de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Top 5 grootste maffiagroepen van de wereld

 • Geplaatst op
 • 7
Top 5 grootste maffiagroepen van de wereld

De maffia zit overal ter wereld, maar omdat ze vooral ondergrond opereren, weten niet veel mensen welke groeperingen er bestaan en hoeveel zij verdienen met hun handel. In deze blog lees je de top 5 grootste maffiagroepen van de wereld. Je zult er versteld van staan hoe groot en omvangrijk zij zijn en hoeveel geld ze verdienen.

De grondbeginselen van de maffia liggen op het Italiaanse eiland Sicilië en kwam voor het eerst in opspraak rond de 19e eeuw. Door de verplaatsing van de maffia tussen 1880 en het begin van de Eerste Wereldoorlog naar de Verenigde Staten, zijn daar momenteel nog steeds grote groepen maffiosi’s actief. Geheimhouding wordt gegarandeerd door het afleggen van de zogenaamde Omertà.

Als je aan de maffia denkt dan zie je misschien bloederige situaties op straat in een buitenwijk, drugshandel, wapenbezit, casino’s en rokerige ruimtes. Deels klopt het, maar voor een groot deel speelt de maffia zich af in het ondergronds circuit. Afpersing en geweld spelen een grote rol in de maffia, maar het speelt zich vooral af in de onzichtbaarheid.

Om je toch een idee te geven van wat er speelt in de ondergrondse wereld, zetten we de vijf grootste maffiagroeperingen gebaseerd op inkomen voor je op een rij.

1. Solntsevskaya Bratva - $ 8,5 miljard

Deze georganiseerde misdaadgroepering komt uit Rusland en bestaat uit tien afzonderlijke groeperingen die op zichzelf opereren. De raad ontmoet elkaar regelmatig onder de noemer ‘feestelijke activiteit’ op verschillende plaatsen in de wereld. Deze groepering bestaat totaal uit ongeveer 9000 leden en doet vooral in drugs- en mensenhandel. De Russische onderwereld handelt vooral in heroïne uit Afghanistan.
 

2. Yamaguchi Gumi - $ 6,6 miljard

Dit is de grootste bekende maffiagroep ter wereld en afkomstig uit Japan. De naam is bekend door de grote drugshandel, groter dan waar dan ook. De groepering bestaat uit verschillende zogenaamde Yakuza-groepen en kent zijn oorsprong al enkele honderden jaren terug. Deze groepring kent een uitgebreide hiërarchie en vele leden. Leden worden met elkaar verbonden door met elkaar te trouwen. Alle banden met familieleden buiten de groepering moeten worden verbroken.

3. Camorra - $ 4,9 miljard

Deze maffiagroepering komt oorspronkelijk uit Italië en is ontstaan in gevangenissen. Vrijgelaten gevangenen zetten hun activiteiten in deze gang voort. Vele maffiosi’s zijn in de loop der jaren verhuisd naar de Verenigde Staten, maar door de strenge wetgeving zijn de maffiagroeperingen daar verzwakt. Deze in Italië is sterk gebleven omdat de Italiaanse regering hen het hand boven het hoofd hield. Ondanks pogingen van journalisten, burgers en overheidsambtenaren is het nog niet gelukt de Italiaanse maffia te ontbinden van de Italiaanse regering. Camorra is de meest succesvolle maffiagroep uit dit land, ontstaan in Napels in de 19e eeuw. Zij genereren geld voornamelijk uit seksuele uitbuiting, wapenhandel, drugs, namaakproducten en gokactiviteiten.
 

4. Ndrangheta - $ 4,5 miljard

Ook deze maffiabende is ontstaan in Italië, in het Calabrië-gebied. Na de Camorra zijn zij de grootste maffiaorganisatie van dat land. De Ndrangheta-leden hielden zich vooral bezig met cocaïnehandel en onderhield nauwe banden met Zuid-Amerika. Met name het trans-Atlantische deel van de wereld voorzagen zij van de nodige lijntjes. Later bemoeiden zij zich ook met de drugshandel in Amerika en hielpen ze enkele Italiaanse maffiafamilies met het uitbreiden van de handel.
 

5. Sinaloa Cartel - $ 3 miljard

Oorspronkelijk ontstaan in Mexico, hebben ze later nauwe banden onderhouden met Zuid-Amerika en de Verenigde Staten. Sinaloa was Mexico’s grootste drugskartel ooit. Van alle drugs die ooit gebruikt werd in Amerika, was gemiddeld 60% afkomstig vanuit het Sinaloa Kartel. Zij verdienden ongeveer 3 miljard dollar per jaar met deze business. Wanneer de leider van een maffiagroepering wordt gearresteerd, uitten de leden hun frustratie meestal in bloederige moordpartijen. Dit was ook de manier om uit te vechten wie de opvolger zou worden. In het Sinaloa Kartel daarentegen bleef dat gespaard en werd het op een vreedzamere manier opgelost.


 

Reacties

 1. turkse gangster turkse gangster

  niem beseft dat pablo escobar hun allemaal neukt en rijker is (wisten jullie dat pablo escobar werkte voor de turken)

 2. Jan Jan

  Pablo Escobar blijf de grootste hij had heel Colombia in ze greep.
  Niemand heb nog nooit zo veel geld gehad als hem
  En calicartel was poep voor hem
  Pablo maakte 1 fout hij had nooit die 2 mannen moeten dooden wand het waaren zijn eigen mensen
  Iedereen keerde zich tegen hem
  Anders had de Cali cartel al lang uitgestorven geweest

 3. H H

  Niemand overtreft Pablo escobar nu niet nooit niet.
  Die Mexicaanse cartels zijn wc papier voor escobar hhhhhhhaaa.

 4. K K

  Mexi cartels zijn zoizo groot grootste van deze tijd ... nemensio is groter dan escobar en chapo negreta zo zijj nu niksssss man pffdd

 5. Herman Herman

  Denk dat ze op de maan hebben geleef de grootste en nog niet verslagen is Pablo Emilio Escobar caviria

 6. Robert Robert

  Sorry de lijst klopt niet echt. Ndragheta uit Calabrië staat momenteel nummer 1 met een veel hogere geschatte omzet dan hier gemeld. Zij beheersen 80% van de cocaïne import naar Europa en zijn actief in de hele wereld. Omzet 2018 geschat: 50-70 miljard euro. Dus 4,5 miljard?

 7. Bryan Bryan

  Zelf een poging wagen om in deze criminelen activiteiten te stappen?
  Doe dit dan online op
  Verdien jij (online) het meeste geld?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »