de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Wie was Conor McGregor voordat hij bekend werd?

  • Geplaatst op
  • 0
Wie was Conor McGregor voordat hij bekend werd?

Bijna iedereen kent Conor McGregor van de fameuze kickboksgevechten. Hij werd wereldkampioen in twee gewichtsklassen tegelijkertijd. Maar wie is deze man eigenlijk? Wat is zijn achtergrond en waar groeide hij op? Wij schreven een biografie over zijn leven tot de periode dat hij beroemd werd.

Hij is titelhouder van twee gewichtsklassen tegelijkertijd, verdient bakken met geld met freefighten en wordt ook wel 'The Notorious' genoemd: Conor McGregor. We kennen hem met name van de vechtsport, maar wie was hij eigenlijk voordat hij bekend werd? Waar groeide hij op en wie was zijn familie? Wij wilden graag weten hoe hij opgroeide en waar zijn roots liggen. We zochten het uit.

Once upon a time...

Conor Anthony McGregor werd geboren in Ierland op 14 juli 1988 in het dorpje Crumlin. Hij is de zoon van Ierse Tony en Engelse Margaret, die elkaar ontmoette elkaar op 15-jarige leeftijd tijdens hun dagelijkse wandeling naar school. Pas een jaar later sloeg de vonk over en kregen ze verkering. In 1980 trouwden ze op 21-jarige leeftijd en na een jaar werd zus Erin geboren. Conor kreeg twee zussen, Erin en Aoife. Ze bleven in Crumlin gedurende twaalf jaar.
 

Voetbal, McGregors eerste sport

Crumlin is een rustige buitenwijk ten zuiden van Dublin. McGregor groeide op als een rustig, bijna verlegen jongetje, die niet veel zei, maar wel veel van buitenspelen en sport hield. In Crumlin ontstond zijn passie voor voetbal. Als bijna ieder kind, werd hij lid van een voetbalclub, de Lourdes Celtric Footbal Club. Ondertussen bezocht hij wedstrijden van zijn favoriete club Manchester United. Gedurende een aantal jaren was hij fanatiek voetballer. Tot hij de boksschool ontdekte die naast de voetbalclub was gelegen. Daar ontstond zijn interesse voor kickboksen. Voorlopig bleef het bij een paar keer per week kijken in de boksschool.

Een verhuizing die zijn leven veranderde

Toen Conor 15 jaar was verhuisde de familie naar Lucan, een buitenwijk in het westen van Dublin. Zijn ouders kochten een klein huisje in een rustige en nette wijk. Het was een heftige tijd voor Conor. In de loop der jaren had hij in Crumlin vriendschappen opgebouwd binnen en buiten de sportschool. Conor raakte in Lucan geïsoleerd en leidde een teruggetrokken leven, maar naar eigen zeggen pakte dit achteraf goed uit. Het gaf hem de mogelijkheid goed na te denken over zijn toekomst. In Lucan begon hij met kickboksen. Op zijn twaalfde jaar ontmoette hij tweevoudig olympisch kampioen kickboksen Phil Sutcliffe. Hij begon McGregor te trainen in de Crumlin Boxing Club. Grote kickboksnamen als Dean Byrne en Jamie Kavanagh kregen ook les van deze meester.
 

Martial arts

In de loop der jaren ontwikkelde McGregor een voorliefde voor de oosterse vechtsport mixed martial arts (MMA). Je kunt deze krijgskunst vergelijken met verdedigingssporten als judo, karate en kungfu. De term martial arts komt uit het Latijn en betekent de kunst van Mars, de Romeinse God van de oorlog. McGonor debuteerde in deze sport op zijn 18e jaar tijdens een gevecht tegen Kieran Campebell. Ze vochten om de Irish Ring of Truth in Dublin. McGregor won in de eerste ronde.

 

Het geheim van The Secret

Opvallend feit van McGregors leven is de prominente plaats van het boek The Secret. Daarin wordt beschreven hoe je wensen werkelijkheid kunt laten worden door bepaalde toepassingen vanuit het verleden. McGregors zus Erin geloofde hier heilig in en vertelde Conor erover. Hij verklaarde haar voor gek, maar een paar jaar later toen hij niet zo lekker in zijn vel zat en zijn zus het boek weer ter sprake bracht, ging hij zich erin verdiepen. Conor en zijn vriendin Dee keken de film The Secret en opeens werd hij erdoor geraakt. In The Secret wordt de wet van de aantrekkingskracht toegepast. Denk positief. McGregor begon met kleine dingen zoals het vinden van een parkeerplaats bij een winkelcentrum. In de auto er naartoe visualiseerde hij een plekje en hij vond die parkeerplek. Later paste hij deze denkwijze toe op grotere situaties zoals belangrijke wedstrijden en momenten in zijn leven. McGregor veranderde van een stil, verlegen jongetje in een zelfverzekerde man.

Conor McGregor en Style Italy

Ben je ook fan van kickbokser Conor McGregor en wil je dit uitdragen je kleding? Kijk dan eens in onze webshop. Je vindt daar een aantal leuke items voor een betaalbare prijs.

Reacties

  1. Fais Fais

    Er staat een fout Conor Mcgregor is geen kickbokser maar een mma vechter doe eerst research voordat je een artikel over iemand schrijft.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »