de vlag es vlag se vlag eu vlag
test banner

Wie was El Patron del Mal?

  • Geplaatst op
  • 0
Wie was El Patron del Mal?

Je wordt niet zomaar El Patron del Mal genoemd. Daarvoor moet je behoorlijke reputatie hebben opgebouwd in het criminele circuit én letterlijk over lijken gaan. Wie had deze naam en wat was zijn verhaal?

El Patron del Mal, oftewel de ‘baas van het kwaad’. Dat klinkt als een serieuze titel en dat is het ook. Degene die deze naam draagt is namelijk bepaald geen lieverdje. We hebben het over de Colombiaanse drugsleider Pablo Escobar.

Pablo Escobar: El Patron del Mal

In Colombia heeft de serie Pablo Escobar: El Patron del Mal hoge ogen gegooid. In maar liefst 74 afleveringen wordt het leven van de drugskartel leider verteld. In de serie gaat het niet zozeer over het proces rond de drugs, maar over de manier waarop hij de macht grijpt in Colombia. Het vertelt het verhaal tot het punt dat hij El Patron del Mal wordt.

Meer geld, meer macht

Pablo Escobar wordt in 1949 geboren en groeit op bij zijn moeder en broers. Zijn broers pestten hem voortdurend. Al snel gaat Pablo zelf ook kattenkwaad uithalen en andere mensen pesten. Naarmate hij ouder wordt, worden de vergrijpen groter en weet hij als geen ander om mensen om zijn vinger te winden. 

Al van kinds af aan had Pablo twee dromen: veel macht hebben én veel geld. Dat is de reden dat zijn criminele carrière steeds serieuzere vormen gaat aannemen. In 1975 maakt Pablo zijn intrede bij de maffia en cocaïnehandel. Al snel ziet hij dat de productie en de kwaliteit beter kan. Door de grondstoffen uit buurlanden Peru en Bolivia te halen en het productieproces te verbeteren, wordt Pablo Escobar uiteindelijke de grootste drugsbaas die de wereld ooit gezien heeft. Zijn handel beperkt zich niet alleen tot Colombia en zijn woonplaats Medellin, maar verplaatst zich ook naar de Verenigde Staten. Daar ligt het snelle geld op hem te wachten.

Hoe wordt je El Patron del Mal?

Je krijgt niet zomaar de naam ‘Baas van het kwaad’. Daarvoor moet je letterlijk over lijken gaan. En dat is ook precies wat Pablo Escobar heeft gedaan. Zijn moeder zei vroeger al dat ‘als je iets stouts doet, doe het dan goed en zorg dat je niet gepakt wordt’. Met dat in het achterhoofd en het grote geld dat lonkt in de drugswereld, zorgen ervoor dat hij geraffineerd te werk gaat. Pablo wordt verdacht van betrokkenheid bij zeker 8.000 moorden waaronder die van 200 rechters en 1.000 politieagenten. Het probleem is het bewijs. Er is niets dat hem aan die moorden linkt. 
 

In het begin van zijn carrière lost hij zelf de vuile klusjes nog op, maar naarmate zijn organisatie groeit en de moorden meer in het oog gaan springen, gaat hij mensen hiervoor inhuren. Zijn rol als El Patron del Mal is geboren.

Narcos bij Netflix

Het leven van Pablo Escobar was zó bizar, dat moest in beeld gebracht worden. In 2012 kwam dus de Colombiaanse serie uit en eind 2015 produceerde Netflix de serie Narcos. Dat bleek een schot in de roos. De serie was razend populair en sprak miljoenen abonnees wereldwijd aan. Het verhaal wordt niet alleen verteld vanuit het perspectief van de drugsbaron zelf, maar ook vanuit de DEA die jarenlang jacht maken op de ongrijpbare man. Juist dat kat-en-muis-spel spreekt zoveel mensen aan.
 

Fans van de serie kunnen binnenkort hun hart ophalen. Vanaf 2 september verschijnt het tweede seizoen van Narcos op Netflix!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »