de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Wanneer is een crewneck goed om te dragen?

  • Geplaatst op
  • 0
Wanneer is een crewneck goed om te dragen?

Een crewneck is een shirt of trui met hoog gesloten, ronde hals. Hij bestaat al bijna 100 jaar, maar is niet bekend onder deze naam. Toch heeft bijna iedereen er wel een item van in de kast liggen. Wil je weten hoe je hem het beste draagt? We beschrijven in deze blog de geschiedenis van de crewneck en welke combinaties je kunt maken met dit kledingstuk.

Een wat? Een crewneck. Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar wedden dat je er minstens één in je kast hebt liggen? Een crewneck is een shirt of trui met hooggesloten, ronde hals. Niet te verwarren met een colltrui. Ze bestaan al bijna 100 jaar en zijn heden ten dagen nog lang niet uit het modebeeld weg te denken.

De geschiedenis van de crewneck

Begin 1900 droegen veel american football-spelers een wollen shirt onder hun voetbaltenue. Zo ook Benjamin Russell Jr. Het wollen shirt irriteerde hem mateloos en zorgde eerder voor hinder, dan voor comfort. Hij vroeg zijn vader, die in de textielbranche zat, een ander shirt te ontwerpen. Senior ontwierp in 1932 een shirt met crewneck die nauw aansloot op het lichaam. Ideaal voor onder voetbalkeding. Het shirt zorgde voor absorptie van zweet en voorkwam schuurplekken op de schouder van de harde schouderstukken.
 

Populair kledingstuk onder sporters

Ook bij de marine waren ze dol op dit kledingitem. De crewneck werd bij de marine gedragen tegen de warmte en kou op het schip tijdens de vaart. Zij claimen dan ook de naam bedacht te hebben. Hoe het ook zij, de crewneck werd in die tijd enorm populair. Bijvoorbeeld onder roeiers, zij profiteerden ook van dit nieuwe kledingitem. Tijdens het roeien op open water absorbeert een shirt met crewneck het zweet en voorkomt koude windvlagen over bezweette lichamen.

 

Grijze truien met crewneck

Hoe draag je een crewneck tegenwoordig, wat kan wel en wat kan niet? Eigenlijk kan alles. De crewneck heb je in shirts met korte mouwen, longsleeves, in alle kleuren, in truien en sweaters, op alle lengtes en van verschillende materialen. Wat je tegenwoordig het meest ziet zijn de katoenen shirts en die comfortabele truien. Je kent ze vast wel: die grijze truien die iets oversized het beste zitten. Universiteiten in America laten er eentje maken voor de gediplomeerde student met het jaartal van afstuderen op de voorkant. Ze zijn te herkennen aan de hooggesloten boorden met het bekende driekhoekje gestikt. Dat driekhoekje is niet alleen dé brand geworden van de Russell-truien met crewneck, maar zorgen ook voor extra versteviging door de dubbele naden.

Hoe combineer je een crewneck?

Eigenlijk waren crewnecks tot de jaren 50 alleen te zien in de sportwereld. Sinds die tijd droegen steeds meer mannen én vrouwen het kledingstuk als casual item voor overdag. Tegenwoordig kun je echt op ieder moment van de dag een crewneck dragen. Je zult zien dat in de zomer van 2017 de crewneck opnieuw een hot item wordt. Die bekende grijze Russell-truien met crewneck kun je tegenwoordig combineren op bijna alles. Ze zijn niet alleen heel fijn en comfortabel voor op de bank bij een druilerige zondag, maar staan ook heel leuk op een pantalon met hippe sneakers. Combineer de trui met een shirt met crewneck of een mooi overhemd met stropdas en je kunt er stylish verantwoord mee op stap.

 

Crewneck en sneakers

De shirts met korte of lange mouwen kun je ook op allerlei manieren dragen. Combineer een leuke longsleeve crewneck in de winter met een mooie jeans of een casual pantalon. Hippe felgekleurde of witte sneakers maken het outfit helemaal af. In de zomer doet een crewneck het heel goed op een bermuda of korte broek met mooie beachslippers of leuke gympen. Voor in de avonduren knoop je nonchalant je grote trui met crewneck schuin over je schouders.

Een beetje ontwerper heeft een crewneck in zijn collectie. Denk aan Chanel, zij heeft een trui met de letter CC in haar collectie. Bekend voorbeeld is ook sportmerk Nike.

Crewneck en Style Italy

Ben jij ook zo’n fan van crewneck truien en shirts? Kijk dan in onze webshop naar onze uitgebreide collectie crewnecks. Links op de pagina vind je leuke stylingtips. Je kunt een crewneck met heel veen van onze items combineren.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »