de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Uiterlijk Messi: van 2004 tot nu

  • Geplaatst op
  • 0
Uiterlijk Messi: van 2004 tot nu

Was het jou ook al opgevallen dat voetballer Lionel Messi nogal eens verandert van uiterlijk? Wij deden onderzoek naar de reden van al zijn metamorfoses. Lees hier het verhaal.

Ooit was de Argentijnse stervoetballer Lionel Messi een brave en onopvallende jongen. Tegenwoordig zit hij onder de tatoeages, verandert hij nog wel eens van haarkleur en heeft hij een baard. Wat is er gebeurd? Wij zochten uit wat de reden is van zijn uiterlijke metamorfoses.

Wie is Messi?

Lionel Messi is kind van ouders met Italiaans bloed. Hij is geboren op 24 juni 1987 in Argentinië. Op vijfjarige leeftijd begon hij met voetballen. In zijn jeugd speelde hij bij verschillende jeugdclubs en zat in het seizoen 2002/2003 in het Baby Dream Team. Nadat Messi in 2003 de jeugdopleiding bij FC Barcelona heeft afgerond, maakte hij in 2004 zijn officiële debuut bij de Catalaanse club. Sindsdien is hij de held van menig voetballiefhebber.

Trainer Frank Rijkaard

Messi speelde als twee na jongste debutant jarenlang onder trainer Frank Rijkaard. Op zijn 16e was Messi in 2004 de jongste debutant in de geschiedenis van FC Barcelona. Zijn eerste doelpunt maakte hij in 2005 tijdens een duel tegen Albacete. Hij was de eerste voetballer die op zijn 17e als jongste Barca-speler een doelpunt maakte in de Primera Divisíon.

Vele doelpunten

Messi was fysiek gezien nooit zo’n opvallende verschijning. Gewoon een zeer gedreven Argentijnse voetballer met tomeloze inzet en veel talent. Messi is 1,70 lang en is daarmee dertien centimeter korter dan voetbalicoon David Beckham. In de jaren die volgden werd Messi steeds beroemder om zijn hoge aantal doelpunten. Tot op heden maakte hij met rugnummer 10 bijna 500 doelpunten in meer dan 600 duels.

 

Tatoeage op linker kuit

Messi is in 2010 verloofd met Antonella Roccuzzo, zijn jeugdliefde. Zij zijn al sinds 2008 bij elkaar. In 2012 werd hun liefde bezegeld door de komst van hun eerste zoontje Thiago. Messi legde dit bijzondere moment in zijn leven vast met zijn eerste tatoeage: de handjes van Thiago op zijn linker kuit. Kort daarna kwamen er meerder tattoos. Vleugels op het scheenbeen, een zwaard, een voetbal en natuurlijk zijn rugnummer 10.

 

Handje en rugnummer nog zichtbaar

Inmiddels is er bijna geen stukje huid onbeschilderd. Zijn laatste tatoeage van november 2016 is nogal opvallend. Zijn linkerbeen is helemaal zwart gemaakt. Alle tatoeages die hij daar al had, zijn daarmee verdwenen. Behalve het handje van zijn zoon en zijn rugnummer.

Tijd voor verandering

Messi zegt in een interview dat het tijd is voor verandering. Na de nipte nederlaag tijdens de Copa América in juli 2016 besefte hij dat dingen anders moesten. Niet alleen in zijn werk, maar ook zijn looks moesten anders. Hij wil hiermee aangeven te breken met een aantal zaken uit het verleden en klaar te zijn voor een nieuw begin. Om zijn daden kracht bij te zetten, heeft de profvoetballer zijn baard laten staan en zijn haar een andere kleur gegeven.

Messi baard 

Messi anno 2016

Inmiddels vader van twee zoontjes heeft Messi een vonnis voor belastingontduiking aan zijn voetbalbroek hangen. Ook zijn vader is hiervan beschuldigd. Messi hoeft hiervoor niet de gevangenis in dankzij de Spaanse wet, die zegt dat straffen van minder dan twee jaar niet in de gevangenis uitgezeten hoeven te worden. Vader en zoon Messi gaan in hoger beroep, omdat ze naar eigen zeggen zich van geen kwaad bewust zijn. Tot overmaat van ramp kampte Messi ook nog eens wekenlang met een liesblessure en mist daardoor de WK-kwalificatiewedstrijd Argentinië – Venezuela. Inmiddels is hij weer rustig aan begonnen met trainen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »