de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Tupac Shakur: waarom is hij de beste rapper ter wereld?

Tupac Shakur: waarom is hij de beste rapper ter wereld?

Tupac Shakur was een wereldberoemd rapartiest. Helaas is hij te vroeg overleden, maar hij leeft voort onder de miljoenen fans. Zijn muziek wordt nu, bijna twintig jaar na zijn dood, nog steeds zeer veel verkocht. Hij heeft zelfs nog eens 'opgetreden' in de vorm van een hologram. Hieronder lees je waarom Tupac Shakur, oftewel 2Pac, zo'n groot rapper was.

Voor sommige muziekliefhebbers is er geen discussie mogelijk: Tupac Shakur is de beste rapper ter wereld. Wel valt te twisten over zijn privéleven. Deze had hij niet altijd even goed op orde. In zijn vrije tijd koos hij regelmatig het verkeerde pad, maar hij maakte geweldige rapmuziek en wist met zijn teksten miljoenen mensen te beroeren. Tupac begon al met rappen tot hij 15 jaar oud was onder de naam MC New York. Op 20-jarige leeftijd kwam zijn eerste soloalbum uit ‘2Pacalypse Now’

In zijn korte leven is hij een groot rapper geworden. Hij had een enorme groep fans overal ter wereld en bijna iedereen had wel eens van de naam Tupac Shakur gehoord. Zijn gezicht prijkte op menig muur in de vorm van grafitti of muurschildering en de muziekbladen stonden bol van verhalen over deze rapheld. In deze blog schrijven we zes redenen waarom wij denken dat Tupac de beste rapper ooit was.

Reden 1: Meer albums uitgegeven na zijn dood, dan tijdens leven

Misschien wel het mooieste bewijs dat Tupac, ook wel 2Pac genoemd, de grootste rapper ter wereld was, is dat hij na zijn dood meer albums heeft uitgegeven dan tijdens zijn korte leven. In september 1996 werd Tupac op 25-jarige leeftijd neergeschoten, maar stil bleef het allerminst. Dat zegt heel veel over het gemis onder de fans en over zijn grootsheid in de rapscene.

Reden 2: Inspiratie

Tupac stond bekend om zijn inspirerende teksten. Hij schreef over het leven op straat, over bendes en over overleven in een gangsterhood. Volgens fans wist hij vele jongeren over te halen iets te maken van hun leven. Hij inspireerde vooral jeugd uit de stad met Afro-Amerikaanse achtergrond om uit hun armoedige situatie te stappen en iets te maken van hun leven.


Reden 3: hij was zeer gepassioneerd

Wanneer je goed naar zijn nummers luistert, dan hoor je de emotie in zijn stem. Tupac Shakur kon zingen als hij bijna in tranen was en lachen alsof hij de beste mop hoorde. Er zijn fragmenten waar hij hysterisch schreeuwt of zachtjes een gevoelig nummer zingt. Hiermee maakt hij zijn teksten heel persoonlijk en krijgen fans het gevoel dat hij speciaal voor hen zingt. De emoties die hij in zijn nummer bracht, werden door zijn fans ook wel liefdevol edutainment genoemd. Een combinatie van educatie en entertainment.

Reden 4: enkele nummers opnemen in paar uren

Normaal gesproken duurt het opnemen van een album enkele maanden. Tupac lukte het om enkele nummers op te nemen in een aantal uren. Hij was de meest productieve rapartiest in die periode. Hij heeft zo veel nummers opgenomen, dat er jarenlang na zijn dood nog albums konden worden uitgegeven. Voor vele fans bleef hij daardoor in leven. Tupac is de eerste artiest ooit die als hologram tijdens een concert optrad. Op 15 april 2012 verscheen hij op het podium tijdens het muziekfestival Coachella. Tijdens het bewegende hologram rapte hij het nummer ‘Hail Mary’ en samen met Snoop Dogg het nummer ‘2 of Amerikaz Most Wanted’.

Reden 5: op borg vrijgelaten door platenlabel

Wanneer een platenlabel je borg betaalt zodat je wordt vrijgelaten uit de gevangenis, dan weet je zeker dat je een groot artiest bent. Dat deed platenlabel Death Row Records. Zij betaalde 1,4 miljoen dollar borg in ruil voor drie albums die Tupac bij hen moest opnemen. De dubbel-cd ‘All Eyez On Me’ was de eerste en ging 566.000 keer over de toonbank. Twee maanden later waren er al 5 miljoen exemplaren verkocht.

2pac

Reden 6: artiesten keken tegen hem op

Tupac werd vergeleken met rapgrootheden als Notorious B.I.G. als het gaat om beroemdheid en behaald succes. Toch was ‘Biggie’ nooit zo populair als Tupac. Tupac was in staat zijn zachte kant in zijn harde nummers te laten zien. Iets waar andere grote rappers niet in slaagde. Menig rapartiest probeerde zijn stijl over te nemen, maar zonder succes. Ja Rule, 50 cent, Lil Zane, ze hebben allemaal een poging gedaan, maar Tupac bleef Tupac. One of a kind.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »