salt Bae uploadde zelf de video waarin hij op flamboyante en theatrale wijze zout over een stuk vlees strooit. Binnen 48 uur na verspreiding werd de video 2,4 miljoen keer bekeken en reageerden er 8700 mensen op. In de dagen daarna volgden meerdere filmpjes op social media van Salt Bae waarop hij staat te koken of vlees voorbereid. Door zijn ietwat mysterieuze uiterlijk, serieuze blik en eigenaardige manier van zout strooien is de Turkse chef-kok in één klap beroemd geworden. Op internet zijn inmiddels tientallen filmpjes van hem vinden.

Het is misschien even wennen, maar deze virale sensatie zorgt wel voor commotie. Vind jij hem ook zo leuk? Wij vonden 7 redenen om hem nóg leuker te vinden.

Reden 1: Van vaatwasser tot internet sensatie

Ooit begon Nusret Gökçe als afwasser en verrichtte hand en spandiensten in restaurants. Zijn liefde voor eten en koken gaf hem de motivatie en energie om dit werk te doen. Hij wist dat hij ooit zelf in de keuken zou belanden. Zijn droom kwam uit en hij werd eigenaar van een wereldwijd steakhouse keten genaamd Nusr-Et. Zijn eerste restaurant opende hij op 27-jarige leeftijd in Istanbul. Onlangs opende hij filialen in New York, Dubai en Londen. Hij spreekt geen woord Engels maar communiceert naar eigen zeggen via zijn vlees. Zijn passie is om zijn kookkunsten met zoveel mogelijk mensen te delen. Dat is na het delen van zijn eigen filmpje goed gelukt. Hij heeft volgers van over de hele wereld.

Reden 2: Afkomst naam steakhouse

De naam van het restaurant Nusr-Et is een verbastering naar Salt Bae’s eigen naam, Nusret Gökçe. Nusret betekent overwinning in het Turks en het woord et betekent vlees. De naam Nusr-Et is gemakkelijk uit te spreken dan Nusret Gökçe. Bovendien worden zijn kookkunsten geroemd om de bijzondere en verfijnde smaak, dus een overwinning is het in ieder geval zeker.

Reden 3: Beroemde gasten

Ook beroemdheden weten de weg naar zijn restaurantketen te vinden. Acteur Leonardo DiCaprio staat bekend om zijn afkeer tegen reguliere landbouwpraktijken. Salt Bae zoekt zijn vlees zorgvuldig uit en kruid deze met de meest verfijnde kruiden. Dat spreekt DiCaprio aan en dus is hij regelmatig te zien in één van de restaurants. Op de foto’s die we vonden op internet leek het alsof DiCaprio het vlees van de mysterieuze kok wel kan waarderen. Zanger Bruno Mars bestelt ook regelmatig een stuk vlees in een van de restaurants en plaatste hiervan onlangs een foto op Twitter.

Reden 4: Zoekt zelf zijn koeien uit

Het beste vlees kun je maar beter zelf hebben uitgekozen, vindt Salt Bae. Hij bezoekt zelf de koeien op de boerderij. Hij praat met ze, aait ze en masseert ze. Hij kent de vleesindustrie van binnen en buiten. Onder het mom van het beste aan je klanten kunnen bieden, kiest hij zelf zijn vlees uit.

Reden 5: Zout strooien

Wanneer je Salt Bae het zout hebt zien strooien over het vlees, zou je kunnen denken dat het één grote act is. Echter, deze bijzondere beweging is van nature ontstaan. Dit is gewoon de manier waarop hij vlees voorbereid. Het is als het ware zijn handtekening geworden, hiermee is hij beroemd geworden. Toen er onlangs gestemd mocht worden in Turkije, gooide hij zijn stembiljet op zijn eigen typische wijze in de verzamelcontainer. Met dezelfde markante armzwaai als wanneer hij zout strooit op vlees.

Reden 6: Lange werkdagen

Een gemiddelde werkdag duurt voor de meeste mensen acht of negen uur. Voor Salt Bae niet. Hij is gemiddeld 18 uur aan het werk. Volgens eigen zeggen is hij nooit vrij en neemt hij geen vakantie. Druk baasje dus.

Reden 7: Inspiratie voor kunstenaars

Zijn manier van koken en zichzelf profileren inspireert vele kunstenaars wereldwijd tot het maken van schilderijen en tekeningen van de beroemde chef-kok. Salt Bae wordt op vele manieren op het doek vastgelegd. Met name zijn pose tijdens het strooien van het zout, inspireert de kunstenaars. Ze tekenen hem met zonnebril, zijn onderarm, met gebogen arm of alleen de polsbeweging. Zelfs zangeres Rihanna is gespot in een shirt met Salt Bae. Binnen no-time waren diezelfde shirts niet meer aan te slepen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »