de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Wie is de grootste maffiagroep in de geschiedenis?

  • Geplaatst op
  • 0
Wie is de grootste maffiagroep in de geschiedenis?

Bendes vindt je over de hele wereld. De maffia is een goed georganiseerd systeem en vaak niet zichtbaar aan de oppervlakte. Van Mexico, tot Rusland en Japan, maffia vind je overal. Er wordt gehandeld in drugs, mensen en wapens, maar welke maffiagroep verdient nou het meest en is daarmee de grootste in de geschiedenis? Lees het in onderstaande blog.

De georganiseerde misdaad is al actief sinds mensenheugenis. Drugs, credit cards, mensen, juwelen, wapens, overal kan in gehandeld worden. De krantenkoppen staan er vol van en het nieuws wordt overspoeld met berichten over activiteiten in de ondergrondse wereld. In de loop der jaren heeft de maffia zich verplaatst van de straat naar het internet.

Waar vroeger in de buitenwijken van grote steden gewoon op straat gehandeld werd, is nu het wereldwijde web een gemakkelijk doel geworden. Een heel populaire handel tegenwoordig is de identiteitsdiefstal. Doordat al onze gegevens maar op het internet staan, is er ook makkelijk aan te komen. Je hackt wat hier en daar en je beschikt over al onze gegevens die goed zijn voor een lucratieve handel. In de loop der jaren is er ruim 20 miljard mee verdiend.

Maar wie is nou de grootste maffiagroep aller tijden? Welke ondergrondse misdaad is het meest succesvol en vangt het meeste geld? Hieronder vind je een ranking van de vijf grootste maffiagroepen in de geschiedenis, gebaseerd op hun geschatte inkomen.

1. Solntsevskaya Bratva - $ 8,5 miljard

Deze Russische georganiseerde misdaadgroepering behoort tot de grootste van de wereld. Deze groepering bestaat uit tien afzonderlijke op zichzelf staande compartimenten. Ieder compartiment heeft een raadslid, zij komen regelmatig bij elkaar onder de noemer ‘feestelijke gelegenheden’. Solntseveskava Bratva bestaat totaal uit ongeveer 9000 leden en floreert vooral door handel in drugs en mensen. Met name heroïnehandel met Afghanistan levert de nodige centen op.

 

2. Yamaguchi Gumi - $ 6,6 miljard

Dit is de grootste bekende maffiagroep ter wereld en afkomstig uit Japan. Yamaguchi Gumi is bekend door de grote drugshandel, groter dan waar dan ook. Zij zijn ook niet vies van gokken en afpersing, daarmee worden miljarden binnengesleept. De groepering bestaat uit verschillende zogenaamde Yakuza-groepen en kent zijn oorsprong al enkele honderden jaren terug. Yamaguchi Gumi kent een uitgebreide hiërarchie en vele leden. Om met elkaar verbonden te blijven moeten leden met elkaar trouwen. Alle banden met familieleden buiten de groepering moeten worden verbroken.

3. Camorra - $ 4,9 miljard

Deze maffiagroepering komt oorspronkelijk uit Italië en is ontstaan in gevangenissen. Vrijgelaten gevangenen zetten hun activiteiten voort. In de Verenigde Staten gold een steeds strengere wetshandhaving. De maffia had het moeilijk. In Italië daarentegen, is de kracht van de ondergrondse wereld altijd sterk gebleven. De Italiaanse regering houdt de maffia een hand boven het hoofd. Ondanks pogingen van journalisten, burgers en overheidsambtenaren is het tot op heden niet gelukt de Italiaanse maffia te onderdrukken. De Italiaanse maffia, alle groeperingen bij elkaar, is goed voor zo’n 33 miljard dollar. Camorra is de meest succesvolle maffiagroep uit dit land, ontstaan in Napels in de 19e eeuw. Zij genereren geld voornamelijk uit seksuele uitbuiting, wapenhandel, drugs, namaakproducten en gokactiviteiten.

4. Ndrangheta - $ 4,5 miljard

Ook deze maffiabende is ontstaan in Italië, in het Calabrië-gebied. Na de Camorra zijn zij de grootste maffiaorganisatie van dat land. De Ndrangheta-leden houden zich vooral bezig met cocaïnehandel en onderhoudt nauwe banden met Zuid-Amerika. Met name het trans-Atlantische deel van de wereld voorzien zij van de nodige lijntjes. Later bemoeiden zij zich ook met de drugshandel in Amerika en hielpen ze enkele Italiaanse maffiafamilies met het uitbreiden van de handel. De leden van Ndrangheta zijn met elkaar verbonden omdat ze verwant zijn of aangetrouwd.


5. Sinaloa Cartel - $ 3 miljard

Oorspronkelijk ontstaan in Mexico, maar later onderhielden ze nauwe banden met Zuid-Amerika en de Verenigde Staten. Het Sinola Kartel viel vooral Mexicaanse burgers lastig. Sinaloa is Mexico’s grootste drugskartel ooit en fungeert als tussenpersoon tussen Zuid-Amerika en de Verenigde Staten. Van alle drugs die ooit gebruikt werd in Amerika, is gemiddeld 60% afkomstig vanuit het Sinaloa Kartel. Zij verdienen ongeveer 3 miljard dollar per jaar met deze business. Wanneer de leider van een maffiagroepering wordt gearresteerd, uitten de leden hun frustratie meestal in bloederige moordpartijen. Dit was ook de manier om uit te vechten wie de opvolger zou worden. Het Sinola Kartel lost dat anders op. In februari werd de leider van Sinola gearresteerd en een bloedbad werd voorkomen. Hoe ze wel een nieuwe leider kiezen, is niet duidelijk.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »