de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Sylvester Stallone, van Italian Stallion naar kunstenaar

  • Geplaatst op
  • 0
Sylvester Stallone, van Italian Stallion naar kunstenaar

De inmiddels 69-jarige Sylvester Stallone heeft een roerig leven en een verbijsterende carrière achter de rug. Maar voor veel mensen is en blijft hij Rocky Balbao en John Rambo!

Wie Sylvester Stallone zegt, zegt Rocky Balbao en John Rambo. Dé twee filmpersonages waarmee de Amerikaanse acteur en regisseur de wereld heeft veroverd. De inmiddels 69-jarige Stallone heeft al enkele jaren geleden de bokshandschoenen en hoofdband in de wilgen gehangen, toch zal hij voor meerdere generaties voor altijd Rocky of Rambo zijn.

Hoe Sylvester Stallone Rocky wordt

Sylvester Stallone wordt op 6 juli 1946 geboren in The Big Apple, New York. Bij de geboorte treden er complicaties op, waardoor een gedeelte van zijn kin, lip en tong verlamd raken. En dat verklaart gelijk zijn typerende stemgeluid die nog steeds favoriet is bij persiflages. Tijdens zijn jeugd komt Stallone al in aanraking met sport, film en televisie. Na een rol te hebben gespeeld in een softpornofilm, volgt zijn grote doorbraak in 1976. In dat jaar wordt zijn script verfilmd door John Alvidsen over de onbekende bokser Rocky Balbao die de grote kampioen Apollo Creed in de ring tegen komt. Stallone heeft niet alleen de hoofdrol, maar heeft ook het script geschreven. Met een opbrengst van 100 miljoen dollar en 10 Oscarnominaties (waarvan er drie uiteindelijk zijn verzilverd), stond Sylvester Stallone definitief op de kaart als acteur en scenarioschrijver. 

De Rocky sequels

Na het grote succes van het eerste deel, volgen er uiteindelijk nog vijf films over Rocky Balbao. Sylvester Stallone schrijft alle scripts, speelt in elke film de hoofdrol én regisseert uiteindelijk deel twee tot en met vijf. Rocky II is gelijk zijn debuut als regisseur. Het zesde deel – met de titel ‘Rocky Balboa’ – zou het laatste deel zijn uit de Rocky-cyclus. In 2013 komt echter het bericht dat Stallone toch nóg een keer in de huis van de beroemde bokser kruipt. Dit keer in de spin-off ‘Creed’ over de kleinzoon van het oorspronkelijke Rocky-personage Apollo Creed, de rivaal en uiteindelijke vriend van Rocky die in deel vier overlijdt. De film wordt later dit jaar in Amerika verwacht, in januari 2016 kan je de film in Nederlandse bioscopen gaan bekijken.

Van Rocky naar Rambo

Wie kent de Rambo-films niet? De eerste film ‘Rambo: First Blood’ dateert alweer uit 1982. Sylvester Stallone heeft ook voor deze film het script geschreven en heeft zelf de hoofdrol vertolkt van de Vietnamveteraan die lijdt aan het Post Traumatische Stress Syndroom. Ook deze film wordt een daverend succes, waardoor er uiteindelijk nog vier delen zullen volgen. Geruchten gaan dat er nog vijfde Rambo-film komt.

Roerig privéleven voor Sylvester Stallone

Naast alle successen van Rocky, Rambo, The Expendables en alle andere films die Stallone heeft geregisseerd, geschreven en in heeft geacteerd, is er in zijn privéleven ook het nodige gebeurd. In 1974 trouwde de acteur met actrice Sasha Czack met wie hij twee zonen heeft, Sage en Seargeoh. Het huwelijk duurt uiteindelijk 11 jaar en nog in datzelfde jaar trouwt Stallone met Brigitte Nielson. Maar dat huwelijk blijkt geen lang leven beschoren te zijn: na 18 maanden volgt de scheiding. Stallone noemde zijn tweede huwelijk zelfs ‘volkomen waanzin’ en dat hij in die periode leed aan een ‘tijdelijke vorm van zinsverbijstering’. Drie keer is scheepsrecht, want in 1997 trouwt Sly voor de derde en voorlopig laatste keer, nu met voormalig model Jennifer Flavin. Met haar heeft de acteur nog drie dochters.

 

Overlijden van Sage Stallone

In juli 2012 krijgt Sylvester Stallone het enige nieuws wat je nooit over je kinderen wilt horen. Zijn oudste zoon Sage wordt op 36-jarige leeftijd dood gevonden in zijn huis. Al snel gingen de geruchten dat Sage aan een overdosis pillen zou zijn overleden. De neef van Sylvester beschuldigde Sly er zelfs van dat hij verantwoordelijk zou zijn voor de dood van zijn eigen zoon, omdat hij hem uit zijn leven had verbannen. Uiteindelijk kwam de tiener terug op zijn woorden, maar zoals met alles op het internet, leefde het verhaal al snel zijn eigen leven. Pas ruim een maand na zijn tragische dood kwam naar buiten dat Sage aan een hartaanval was overleden.

Sylvester Stallone, een veelzijdige man

Ondanks dat Stallone de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, blijft hij nog steeds bezig met acteren, regisseren en produceren. Maar daarnaast blijkt hij ook kunstenaar te zijn. Eerder dit jaar vertrok hij naar Cannes om zijn schilderijen tentoon te stellen.

Maar zeg nu zelf, wat kan Sylvester Stallone nou eigenlijk niet? Ben je ook een echte Rocky of Rambo fan? Bestel dan ook het T-shirt of Sweater van de beroemde acteur op Style Italy! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »