de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Tony Montana vs. Michael Corleone: wie van de twee wint?

Tony Montana vs. Michael Corleone: wie van de twee wint?

Maffiabazen Tony Montana en Don Corleone hebben hun strepen verdiend in de onderwereld. Welke van de twee is het meest populair en zou een fictieve wedstrijd winnen? Lees het in onderstaande blog.

Wie kent hem niet: Al Pacino. Geboren in 1940 en al vele grote films op zijn naam staan. Onder andere de gangsterfilm The Godfather, waarin hij Michael Corleone speelde en Scarface, waar hij de drugsbaron Tony Montana speelde. Beide personages staan de van oorsprong Italiaanse acteur op het lijf geschreven. Montana en Corleone gaan gelijk op in populariteit, maar welk personage is nou echt de grote held? Beide heren hebben hun strepen verdiend in de maffiawereld, maar als zij een fictieve wedstrijd met vier rondes tegen elkaar zouden spelen, wie zou dan de grootste personage zijn?

Tony Montana: van vluchteling naar maffiabaas

De hoofdpersonage uit de film Scarface, Tony Montana, is ooit gevlucht uit Cuba. Hij zat in Havana in de gevangenis en is via een scheepslift in Miami belandt. Hij raakt in de cocaïnehandel nadat hij eerst in opdracht een Cubaanse politicus omlegt. Drugs en geld worden de machtigste elementen in zijn leven. Hij raakt verslaafd aan cocaïne en doet er alles aan om aan zijn dagelijkse dosis te komen. Montana vermoordt daar mensen voor, inclusief de kersverse man van zijn zus Gina, en wordt verlaten door zijn vrouw Elvira. Tientallen koelbloedige moorden heeft hij uiteindelijk op zijn naam staan en zijn leven is één grote puinhoop. Uiteindelijk wordt hij zelf vermoord door een rechterhand van Alejandro Sosa, een grote dealer en cocaïne-exporteur. Ooit Montana’s grootste zakenpartner. Montana’s motto was: ‘The world is yours’. Onder diezelfde naam is er in 2006 een computerspel op de markt gebracht waarin het leven van Tony Montana centraal staat. In het computerspel gaat Montana niet dood, maar gaat zijn leven op het moment dat hij in de film wordt vermoord weer verder.

                                                                           

Michael Corleone, de oorlogsheld

Geboren in 1920 in de stad New York en zoon van een maffiabaas, wilde Michael Corleone na het uitzitten van zijn dienst in het leger liever niets te maken hebben met de zaken van zijn vader. Corleon, ook wel The Don genoemd, probeerde uit alle macht uit het maffiawereldje te blijven. Nadat er een aanslag op zijn vaders leven werd gepleegd, voelde Michael Corleone zich genoodzaakt zich te mengen in een ingewikkelde drugsoorlog. Hij vermoordt een corrupte politie-inspecteur en neemt de benen naar Sicilië. Jaren later keert hij terug en verneemt dat ondertussen zijn broer vermoord is. Hij verandert van gedachten en zint op wraak.

 

Ronde 1: Intimidatie

Wanneer het komt op intimidatie moeten we toegeven dat Tony Montana daar ijzersterk in is. Niet alleen is hij goed in het bespelen van de maffiawereld, maar ook zijn grote arsenaal aan wapens wekt indruk bij de tegenpartij. Montana is een machtige verschijning in de onderwereld en daarmee wint hij het in deze ronde van zijn tegenstander Michael Corleone.

Ronde 2: Intelligentie

Je kunt dan wel heel veel wapens hebben en het mannetje uithangen, maar als het komt op intellect dan is Michael Corleone verreweg de slimste van de twee. Beide heren zijn goed in het vooruitdenken. Hoe zal een situatie uitpakken en welke opties zullen er zijn wanneer zij in benarde situaties verzeild raken. Toch zal The Don betere oplossingen vinden en betere uitwegen bedenken. Hij is goed in strategische plannen bedenken, waar Tony Montana eerder naar zijn wapen zou grijpen.

Ronde 3: Vriendjes

Beide maffiabazen hebben connecties met hoogstaande figuren uit zowel de drugswereld als de politieke wereld. Tony Montana kent grote jongens uit de cocaïnehandel. De baas uit het Boliviaanse drugskartel Alejandro Sosa is een goede bekende van Montana. Echter, Michael Corleone heeft weer connecties met de voormalige dictator van Cuba Fulgencio Batista, met het Vaticaan en zo’n beetje iedere Amerikaanse politicus. Daarmee is Corleone de terechte winnaar van deze ronde.

Ronde 4: Looks

Vooral Michael Corleone lijkt zijn kleding iedere ochtend met zorg en aandacht uit te kiezen. In zijn typerende zwarte pak, witte shirt en zwarte stropdas ziet hij eruit als een gelikte maffiabaas. Wat hij een beetje mist is de nodige bling bling. Een beetje onderwereldfiguur laat zijn succes zien door middel van de nodige shiny accessoires. Dat doet Tony Montana dan weer heel goed. Dure satijnen shirts zonder zichtbare knoopjes, gouden armbanden en vooral veel borsthaar, geven hem de gevaarlijke maar succesvolle look die een maffiabaas graag uitstraalt. Hij is dus de winnaar.

 

                                                                           

Conclusie

Zowel Tony Montana als Michael Corleone winnen deze match. Beide heren zijn geslaagd in de onderwereld en hebben hun strepen verdiend als maffiabaas. De één is misschien iets beter in iets dan de ander, maar allebei zijn het gerenommeerde misdadigers die gespeeld worden door niemand minder dan acteur Al Pacino. Je mag zelf beslissen wie voor jóu de beste personage is van alle Al Pacino-films.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »